Sesamstraat maar dan anders

De levensgrote muis Farfour is intussen overleden: hij is vermoord door de Israëlische inlichtingendienst, omdat hij weigerde de sleutel in te leveren van het huis dat zijn opa ooit had in de buurt van Tel Aviv. 

Farfour (wat vlinder betekent): een personage met een sterke gelijkenis op Mickey Mouse. Farfour heeft een hoge stem. Farfour moedigt bijvoorbeeld kinderen aan om Amerikanen of Israëli’s te vermoorden. Dit zou volgens hem met granaten kunnen, of met een AK-47, waarvan hij in het programma het gebruik demonstreert.

Een soort equivalent van Sesamstraat maar toch een ‘tikkeltje’ anders. Wél bedoeld voor jonge kinderen, tot tien jaar. Het blijkt al een tijdje te bestaan dus dit is eigenlijk oud nieuws maar ik las er net pas over. Gaf me een absurd surrealistisch gevoel ..

Leven wij op dezelfde wereldbol?

Comments (9)Previous

Belastingdienst je beste vriend

Next

Erik de gelegenheidsidealist

9 Comments

 1. Het schijnt dat er in een of ander westers land een film gemaakt wordt die de islam in een kwaad daglicht wil stellen, gok dat de wereld nog niet zo klein is

 2. Hersenspoelen..
  Om een ‘Uitverkoren volk’ te zijn… zijn er ook ‘minderwaardige volkeren’ nodig..
  Dus daarin moet men zich in onderscheiden?
  Jong geleerd, oud gedaan..(%)

 3. renald

  Subrealisme en absurd komt op mij over als een paradox. Om even in te hakken op het ogenschijnlijk belangrijke bezit van de wereldbol, immers Farfour werd gebruikt om de wens Islam als wereldwijd fenomeen in te voeren te propageren, denk ik dat religie met enige regelmaat ruimte claimt die er niet is vanuit “hun” perspectief. Geen plaats voor ongelovigen, geen plaats voor andere overtuigingen, geen plaats voor feedback. De noodzaak tot het verdringen van andere normen en waarden ter gouden glorie van de eigen maakt een inperking op de eigen ruimte tussen stimulus en respons. Op het moment dat iemand aan mij stelt dat ik iets “moet”, borrelt bij mij terstond dat ik niets moet, om het even als daar de reden en noodzaak blijft hangen op het niveau “er staat geschreven”. Dat veronderstelt een gebrek aan onderzoeking van eigen aangeleerde overtuiging. Triest vind ik het dat kinderen aan dergelijke beperkende zaken door middel van goedkope propaganda worden blootgesteld. Ze maken kinderen tot verheven slachtoffer van domesticatie, oordelen dat de schuld bij anderen ligt en voort gaan met een beperkter beeld van de eigen mogelijkheden.

 4. @Kurai: Zit (helaas) ook wat in.

  @feex: zeer jong geleerd :/

 5. patchwork

  Dan hebben ze daar zeker ook kabouter Plof?

 6. @Cin: ‘t is om eng van te worden zeg, waar gaat dat heen?

 7. HKH

  Ik heb ooit begrepen dat het satire is. Het is namelijk een Israëliet die niet alleen oproept tot jihad en fatwa’s, of het neerschieten van Amerikanen en Israëlieten, nee hij gaat verder en neemt iedereen in het (of zich ermee bemoeit) Midden Oosten te grazen.

 8. @HKH: als je het interview leest met de programmamaker, krijg je niet de indruk dat het satire zou kunnen zijn of het satirisch bedoeld is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft