Zwemmen alleen voor de mooie mens?

Er is al het nodige over geschreven, dat in Zwolle iemand geweigerd werd vanwege haar burqini. Wat minder mensen opviel was echter het volgende:

“Ons reguliere publiek vindt het aanstootgevend. Daar moeten we rekening mee houden. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor mensen met obesitas. Voor hen hebben we aparte uurtjes. Dan kunnen ze met elkaar zwemmen.”

Zou het zwembad nog meer groepen weigeren eigenlijk? Gehandicapten die nog prima kunnen zwemmen misschien of overbehaarde mannen? Of zou er een bordje hangen, zonder bikini-wax alleen zwemmen in de toegestane schaam(haar)uurtjes?

Comments (21)Previous

Naar de Sportschool (nu echt)

Next

Politiek brandje

21 Comments

 1. desiree

  Hihi =)) mooie slotzin Cin :d
  Wat dacht je van de mensen die zware littekens op hun lichaam hebben of ander minder sierende ‘ afwijkingen’ .
  Als die mensen in de reguliere uren konden zwemmen met een burqini zou men aparte uren moeten gaan reserveren voor mensen die ‘mooi’ zonder zouden zijn…
  Dan komt er ineens volk wat anders nooit had durven komen zonder burqini.

  Geef de ‘macht’ maar aan de burqini, dan doet iedereen straks weer mee.

 2. Sytze Vliegen

  Ik mag ook nooit naakt zwemmen tijdens de uurtjes voor regulier publiek.

 3. ik had het ook gehoord, vertelde ze nog dat het publiek er langzaam aan moet wennen. Maar ja, dat gaat moeilijk als je die mensen weg stuurt. Vroeger kon je trouwens op donderdag avond naaktzwemmen in het heiligewegbad in amsterdam 😉

 4. Tja, ik las het en vond het eerst onzin, maar bij de linkfoto van jou zag ik dat ze eigenlijk geheel gekleed was, lijkt me onpraktisch, dacht eigenlijk dat het om een ouderwetse badtenue ging, van knie tot elleboog dus.
  Tja, wellicht wel handig om een kledingcode in te stellen bij de ingang.
  Zwemmen met kleding is eigenlijk ook behalve onpraktisch ook wel onveiliger.
  Veel moslims kunnen eigenlijk niet zwemmen, dus het risico om te verdrinken lijkt me ook groter met zware kledij .( het leek me ook geen legging, of aansluitende kleding, maar wijde wapperende kleding.)
  Als ik daar zou zwemmen zou ik mogelijk ook de indruk krijgen dat ze te water was gevallen.
  Tja, eigen risico?
  😕

 5. Allemaal leuk en aardig dat de moslims en de dikkerds hun eigen tijden krijgen, maar hoe zit dat met Magere Nerds? Wij willen ook onze eigen tijden! Wij willen ook wel eens zwemmen zonder uitgemaakt te worden voor gespierde spijker. Of met de wet van Archimedes experimenteren zonder rare blikken te krijgen. Of binair asynchroonzwemmen zonder uitgelachen te worden.

  (En aan de meneer/mevrouw van het zwembad: ik besef dat het aantal uren dat het zwembad open is beperkt is en het aantal hokjes groot; wellicht zou u ons Magere Nerds kunnen combineren met een andere groep, bij voorkeur van het andere geslacht, aangezien wij grote moeite hebben aan de vrouw te geraken. Lichaamsvorm, -lengte, -gewicht en etniciteit zijn voor de meesten van ons irrelevant. Dank u.)

 6. citrientje

  Een snel wedstrijd pak van enkel tot nek mag wel. Da’s toch raar.

 7. Ik houd niet van zwemmen… ik hoor dan niets, weet je.
  Maar ik ben het helemaal met je eens! Goede slotzin…

 8. @Desiree: nou heb ik die burqini gezien en moet zeggen, volgens mij zou ik ermee zinken als een baksteen. Nou ja het is ook niet voor praktisch natuurlijk.

  @Sytze: ondanks je onmetelijke schoonheid? Tijd om naakt te protesteren op het Binnenhof 😉

  @Mannie: nog beledigender, het publiek moet wennen dat vrijwel geen hond voldoet aan heersende photoshop schoonheidsideaal 🙂

  @feex: dat de burqini geweigerd wordt kan ik me enigzins iets bij voorstellen, hoewel er betere redenen zijn idd dan aanstoot er aan nemen. Maar dat mensen met obesitas aanstootgevend zijn dus maar apart moeten, dat is toch wel extreem van de zotte. Blijkbaar ging het niet specifiek om de burqini maar om alles wat als aanstootgevend gezien kan worden. Eerst door de uiterlijke keuring voor men het zwembad in mag??

  @Arlo: Hear hear!! Enne, binair asynchroonzwemmen, is daar een filmpje van?

  @Citrientje: weet eigenlijk niet of dat wel mag in een openbaar zwembad, bij deze zal je dan ook wel geweigerd worden denk ik.

  @Angela: niets horen in een zwembad heeft ook voordelen 😉

 9. De maakbare samenleving..* Zucht*
  Wat niet in het straatje past ,onder het tapijt lees: uit het zicht halen, is natuurlijk van de zotte..maar gebeurt wel al te vaak.
  Eigenlijk is alles min of meer aanstootgevend, ligt eraan door welke ogen het gezien wordt.
  Maar met zo,n tent te gaan zwemmen.. vind ik wel gevaarlijk ,en onpraktisch ..als dat de reden was kan ik er wel mee inkomen…
  Per slot verdrinken er jaarlijks nog steeds mensen in het zwembad.. die verantwoordelijkheid zou ik ook niet op mij willen.
  Aanstootgevend voor mij in het zwembad is, b.v opdringerige jongens die meisjes lastig vallen.dat ligt voor mij meer in het gedrag, dan uiterlijkheden.Wat mij betreft mag die moslima best wel hier zwemmen met duikpak of ouderwetse badpak, niet met die kledij die ze op de foto liet zien.. in haar kielzog last hebben van haar kledij lijkt me ook lastig..als medezwemster.

  Off topic..
  Ooit op vakantie geweest in Turkye daar waren ook wat dames die geheel gekleed in de zee gingen, uiteraard niet te ver ..en omringt door hun mannen. de kledij bolde op ,en leek me ook meer dan noodzakelijk kilo,s water extra vast te houden.
  Ze keken ook om zich heen naar vooral dames in hun bikini, de desbetreffende mannen wellustig, de dames in kwestie afkeurend..
  Tja.. bekeken worden dus..

 10. @Cinner: Ja, er waren filmpjes van binair asychroonzwemmen, maar die zijn offline gehaald i.v.m. copyright of iets dergelijks 😉

 11. @feex: typische is dat het punt van veiligheid in het artikel helemaal niet aan bod komt, het gaat alleen om wat de medemens er van vindt blijkbaar.

  @Arlo *grinzzzzzzz*

 12. Dat is ook vreemd ja..
  Wat ik ook vreemd vind is dat deze hollandse moslima Nederlandse voor en achternaam heeft.
  En een zoon..
  Neemt ze wel het geloof aan? en niet de naam van haar man?

  Tja..
  😕

 13. Leuk om nu eens de “echte” reden van de speciale zwemuurtjes te horen: niet omdat “gelijksoortigen” liever onder elkaar zijn, maar omdat andere mensen er aanstoot aan nemen blijkbaar.

  Je zult maar én obesitas hebben én een burquini aan hebben… 😉

  Maar even serieus: het is ook altijd verkeerd he? Te bloot, te gekleed, te goed zwemmend, te slecht zwemmend, te dik, te dun, te behaard, niet genoeg vacht… als iedereen zich nou eens wat meer met zijn eigen (dikke/dunne/gemiddelde) derrière bezighield dan met die van anderen, dan werd het spontaan een stuk gezelliger in de wereld, daar ben ik echt van overtuigd. 🙂

 14. @feex: misschien zijn ze gescheiden of vonden ze haar naam makkelijker of of of .. En wat maakt het uit, als zij in een burqini wil zwemmen ga ik daar geen aanstoot aan nemen. (Zag er overigens gisteren een op tv die er niet zo gevaarlijk uitzag, had meer weg van een zwempak. Dan lijkt het me helemaal geen probleem)

  @Poelekie: die overtuiging delen we wel. Hoewel ik vrees dat die dag nooit zal komen, een mens wil wat te zeggen hebben blijkbaar (over een ander).

 15. bij schoolzwemmen is gekleed zwemmen een moeilijk deel van het diploma , het voelt naar en klef.
  @ poelekie ::Gek eigenlijk dat een mens, met name de vrouw, tegenwoordig veel meer op het uiterlijk wordt afgerekend dan 50 jaar geleden.
  En dat nog wel 40 jaar naDolle Mina!

 16. Hannah

  Ik neem aanstoot in het zwembad aan vrouwen met het ideale figuur. Want dat confronteert me zo met de kilo’s die ik de afgelopen jaren ben aangekomen.

  Aangezien er volgens mij meer mensen zijn met obsitas c.q. (fors) overgewicht dan mensen met een normaal slank postuur, zou het vanzelfsprekender zijn om speciale uurtjes te hebben voor de slanke mannen en vrouwen onder ons. Of zouden die vaker zwemmen dan de mensen met overgewicht?

 17. Hannah

  Volgens mij blijkt uit een ander artikel dat ook haar man moslim is geworden 8 jaar geleden. Dus wrschl verklaart dat de Nederlandse achternaam.

 18. Ik stel voor iedereen die aan het gangbare schoonheidsideaal voldoet de toegang te ontzeggen. Die zijn voor de meeste normale mensen vreselijk aanstootgevend en deprimerend.

 19. @fialas: ik weet nog dat ik lichtelijk in de war was of niet best geluisterd had naar de instructies bij het afzwemmen. Het was in badpak duiken en zoveel meter onder water zwemmen en daarna met kleding zwemmen. Dus dook ik met kleding in het water en bleef zoveel meter onder water zwemmen. Vond het al vreemd dat ik onder water niemand anders zag. Toen iedereen net dacht dat ik misschien aan het verzuipen was, kwam ik boven. Had het vereiste aantal meters wel gehaald, al was het niet nodig 🙂

  @Hannah:
  @frans: LOL

 20. Waarom alleen bij het zwembad?
  Ik wil op het strand, op tv en gewoon op straat ook niet geconfronteerd worden met aanstootgevende mensen! Zichtbare brandwonden? Alleen je huis uit tussen 00.00 en 06.00u. Eetstoornis? Holle bolle Gijstjes en spijkers tussen 09.00 en 11.00 en alleen op de afgeschermde stoepen graag.
  Alcoholisten, junks, mensen met een ‘zichtbaar lage opleiding’ en/of met jankerige babies en etters van kinderen alleen in de supermarkt tussen 16 en 17u.
  Stranden delen we in met doek; handig voor dat nare windje en iedereen in z’n vak. Op het werk afdelingen inrichten op uiterlijk, niet naar werkzaamheden. TV-zenders idem; hoef je ook nooit meer te zappen.

 21. Ships, dan mag ik wel snel naar de sportschool rennen, wil ik vóór 11:00 uur weer binnen zijn 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft