Wat is waarheid?

Eerder gaf het CPB al aan dat de economische groei over 2008 wel eens lager zou kunnen uitvallen dan geraamd. Gisteren maakte het NIBUD bekend dat we er allemaal enigzins op achteruit gaan. Waar mening burger dit nog een te optimistische schatting vind, blijft Donner de voorspelde teruggang hardnekkig ontkennen. Aan de andere kant beweert Donner gelijk ook dat we afstormen op een recessie omdat zijn plan voor flexibel ontslagrecht er niet komt en de Nederlandse werkeloze maar niet aan het werk wil. Wat weer vreemd is gezien de dalende werkeloosheidscijfers en voorziene arbeidskrapte. Bovendien stond de voorzitter van de werkgevers vereniging VNO-NCW vanochtend op het nieuws welliswaar al te klagen over hogere lasten en ellendige ziektekostenpremies maar sprak hij zichzelf en Donner maar vast tegen door af te sluiten met een bak optimisme, 2008 zal economische groei laten zien en veel winst opleveren.

Iedereen rekent zich rijk of arm naar gelang dat het gunstigst uitpakt en zo is het altijd wel geweest. Maar momenteel lijkt er helemaal niet meer uit te komen wie wat waarom zegt en vooral hoeveel waarheid dat eigenlijk bevat. Het ene uur is het hel en verdoemenis gezien de amerikaanse economische misere, het volgende uur staat er wel weer iemand op om te vertellen dat dat zo’n vaart niet loopt. De chipkaart komt er wel, niet, is kraakbaar maar dat valt wel mee en het prachtijken-plan van minister Vogelaar is wijn in oude zakken, een prachtplan, middelmatig  of toch volkomen kut. *Zucht*

Kan u het nog volgen?

Comments (5)Previous

Nederlandse integratie grandioos

Next

Dieet of afval(len)

5 Comments

 1. Mick

  Nee, en daarom hou ik m’n hart vast … :-ss

 2. Dat lijkt me heel ongezond, je hart vasthouden ..

 3. Mick

  Mwah, in het kader van een open hartmassage niet, hoor … <:-p

 4. Keeske de Vlaming

  Ze doen maar wat, ze roepen maar wat, heb ik de indruk he…

  Tegelijkertijd staan hun ogen op “graaien met die handel”.

  Ik zou zelfs blij zijn met enige middelmaat in deze regeringsclub.

  Men riep “boe”, Men riep “bah’, Men deed een plas
  En alles bleef zoals het was…

 5. @Mick: gaat het wel goed met je? 😮

  @Keeske: het nieuwe kabinetsmotto ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft