ChristenUnie en huishoudelijk geweld

Wethouder ‘financiën, doelgroepen, integratie en emancipatie én subsidies’ van de gemeente Lelystad Albert Kok wordt vervolgd voor huiselijk geweld, de OM denkt een bewijsbare zaak te hebben dat dhr. Kok zijk vrouw afgelopen januari in elkaar timmerde. Nu zijn er wethouders voor minder de wacht aangezegd in afwachting van zaken, maar zo niet hier.

De verdachte wethouder blijft aan het werk. Het college van burgemeester en wethouders vindt dat het incident het functioneren van Kok niet belemmert. “Het gaat om iets in de privésfeer”, zei een woordvoerder van de gemeente Lelystad. “Wij kunnen het nog niet beoordelen, het onderzoek loopt nog.”

Gezien het feit dat de ChristenUnie van mening is dat praktiserende homosexuelen al schadelijk kunnen zijn voor het partij-imago, zou je denken dat zij dan tenminste hun wethouder zelf terug trekken. De Christen Unie zwijgt echter in alle talen.

Je vrouw in elkaar lellen hoort blijkbaar wel bij het imago?

Comments (14)Previous

Dat kunnen Christenen ook!

Next

Slechte wiet

14 Comments

 1. Er staat geschreven “wie zijn kinderen liefheeft kastijdt hen”. Kennelijk gaat de CU er van uit dat zo’n blijk van liefde naar de eigen vrouw dan natuurlijk helemaal fantastisch is. :-w

 2. Mick

  Tja, de vrouw is toch het zondige schepsel? Want was het niet Eva die de appel aanbood aan Adam? Nou dan! (ahum … dat Adam dan zo “blond” was en niet zelf kon nadenken – dat vergeten we even gemakshalve)
  Feit is dat in deze kringen de vrouw maar hoort te gehoorzamen, totaal ondergeschikt is aan de man. Daar hoort dan vanzelfsprekend een regelmatige aframmeling bij, de vrouw moet immers haar plaats weten.
  Not my cup of tea … :-w

 3. Opa-Buiswater

  Ach, zullen we de woorden van de PVV ook hier maar voor gebruiken? ” Zolang er geen veroordeling is, is er niets bewezen” en het betreffende kamerlid ( een dierenvriend uit Limburg waar diverse malen aangifte tegen is gedaan…..) zit er ook nog steeds…….
  Bah…!

 4. Het is wel vreemd natuurlijk

 5. In de Bijbel staat dat de vrouw gehoorzaam dient te zijn aan de man. Zo niet, dan rammen ze er blijkbaar lustig op los. Niet alleen in de Koran staan rare dingen.

 6. Past geheel in de religieuze hierarchie..
  Vroeger werden dames die niet in de pas liepen.. op de brandstapel gegooid..
  De enige vrouw die aanbeden wordt is de heilige maagd Maria.. moeder van Jezus..
  Daaraan voldoet niemand..
  En worden alle Eva`s van nu nog gezien als ‘een rib uit het lijf’..van de Adam`s
  >:)

 7. Dan zou de helt van werkend Nederland ontslagen moeten worden vrees ik.

 8. Keeske de Vlaming

  Hééél zachtjes hoor ik God brommen…..

 9. Keeske de Vlaming

  Enne….

  Had zelfs een aanvulling kunnen zijn op:

  “Dat kunnen Christenen ook!”

  *diepe, maar dan ook diepe zucht*

  >:)>:)>:)

 10. @frans54: gog dat is nog lastig te verenigen met de nieuwe wet dat kinderen geen opvoedkundige tik mogen krijgen. Of zou zware mishandeling daar geheel buiten vallen?

  @Mick: hm, een van de weinige momenten dat ik mijn nickname niet mee heb zeker 😉

  @Opa: ook hier ben ik duidelijk geen fan van ‘principes’ van de PVV. Tijd voor een genever?

  @Mannie: niets natuurlijks aan 😀 (flauw idd)

  @Pascal
  @feex: frappant eigenlijk dat velen er vanuit gaan dat de vrouw niet gehoorzaamde 😉

  @Leibele: ik mag toch hopen dat een wethouder en zeker een wethouder op gebied van jeugd en gezin iets meer heeft hoog te houden en iets meer publieke verantwoordelijkheid heeft af te leggen.

  @Keeske: je zou wat beters verwachten, fikse bliksemschichten ofzo?

 11. patchwork

  Hij zal wel een ´aflaat´ hebben gekocht door wat in het subsidiepotje van de campagne tegen huiselijk geweld te storten. Hándig, zo´n uitgebreide portefeuille!

 12. HKH

  Goh, eerst moet er meer geneukt worden en nu meppen maar! Lekkerrr bezig die gristenen.

 13. :d Maar het is toch waar? Als je je vrouw slaat, reageer je de frustraties van de werkvloer af, wat betekent dat je op je werk beter functioneert. Nu dit aan het licht is gekomen, zul je natuurlijk zien dat zijn prestaties met sprongen achteruit gaan. De gemeente moet het OM om een schadevergoeding vragen, en zijn vrouw die uit de school heeft geklapt (sic), het is een schande dat een volksvertegenwoordiger zo gehinderd wordt in zijn werkzaamheden.
  Tegelijkertijd moet mevrouw Kok natuurlijk bij het lijdzaam ondergaan van dit broodnodige afreageren een subsidie krijgen omdat ze hiermee bijdraagt aan het functioneren van B&W.;)

  Maar serieus: ik heb toch liever gepijpte politici dan wethouders met losse handjes, dat eerste lijkt me een stuk weldadiger.

 14. @Jaco: je kan zo de politiek in 😀 En ben het met je eens. Sterker, dat een politicus zich laat pijpen in een fietsenhok is pas onbelangrijk voor functioneren lijkt me.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft