Buma/Stemra in optima forma

Alsof de zogenoemde prematuurtjes van Buma Stemra al niet achterlijk genoeg waren, gaan ze nu maar alle perken tebuiten. Zo ontving Verbal Jam – let wel, een log waar álles door Verbal Jam zelf geproduceerd wordt, inclusief de mp3’s – ook alvast een mail dat hij wellicht, misschien wel beschermde muziekwerken zou kunnen hebben geplaatst en Buma niet bekend is of daar auteursrechterlijke toestemming voor is gekregen. (??!!)

Alsof dat nog niet genoeg geblunder was, liet de woordvoerder van Buma/Stemra in een reactie op NU.nl weten dat de mailings als service gezien moeten worden, zoals de belastingdienst elk jaar herinnert dat u uw belasting wel moet invullen.  Met als klap op de vuurpijl: “Als een weblog-eigenaar denkt dat hij ten onrechte zo’n e-mail ontvangt moet hij contact met ons opnemen, dan nemen we samen door wat er aan de hand is,”

Tja, wij weten wel wat er aan de hand is en het riekt naar een combinatie van spam, criminaliseren en onrechtmatigheid ..

Comments (10)Previous

Hoe het volgens André moet

Next

Keeske's Kopzorgen

10 Comments

 1. “Graag herinneren wij u eraan dat u ons wellicht geld schuldig bent. Wij verzoeken u vriendelijk minimaal €1500 over te maken op onze bankrekening. Stuur deze mail door naar al uw vrienden en kennissen.”
  Ik vind het idee nog zo gek niet. Zal ik ook eens een gokje wagen?

 2. Het zijn de stuiptrekkingen van organisaties die niet meer mee kunnen met de ontwikkelingen op mediagebied. Ze grijpen naar een strategie die alleen voor een dictatuur passend zou zijn.

 3. Nu zou Verbal hun geld moeten gaan vragen, voor het stiekem proberen geld te vangen voor zijn eigen werk b-)

 4. @Jaco: begreep net in een andere zaak dat dat soort brieven en acceptgiro’s strafbaar zin gemaakt onlangs 😉

  @Leibele: maar tot dusver zonder enige consequentie en de politiek bemoeit zich er al helemaal niet mee ..

  @Mannie: hij zou aangifte kunnen doen denk ik.

 5. patchwork

  Vroeger kreeg je eerst een informatiefolder over eventueel op jouw bedoeninkjes van toepassing zijnde regels- tegenwoordig ben je schuldig tot je het tegendeel hebt bewezen…Nog even en je krijgt bij het behalen van je rijbewijs alvast wat boetes als borgsom voor alle keren dat ze je niet zullen kunnen betrappen.

 6. Nou CiNNeR, dat was een theorietje van mij dat ik nog moet uitwerken hoor 🙂 Maar houd mijn blog in de gaten, dan zie je vanzelf wat ik bedoelde met oneerlijke handelspraktijken…

 7. @patchwork: daar lijkt het wel op ja. hoewel ik me niet kan voorstellen dat dit ‘mag’ .

  @Arnoud: LOL Had de posting een dag voor onze discussie geschreven hoor 😉 Ik ben wel benieuwd!

 8. Heel raak geformuleerd en BIZAR nieuws weer.
  Dit komt op zoveel terreinen steeds vaker voor, zo goed dat je het aan de kaak stelt… (je ziet het, ik heb er niets zinnigs aan toe te voegen 😉 )

 9. @Jolie: ja, ik zou wat minder gesloten moeten schrijven maar met dit soort onderwerpen kan en wil ik mijn mening gewoon niet onder stoelen en banken steken 😉

 10. Lekkere service: “wij achten u schuldig, als dat niet zo is blijft u schuldig tot u zelf actie onderneemt om het tegendeel te bewijzen” lijkt hier de redenatie van Buma/Stemra. Die redenatie lijkt mij nou niet echt in het Nederlandse rechtssysteem te passen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft