Slapen

Durfde ik al niet enthousiast te vertellen dat ik sinds ruim twee weken een maatschappelijk ritme waak en slaap en hoe goed ik me er bij voelde, bleek dat maar goed ook. Woensdag en donderdag week ik terug naar mijn oude ritme en vanavond lukte het me gewoonweg niet in slaap te komen. *Peep* *peep* *peep* enzo!!

Dus zit ik nu klaarwakker maar achter de computer te puzzelen hoe dat nu komt. Want het was niet alleen een kwestie van ineens s’nachts kunnen slapen, mijn hersenpan voelde ook wat anders aan. Niet vragen hoe dan, ik zou het niet uit kunnen leggen al hing mijn leven er vanaf. Maar blijkbaar deed ik iets ‘anders’ of in elk geval heb ik een vaag gevoel dat dat zo is. Heb ik nu te laat gegeten of teveel misschien? Minder bewogen of is het het andere tijdstip van de dingen doen? Meer stress of juist minder? Teveel weerstand tegen regelmaat? Of is het gewoon allemaal stom toeval en botte pech?

Hoe dan ook zit ik stikontevreden te wezen nu. Ik wil gewoon snurken als mijn vriend snurkt, daglicht zien en veel ook en gewoon .. eens ergens mee maatschappelijk ende normaal kunnen zijn.

Nou ja, ik geef het nog niet op. Dit weekend probeer ik mezelf wel totaal uit te putten in de wakkere uren overdag en dan stort ik zeer waarschijnlijk vanzelf wel in elkaar. Hopelijk schrijf ik vanaf maandag dan weer s’ochtends in de vroege uurtjes na een fijne en vooral normale nachtrust …

Comments (16)Previous

Probiotica

Next

Lieve lezer

16 Comments

 1. Mick

  Ehhhh … ik zou het niet weten.
  Misschien een schrale troost, maar ik ken meerdere mensen die nu uit hun ritme zijn. Komt dat door het stormachtige weer? Door de vervroegde lente-kriebels? Het carnavalsgedruis wat ons nog te wachten staat? Geen flauw idee.
  Feit blijft dat ik het super-rot voor je vind. Hopelijk is het een tijdelijke inzinking, getriggerd door wat-dan-ook 😕

 2. Hallo!! Is het mijn taak om jou gelukkig te maken soms? Nah, kennelijk wel. Vooruit dan maar. Weltrusten.

 3. @Mick: carnaval zal het wel niet zijn. Misschien omdat ik Amsterdamse ben maar de lol van vier dagen zuipen, lallen, zuipen en nog kruipen ontgaat me een beetje (hoewel ik de optochten wel weer heel erg leuk vind). Wie weet ben ik wel voorbarig enthousiast geweest. Tnx voor de support, hopelijk maandag beter.

  @Mack: LOL! Als iedereen elkaar een beetje gelukkig wil maken, wordt het een mooie wereld toch? 😡

 4. Mijn waak-slaap patroon is op het ogenblik ook verre van normaal, zit bijvoorbeeld om 4 uur ‘s nachts de administratie van de motorclub te doen. Mijn voordeel is dat het als het eenmaal wat rustiger is (me helemaal afpeigeren werkt bij mij juist absoluut niet, dan blijf ik als ik wil gaan slapen een tikkie hyperactief en slaap dus hoe moe ik ook ben juist niet) tot nu toe altijd vanzelf weer redelijk normaal werd(voorzover je van 2.00-10.00 slapen en in de middag nog een paar uur normaal kunt noemen).

  Succes bij het terugvinden van je normalere ritme.

 5. @Frans: misschien is dat beter, go-with-the- flow idee. Niet mijn sterkste kant 😉

 6. Heeft het zin om je zo druk te maken over je verstoord ritme? Ik denk dat het je alleen maar nog meer uit je slaap houd.

 7. Keeske de Vlaming

  Ik zit op dezelfde golflengte als Leibele….
  Ik heb de ervaring in mijn leven, dat accepteren en denken/weten, “dat het eenmaal nu zo is” de zaken minder zwaar en onrustigmakend kan laten zijn….

  Jahaaa! En natuurlijk helpt een Rood Wijntje ook!!

  (gniffel, giechel)

 8. Als je toch wakker bent, kun je je tijd maar beter voor wat aangenaams gebruiken.
  Van het er over piekeren wordt een mens ook niet vrolijker.
  Stel een nieuwe top 20 zoals van dat “stokje” maar dan alleen met verrekt vrolijke nummers samen.
  Koptelefoon op
  en schudden de kop.
  Ik heb natuurlijk makkelijk kletsen en dat doe ik dus ook maar 😉
  Sterkte er mee!
  Er komen vast weer gemakkelijkere tijden.

 9. @Leibele: omdat het invloed heeft op de rest van de gezondheid 🙂

  @Keeske: zoals je ziet heeft het druk maken in dit geval geholpen, ik ben weer vroeg op!! Een glas rode wijn zal ik me maar niet aan wagen, met mijn intolerantie voor alcohol pakt dat griezelig uit 😉

  @Henk: geen slecht idee idd maar allee, de betere tijden breken reeds aan (hoop ik) 🙂

 10. @ Cinner,
  Hopelijk ben dus weer i.p.v. nog wakker.
  Goede morgen 🙂

 11. Inderdaad is het enige middel dat ik tot nu toe ontdekt heb gewoon wakker blijven op de normale uren. Kun je niet slapen? Dan slaap je maar minder, gewoon de ochtend erna weer op tijd eruit en door de dag heen zombiën tot je ‘s avonds omvalt op een normale tijd. Meer kan ik er ook niet van maken. 🙂

 12. @Henk: helaas, ben nu alweer wakker Maar goed, ik modder nog wel even aan 🙂

  @Wenz: nee het lijkt de enige manier. Of uiteindelijk er maar aan toegeven maar dat is nu even de ergste van kwaden 🙂

 13. patchwork

  Heb ik mijn hele leven al en me erbij neergelegd. Collega´s ontdekten een regelmaat in mijn onregelmaat ,dat ik een tijd helemaal fit en vrolijk helemaal ´meespoor´en dan geleidelijk ´sochtends steeds minder ging sporen tot ik gewoon niet op kwam dagen omdat ik de wekker gewoon echt niet hoorde. Ze hebben van alles geprobeerd om me te ´helpen´,maar zich uiteindelijk maar geschikt.,omdat mijn werk an sich er niet onder leed,ik maakte wel mijn uren.Als ze me vroegen of ik niet een snipperdag moest inplannen, wist ik dat ik op mijn zombiest en inproductiefst was. Had geen verband met feesten en beesten. Je cyclus kan meespelen, maar zij opperden dat ik waarschijnlijk een 25uurs-ritme heb. Dat schijnt te bestaan! Dan haal ik maar gewoon desnoods een keer 24 uur door en dan rolt mijn balletje weer in het juiste gaatje. Tot de volgende ronde….Maar zo in elk geval nooit inslaapproblemen -en dus geen pilletjes nodig gehad om de maatschappij te pleasen!

 14. patchwork

  Hé, je pc-klok loopt een uur voor!

 15. @patchwork: Cin wacht vermoedelijk tot het winter wordt alvorens de bijbehorende tijd in te stellen :d

 16. @patchwork: ja er zijn meer mensen dan we denken met een 25-uurs ritme geloof ik. Lijkt me eigenlijk nog lastiger, bij mij is het tenminste dagelijks hetzelfde al is het weinig maatscghappelijk. Om de zoveel tijd aan moeten passen lijkt me nog moeilijker. Wel fijn dat je het zelf kan oplossen zonder pillen.

  Enne, mijn PC-klok loopt een uur voor omdat in ondanks ineens dacht dat hij een uur achter liep. Ach ja, in de war ofzo 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft