Belastingdienst je beste vriend

Je zit op Hyves maar wil meer dan 340 vriendjes. Dus besluit je de waarheid enigzins geweld aan te doen en verzint zes auto’s, drie huizen, twee harley’s en een fascinerende, zeer goed verdienende baan. Je leunt tevreden achterover en wacht op de vele vriendjes die aan je voeten willen liggen. Drie weken later gaat de bel. De belastingdienst die het niet makkelijker en ook niet leuker komt maken ..

Misschien zou de belastingdienst er beter aan doen wat eerder test-runs te draaien in plaats van op hyves rond te hangen ..

VVD en Groen Links zinspelen op een parlementair onderzoek ivm problemen bij de Belastingdienst. Merkwaardig, want de uitslag laat zich raden: de overheid voerde telkens te veel vernieuwingen op te korte termijn door.

Comments (9)Previous

Politiek brandje

Next

Sesamstraat maar dan anders

9 Comments

 1. Euh?! Ik dacht eerst dat je een grapje maakte …

  Ik heb meteen een open sollicitatie naar de bd gedaan, ik wil daar graag als speurhondje werken πŸ™‚ Mijn Hyves en FaceBook profieltje vermelden nu mijn armlastige situatie, kijken of ik meer terug krijg (en een lekker hoog salaris).

  Zei ik al dat dit een tikkie belachelijk is imho?! Volgens mij zijn dat niet de plekken om te tjekken. Wel weer fijn dat ik mijn profieltjes niet openbaar heb staan. Werkgevers, belastingdienst, de enge buurman van de overkant …

 2. @Marti: hoorde het gisteren van mijn vader en dacht toen ook aanvankelijk dat hij een geintje maakte, maar dit gebeurd blijkbaar al vrij lang. Het is niet eens schending van privacy want hee, je zet het zelf online. Maar het blijft toch te absurd voor woorden dat de belastingdienst zo fraude probeert op te sporen??!!

 3. De politiek zet overal toeziende controle en commissie`s in..
  Ik krijg het idee dat het intussen politiek gezien er teveel kapiteins zijn op datzelfde schip.. en maar 1 roeier..
  Juist bij overheidsinstantie,s gaat het verkeerd ..en wat er netjes wordt toegedekt en in de doofpot wordt gestopt.. daar wil ik ook niet eens over nadenken..

 4. Hahahaha, nee zeg, gepakt op hyves?
  ongelofelijk..weet de belastingdienst zelf niet dat niet alles wat online staat per se waar hoeft te zijn?

 5. Met zulke vrienden heb je geen vijanden meer nodig (zoals uit de stilte de afgelopen tijd blijkt ben ik nogal druk bezig met aangiftes voor diverse mensen. Gelukkig de meesten op papier (die ouderen hebben helemaal geen pc), maar toch ook een aantal via internet en ik laat geen gegevens van derden op mijn pc staan, ik print het voor ze uit en verwijder het daarna dus ik mag toch opnieuw aan de gang en zien die mensen weer bij mij langs te krijgen met hun digid.

 6. PS en ik ben blij dat ik die paar euro die ik met die formulieren verdien altijd netjes opgeef: voor je het weet gaan ze ook logs controleren.

 7. De sukkels zijn weer lekker bezig.

 8. @feex: dat is volgens mij al heel lang zo, van die vele kapiteins. πŸ˜‰

  @GobboE: bij de mijnheer in ierland die een belastinginspecteur op bezoek kreeg vanwege zijn profiel op Linked bleek dat dan ook het enige, hij had zijn profielen lange tijd niet meer geupdate πŸ˜‰

  @frans54: oef ja, dan wordt het ineens veel dubbel werk ze opnieuw te doen πŸ™ En gelukkig geef je het op, als men op Hyves controleert is de kans dat ze eens een logje meepakken aanzienlijk denk ik.

  @Pascal: kort samengevat πŸ™‚

 9. patchwork

  Hahha! Vanavond zat er een belastingman in programma over zesde zintuig! Hij bakte er niks van! What´s new? πŸ˜€ Daar hoef je met 4 2e huizen niet bang voor te zijn, als ie daarvoor met zijn wichelroede over het net surft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft