Dieet of afval(len)

WeightWatchers start vandaag de campagne ‘Stop dieting. Start living’ om zo de strijd aan te gaan met dieetboeken. Binnenkort zullen ze met een vuilniswagen door de straten van enkele grote steden rijden, onderwijl roepend ‘Kom met je dieetboek boven je hoofd naar buiten!’ Want: “WeightWatchers leert mensen goed omgaan met voeding. En dat is meteen het grootste verschil met al die afslankboeken, die voorschrijven wat je moet eten, waardoor je afvalt. Maar als je daarmee stopt, kom je aan en ga je jojo-en”, aldus een woordvoerder. Het afslankinstituut hoopt dat mensen door de actie stoppen met afvallen aan de hand van een dieetboek”

Dieetboeken van ánderen dan wel te verstaan. Ik neem tenminste aan dat ze redelijk verbolgen zullen reageren wanneer je met je WeightWatchers Flexipoint boekjes, WeightWatchers receptenboeken, WeightWatchers afslankboeken, WeightWatchers cursusboeken en WeightWatchers Flexipoints CD boven het hoofd naar buiten strompelt om deze in de afvalbak te deponeren. Of besluit ook meteen de WeightWatchers lepelset, WeightWatchers bakvellen, WeightWatchers weegschaal óf superdeluxe WeightWatchers POINTS calculator de deur uit te doen. Hebben we het nog niet over de WeightWatchers pakjes beleg, WeightWatchers bakjes salade, WeightWatchers chocolade, WeightWatchers kaas, WeightWatchers ‘fruitpleziertjes’ en de WeightWatchers snoepjes. De WeightWatchers voeding is overigens verkrijgbaar in de supermarkt, met als enige verschil dat het nog meer kost dan normale gezonde voeding.

In dat licht gezien klinken de woorden “… dat is meteen het grootste verschil met al die afslankboeken, die voorschrijven wat je moet eten, waardoor je afvalt” en vooral “Het afslankinstituut hoopt dat mensen door de actie stoppen met afvallen aan de hand van een dieetboek” meer dan hypocriet. En getuigt de campagne alleen maar van een onbeschrijfbare kinderachtigheid ..

Comments (12)Previous

Wat is waarheid?

Next

Salonbloggies

12 Comments

 1. Opa-Buiswater

  Hoogstwaarschijnlijk hebben de Weight Watchers een werkbezoek aan de tweede kamer gebracht??? :d

 2. chantal

  Grappig, boeken van anderen afkraken en hun eigen boeken/methode promoten. Weight Watchers is hetzelfde als de rest, ook een crashdieet en zij schrijven nog veel strenger voor wat wel en niet mag met eten en drinken.
  Dik zijn is misschien ongezond op lange termijn, maar ik ben zelf ook volslank en tot de dag van vandaag (38 jaar oud!) nog nooit langdurig of ernstig ziek geweest. En zo is met de meeste volslanke mensen, die verzuimen minder dan de “normale” mensen.
  Blijf zoals je bent en zoals je jezelf prettig voelt, dat is belangrijk dan voldoen aan onmogelijke door de media voorgeschotelde “schoonheidsidealen” ;))

 3. Ik moest het stokje nog doorgeven. Aan jou dus. ;))

 4. @Opa: goed voorbeeld doet goed volgen enzo ..

  @Chantal: zie weigt watchers niet meteen als crashdieet maar commercieel gezien stijgen zij zelfs boven ieder ander dieet uit denk ik 😉

  @Mack: Dat is mijn straf voor het geven van een lief commentaar zeker! Geef me een paar dagen dan kom ik vast wel ergens mee op de proppen 🙂

 5. En als alle boeken in vuilniswagen liggen, is er gelukkig nog……. het internet 🙂
  Dit recept moet de ergste honger kunnen stillen:

  Safarikarbonade – 5. Vlees
  Een recept dat mij werd bezorgd uit Zuid-Afrika, speciaal voor liefhebbers van groot wild. Deze copieuze maaltijd vraagt wat werk, maar je kan er lang mee verder en het is bijzonder voedzaam voor tijdens de winterdagen.
  Benodigdheden voor 2000 personen:

  1 olifant (medium tot groot), 25 gerookte wrattenzwijnen, 1 karrenvracht wortels, 3000 gepelde tomaten (vers of uit blik), 1 karrenvracht aardappelen, 1500 uien, 50 emmers look, 10 regentonnen bouillon, boter, 60 emmers zout, 40 emmers gemalen peper en 1 laurierblaadje

  Was de olifant en de wrattenzwijnen grondig en droog ze voorzichtig af. Dompel het vlees even in kokend water, daarna kan je het vel makkelijk verwijderen. Snijd het vlees in stukken en kruid het met peper en zout. Bak de stukken vlees even aan in wat boter zodat ze mooi bruin zien.

  Snipper de uien en de look. Snijd de aardappelen, tomaten en wortels in stukken. Smelt wat boter in een grote kom en fruit daarin de uien en look. Eens ze glazig zijn, doe je er het vlees en de groentes bij. Giet er de bouillon over en laat alles 5 à 7 dagen koken op een zacht vuurtje tot het vlees lekker mals is.

  Dik indien nodig de saus met een roux. Breng de karbonade op smaak met peper, zout en een laurierblaadje.

  Omdat ikzelf geen vlees eet houd ik het meestal op iets van
  http://www.lekkerplantaardig.net/

 6. Correctie 5:
  Dit recept werd niet mij uit Zuid-Afrika bezorgd, maar komt van
  http://eenvoudigerecepten.skynetblogs.be/post/3099362/safarikarbonade

 7. kitty

  *heft glas water omhoog en proost*

 8. Het boek Dovemansorendieet van Maarten ‘t Hart, waar ik het hier laatst even over had, staat ook vast al op de Index van de WeightWatchers. De tips die ‘t Hart namelijk in zijn boek geeft, zijn in de regel niet duur, maar juist besparend! Dat heeft ook met zijn (calvinistische) achtergrond te maken. Hij put uit zijn ervaring en zijn ouders hadden het niet bepaald breed. Als ik bovenstaande zo lees, dan lijkt het me nuttig dat ik maar eens een bespreking schrijf over dit boek. Ik heb het echter nog niet uit en er staan ook nog andere zaken (en boeken) op mijn programma.

 9. @Henk: nu nog een slager vinden die gehele olifanten over de toonbank weet te krijgen. Hoewel, ik zie olifanten dan liever in het wild toch denk ik. Chocolademelk dan maar?

  @Kitty: you go girl!! Kijk met bewondering naar hoe je het doet ^:)^

  @Nirvana: zolang je het maar niet meegeeft met de vuilniswagen 🙂

 10. @CiNNeR: Wat een ongegeneerde commercie van die WeightWatchers trouwens!

  Dit boek van voedingsdeskundige dr. Martijn Katan zul je misschien ook interessant vinden:
  http://www.nrc.nl/wetenschap/article897389.ece/Voedingsprofessor_rekent_af_met_gezond_eten .

 11. @Nirvana: tnx, inderdaad interessant.

 12. Als ze nou gewoon eens opschieten met die pil tegen roken/drinken/dikzijn dan zijn we van al dat gezeur af. Maar ja, dan worden we ouder en dus nog duurder voor de gezondheidszorg. De vraag is of dat wel de bedoeling is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft