Gaat het goed dan?

De inflatie loopt op, zo ook de werkgelegenheid. Het begrotingsoverschot pakt hoger uit dan verwacht en de economie groeide nog een tandje harder. Conclusie vandaag: het gaat ons fijn voor de wind in Nederland.

Toch hou ik het gevoel dat voor de burger alleen die inflatie merkbaar is ..

Comments (7)Previous

Leve de (schuld)hulpverlening!

Next

Op de valreep

7 Comments

 1. Ja, misschien gaat het inderdaad wel redelijk goed met NL in economisch opzicht. Ook de groei van werkgelegenheid is merkbaar, vooral voor de burgers die weer aan het werk zijn gegaan.

 2. @Nirvana: dat het goed gaat is eigenlijk al geen discussiepunt meer inmiddels. Dat de burger (die niet van de bijstand naar een baan gegaan is) in geen enkel opzicht lijkt te kunnen profiteren van die fijne economische wind, dat vind ik wel discutabel.

 3. Keeske de Vlaming

  Bij zoveel geluk en mazzel voor óók mij rest slechts één reactie:

  :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x:x

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!

  Hehe, is me dat lachen….
  O?
  Was het serieus?

 4. Wie weet is er een complot gaande om de burger goede zin tot spenderen te geven ..

 5. Lennard

  Macro-economisch gezien valt het allemaal wel mee met de inflatie. Zelfs als die nu een tikkie hoger uitvalt.

  De volgorde in je postje is een beetje verkeerd (dat is niet jouw schuld hoor) maar economische groei, werkgelegenheid en begrotingsoverschot horen voor inflatie. Dat zijn namelijk de veroorzakers van de dingen die de inflatie stuwen. Maar goed. Lekker belangrijk.

  Wat de gewone burger er van merkt? (ik reken mezelf en m’n vriendin even tot gewone burgers) Makkelijker een (andere) baan vinden tegen een beter salaris. Dat is wat ik er in mijn persoonlijke omgeving direct van merk. En die inflatie ook natuurlijk.

  Andere gewone burgers (met uitkeringen enzo) zullen er minder van profiteren. Ik denk persoonlijk dat dat vooral komt door het begrotingsoverschot. Da’s wel fijn voor de regering. Maar als dat geld nou eens via die mensen in uitkeringen in de economie terecht zou komen? Dan ging het misschien nog beter.

  Behalve met de inflatie natuurlijk… 😉

 6. @Lennard: dat is alsof iedere burger een uitkering heeft 😉 De mensen die al een baan hadden, zullen er ook niets van merken op de inflatie na. Zou het trouwens niet zo zijn dat als uitkeringen hoger worden en dat geld uitgegeven wordt, de inflatie net zo hoog of hoger wordt?

 7. Klopt: mijn uitkering ging in januari netto nog geen 0,8% omhoog, de inflatie ligt echter op 1,9 porocent en stijgend. Schiet niet echt op dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft