Je werk doen heel speciaal

De regiopolitie Noord-Holland Noord gaat ‘politiewinkels’ openen naar voorbeeld van de ANWB. Burgers kunnen hier gemakkelijk binnenlopen om aangifte te doen, vragen te stellen over de politie of over andere zaken die met veiligheid te maken hebben Verder ..

Pardon? Wat nu het politiebureau zou moeten zijn dus??

Dat lijkt wel de trend van deze eeuw aan het worden: enthousiast iniatieven op zetten als heel speciaal terwijl er niets speciaals aan is. Topfunctionarissen die een extra bonus krijgen omdat ze hun werk hebben gedaan bijvoorbeeld (en enkelen die het ook krijgen als ze hun werk niet doen maar dat is een andere discussie). Servicebalies die aankondigen nu ‘echt’ servicegericht te gaan werken. Politiek en woningbouw die nu eens onderhoud willen plegen aan sloppenwijken alsof dat een uitzonderlijk idee is. TV-programma’s over ‘onze helden, de schoonmakers’ waarin we ons moeten verbazen dat zij dat ook echt doen: woooow, ze maken schoon man!! Of nu dan een politiewinkel die moet gaan doen wat je toch al mag verwachten van een politiebureau.

Straks moeten we nog een dansje op de tafel doen als je echt geholpen wordt in een ziekenhuis ofzo ..

Comments (10)Previous

Oude verslaving

Next

Dag van de Privacy

10 Comments

 1. En dan straks zeker zes dagen per week een briefje op de deur dat je alleen op ….dag gedurende een uur of twee terecht kunt maar dat je voor dringende zaken contact op kunt nemen met het buro, telefoon nummer 0900…. (75 cent per minuut) op werkdagen tussen 10 en 11 oid

 2. Lennard

  Ja, goed hoor. Energie en tijd steken in nieuwe zaken die gaan doen wat de oude zaken al zouden moeten doen.

  HULDE!

  :((

 3. Wat kan mij het nou schelen WAAR ik wat kan vragen, als ik maar iets kan vragen, kortom, houd het lekker bij het oude politiebureau en zorg dat daar ook idd agenten zitten.

 4. @frans: Hahahaha, zo erg is het nu zelfs niet hoop ik 🙂

  @Lennard: *zakdoekje*?

  @Silverblue: volgens mij zitten die daar nu ook en kan je die best wat vragen hoor. Denk dat de gemiddelde politiemen weinig met deze plannen vandoen heeft gehad.

 5. @Cin: op veel plaatsen is het nu al zo dat je om aangifte te doen van “kleine” zaken (diefstal van bv. fietsen, inbraken met beperkte schade e.d.) (voor de betrokkene voelen ze meestal helemaal niet klein, en veel vertrouwen dat er echt onderzoek naar wordt gedaan geeft het ook al niet) een afspraak moet maken, vaak via 0900-8044 (OK dat kost geen 75 cent per minuut momenteel, maar wat niet is kan nog komen) omdat ze daarvoor maar op beperkte uren beschikbaar zijn.

 6. Tja.. Maar bij voetbalwedstrijden, racistendemonstratie,s etc ..zie je waar het tekort naar toe gaat..( het is er wel nodig.. maar waarom trekt men zoveel geld uit voor een kleine groep raddraaiers? terwijl het merendeel van de burgers juist dat blauw meer in het straatbeeld wil, beter toegankelijk?)

  Dat servicegedoe (zoals men het noemt..) blijkt vaak uit MINDER service te bestaan .
  Ik denk dat iedereen de zin”Om u van dienst te zijn ,volgt er nu een keuzemenu” wel kent..
  Ik las ook dat de kleine criminaliteit gedaald zou zijn.. maar denk zelf dat er steeds minder aangifte wordt gedaan.
  Dat verwonderd me nix..

  x(

 7. @frans: ok, dat wist ik nog niet. Voorspelt weinig goeds voor de toekomst dan 🙁

  @feex: ja dan zouden de voetbalbonden eens meer daarvoor uit moeten trekken misschien. Hoewel ik moet zeggen dat ik hier in de stad een overmaat aan blauw zie. Dat is echter alleen gericht op softdrugs, softdrugs, softdrugs! En in plaats van veiliger, voelen we ons onveiliger. Je wordt wat onrustig van al die politieauto’s en -busjes (zeker als ze zich zonder om verkeersregels te bekommeren je afsnijden of bijna overhoop rijden)

  Zo’n menu klinkt me bekend in de oren ja, om daarna een oerwoud aan opties te krijgen en zelden een persoon die wat zinnigs kan zeggen aan de andere kant van de lijn.

 8. kitty

  geen logje over wat ik vandaag in bn de stem las….?

  sluit wel lekker aan op dit…:

  ene Verhoeven(geloof ik) wil gaan invoeren dat je een ARTS op afroep kan bellen…die komen dan gelijk als je huisarts of HAP moeilijk bereikbaar is…kost je wel 20 euro…maar zegt hij…”ik geloof dat ik hierin dan tegemoet kom aan de wens van de gemeenschap…” …dus iedereen happy happy happy!!! dus dit gaat hij voorleggen aan de zorgverzekeraars…

  nou jaaaaaaaaaaa….dit is ook zo`n geval van niet zo speciaal…maar walgelijk…wij leefden toch in een maatschappij dat dit voor handen was????waar moet het heen?!

  tevens gelooft hij dat het kan uitgroeien tot 950.000 bezoeken per jaar…dus als hun nu bijna 2 miljoen gaan verdienen….dan vraag ik mij afwaar dat geld heen gaat…

  lees op de site van de bn de stem…en zoek naar : huisarts op oproep…

  ben erg benieuwd wat je hiervan vind!!!

  Liefs kitty

 9. Dat heb ik nog niet gelezen, ga even zoeken ..

 10. kitty

  rechts boven is een balk met zoek…vul het in en je komt op de pagina…beetje naar beneescrollen…ws gaan je haren net zo recht overeind staan als dat het bij mij vanochtend deed…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft