De overheid waakt over u

Driekwart van de allochtone en laagopgeleide vrouwen weet niet van het advies foliumzuur te slikken bij pogingen om zwanger te worden. En omdat een te weinig aan foliumzuur het risico van een open ruggetje kan opleveren bij het kind, heeft de Gezondheidsraad maar geadviseerd extra foliumzuur aan brood toe te voegen. Dat hele volksstammen dan weer gezondheidschade op kunnen lopen door een overdaad aan foliumzuur wil men ondervangen door de toevoeging te vermelden op het innieminnie ingredientenlijstje. En is vanzelfsprekend een risico wat de Gezondheidsraad best wil nemen bij de onnoemelijke hang naar verstrekkende overheidsbemoeienis.

Dat laatste gaat hard tegenwoordig. Griezelig hard.  Zo vond Rouvoet gisteren niet alleen dat we eens wat meer kinderen moeten gaan opleveren, ook moeten we dat op jongere leeftijd gaan doen. Zodra ook maar iemand de gedachte heeft dat de opvoeding niet helemaal ok gaat, zou volgens hem de overheid ook maar de opvoeding grotendeels over moeten nemen. Hij heeft de wind daarbij mee, immers vele organisaties en instanties zijn al spontaan bereid gebleken elk signaal vast om te zetten in overheidsbemoeienis. Topje van de ijsberg na de bemoeienis op gebied van euthanasie, abortus, homosexualiteit en plichten voor de patient maar ook tv-programma’s en hoe u uw vrije zondag door wil brengen. En nu zijn we dus aangekomen bij onze voeding…

Verlang u ook zo naar nieuwe verkiezingen?

Comments (11)Previous

Zonder geloof bent u nergens, kamervragen

Next

Naar de Sportschool (nu echt)

11 Comments

 1. Wel alleenstaande moeders met harde hand bij hun kinderen wegrukken, dan versteld staan dat de jeugd zonder toezicht rondhangt en ontspoort, en dan manen tot meer kinderen?
  Tja.. Als Rouvoet wil vaderen over zijn volk.. dan moet hij eens de wijk ingaan..
  Of beter nog.. Jouw werk, mijn werk uitwisseling..[-(

 2. Keeske de Vlaming

  Als ik al die bemoeienissen zo lees….

  Ik ben van een oudere generatie en heb alleen de vreugde van Sinatran mogen smaken elke avond, maar alleen in de winter he. Eén keer per week voor de kachel in bad,
  Fluor? Nooit van gehoord.
  Foliumzuur? Wisten ze waarschijnlijk toen niks van.
  Centrale verwarming? Pas toen ik ouder als 11 was…
  Met een auto naar school brengen? Naa, fietsen of met de step.

  Wat was dat een (letterlijk) ongeregelde handel zeg. En wat een mooi leven…

 3. Ze zeijn van lotje getikt, trouwens scoort de overheid nu erg laag hoorde ik laatst, dus kom maar op met verkiezingen

 4. Meer kinderen op jongere leeftijd en wel aan het arbeidsproces blijven deelnemen omdat anders de vergrijzing niet meer op te brengen is? Lijkt me een nogal lastige combinatie, dan gaat de winst van meer werkende denkelijk hard op aan extra opvang en behandelkosten voor overspannen ouders.

 5. Dat zei de pastoor dat ook in de vorige eeuw als hij verzekerd wou zijn van meer parochianen in de kerk..
  Hij ging op huisbezoek om de geboorteregeling veilig te stellen, met de woorden dat er meer water over gods akkertje moest vloeien..
  Meer sexen dus..Ook dat wordt er nu geroepen..
  Terug bij af..

  Tja..
  De pil uit het ziekenfonds.. en de kinderen na de geboorte maar inleveren bij de staat?
  :(:((

 6. Nog effies en ze stoppen naast Jodium zout in het brood ook nog LSD in het drinkwater. Voor medikatie voor traumaverwerking van de Afghanistan gangers.

 7. Van mij mogen de verkiezingen wel komen, maar ik vrees grote opkomst van rechts.

 8. het wordt een christelijke dictatuur zo, een hoop zooi wordt door onze strotten geduwd,
  dat de overheid zichzelf nog serieus durft te nemen, we leven niet meer in de jaren vijftig,
  het wordt of nieuwe verkiezingen, of ik zet de emigratie plannen desnoods met ex toch door ;p

 9. Hoewel ik vreselijk verlang naar nieuwe verkiezingen, ben ik bang dat we dan een kabinet Wilders/Verdonk/Balkenende krijgen, of ergens Marijnissen nog tussen gestopt. Maar bemoeizucht is van alle tijden, en hoort bij kabinetten met óf een sterk wij-weten-hoe-het-hoortgehalte (dus de confessionele) óf met een groot waan-van-de-dag-gehalte. Helaas is er nu sprake van allebei, dus om die reden zouden nieuwe verkiezingen geen overbodige luxe zijn. Op naar het heerlijke zootje ongeregeld!

 10. ik vind het eigenlijk niet zo erg hoor… 😉 😉 😉 We hebben de laatste jaren wel slechtere kabinetten gehad 😉 Van Foliumzuur kun je als ik me goed herinner niet snel te veel nemen. Schijnt nog te kunnen helpen tegen dementie: er schijnt een verband te zijn tussen een hoge concentratie van het aminozuur homocysteïne in het bloed en het ontwikkelen van dementie, en foliumzuur verlaagt deze concentratie in het bloed. Gezien de vergrijzing mag Foliumzuur dan best in het brood 😉

 11. @feex: de wijk in gaan hebben ze nota bene 100 dagen gedaan, dat heeft duidelijk niets opgeleverd 🙂

  @Keeske: je vraagt je af hoe die generaties het toch oevrleefd hebben allemaal! Overigens heeft fluro nog in het drinkwater gezeten :(( dat mag gelukkig niet meer.

  @Mannie: ja het vertrouwen is historisch laag. Maar ik vrees dat het kabinet het toch lang gaat uithouden, zolang ze zich maar aan elkaar vastklampen.

  @frans: Durf te wedden dat Rouvoet daar ook wel een oplossing voor weet, de vrouw terug naar het aanrecht. Of de kids naar de overheidsopvang, dat kan ook nog :/

  @feex: zoiets lijkt wel in de planning te zitten.

  @Leibele: LSD nog wel. Wat zullen we zonnig worden en het stimuleert vast het geloof ook wle enigzins 😉

  @Pascal: dat vrees ik dan ook wel weer. Een geheel andere puinhoop waar we dan door moeten komen.

  @Kurai: LOL Kan je nagaan waar het kabinet mensen toe drijft zeg! 😀

  @Jaco: ben ik ook bang voor en dan vooral de zooi op rechts. kan me niet voorstellen dat er een combinatie Verdonk SP kan komen, zelfs niet in dit polderland vol compromis. Ik weet ook helemaal niet meer wat ik zo gaan stemmen eerlijk gezegd (wel wat ik NIET zou stemmen)

  @Jolie: ik kom je wel even door elkaar schudden, dit zijn geen grappen meer! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft