Split the Risk

Om jongeren bewust te maken van risico’s van hun van nature impulsieve gedrag, heeft de Stichting Consument en Veiligheid in samenwerking met TMF als onderdeel van een campagne een spelletje bedacht (inderdaad, wat een rottige zin zeg): www.splittherisk.nl. Daar zou je getraind worden om serieuzer risico’s van impuslief gedrag te overdenken. Iets wat je meestal in een ‘split second’ dient te doen, vandaar de naam splittherisk. Lepel ik ook maar op van de site trouwens, hoe je van split second op split the risk komt ontgaat me volledig.

Nou heb ik dat spelletje gedaan maar in mijn ogen is het gewoon een modern opgezet memory spelletje waar je door de flitsende en bewegende beelden onnoemelijk koppijn krijgt. Ik werd me verder alleen maar zeer bewust dat mijn geheugen voor totaal nutteloze woorden die door een filmpje flitsen niet best is (who cares?) en dat jongeren nogal onbeschoft worden benaderd (het was nog net geen ‘hee sukkel, je onthoudt geen flikker dus ga het spelletje nog maar honderd keer doen’). Misschien dat de volgende levels interessanter zijn maar van de eerste ronde leer je toch echt niets wat met het onderwerp van de campagne vandoen heeft. Of je moet woorden als ‘aap’, ‘bed’ en ‘deo’ als zeer roekeloos en risicovol ervaren.

Toch is het de bedoeling dat dit soort acties doden en gewonden voorkomt ..

Comments (2)Previous

Dikke vrouwen

Next

Zonder geloof bent u nergens, kamervragen

2 Comments

  1. Misschien hopen ze dat ze als ze dit spelletje lang genoeg spelen hun agressie afreageren op de computer in plaats van in andere spelletjes? (zijn ze alleen wel vergeten dat een computer de hersens in slaan zonder eerst de stekker los te trekken nogal schokkende gevolgen kan hebben)

  2. Xenonbyte

    Nou inderdaad… ben ik de enige die het irritant vind dat deze woorden telkens door de filmpjes op dumpert.nl heen flitsen? Krijgen ze zeker veel geld voor, want het is super irritant

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft