De Verlosser verlost

En zo verloste de verlosser zichzelf maar vast ..

Comments (13)Previous

Slecht beleid

Next

Nou MOE

13 Comments

 1. En dat is maar goed ook.

 2. zathras

  Alles weer opverlost. Mooi! Volgende taak!

 3. Good riddance. We zouden toch niet willen dat Cruijff daadwerkelijk waar moest maken wat hij al eeuwen beweert?

 4. Hm, jullie hadden niet anders verwacht lijkt het? Toch ook jammer dat ze hem het niet hebben laten waarmaken (of laten falen).

 5. Sh*t: Pascal zegt precies wat ik wilde typen: Eigenlijk maar goed ook…. Want ik had Cruijff niet graag een afknapper gegund aan het einde van zijn carriere.. Hij had er vast een hoop kunnen verbeteren, maar het lijkt me ook een politiek belast onverbeterlijk zootje.

 6. Johan wie??[-(

 7. tjah, hij is ook dementerende denk ik dan 😉

 8. desiree

  =))

 9. oh gossie toch. gaat het eindelijk echt mis met ajax.

 10. Toch is het altijd verbazingwekkend om te zien hoe er meteen geroepen wordt dat Cruijff altijd een grote mond heeft, maar het nooit waarmaakt. Ik hoef toch niet op te gaan sommen wat Cruijff als speler bij Barcelona, Oranje, Ajax en ook Feyenoord betekend heeft. Of wat hij als trainer bij Ajax en Barcelona heeft gedaan. Minder mensen weten dat hij verantwoordelijk is voor de technische structuur van Barcelona, toch geen kleintje in de voetbalwereld.

  Lieden die blaten dat Cruijff niks waarmaakt weten niet waar ze het over hebben. Cruijff is geniaal en dat uit zich in commentaar. Waar hij ook dik voor betaald wordt door bijvoorbeeld de NOS en De Telegraaf, de man diet immers zijn werk. We roepen toch ook niet dat lieden als Ephimenco in het kabinet moet gaan zitten?

  Cruijffs vroege afscheid getuigt bovendien van veel leef. Door nu al op de stappen weet hij dat hij veel kritiek over zich heen krijgt, bijvoorbeeld dat hij bij de minste tegenstand opstapt. Aan de andere kant: Ajax is niet gebaat bij nog meer onrust in de vorm van meningsverschil op meningsverschil tussen Cruijff en Van Basten. Dan is het beter om de boel te verlaten, zoals Cruijff deed. Moedig, niet meer of minder.

 11. Ja ik vind het ook vooral logisch. Hij heeft altijd aangegeven wel te willen reorganiseren als het dan ook gaat zoals hij aangeeft. En gelijk heeft hij, het heeft zo weinig nut om veranderingen aan te geven en de verantwoordelijkheid daarvoor te nemen als deze toch niet uitgevoerd worden. Kan je net zo goed heel consequent meteen opstappen.

  De beslissing van Van Basten en het feit dat niemand dat overruled vind ik dan weer nogal onlogisch. De mensen stonden te dansen op de tafel dat Cruijff zich ermee wilde bemoeien en vervolgens geven ze hem niet de beloofde vrijheid of het aanvankelijk aangeboden vertrouwen.

 12. Van Basten hoeft zich in feite nergens anders druk om te maken dan het eerste elftal.

  Als dat eerste elfal volgend jaar draait is hij de man, spelen ze daarbij ook nog aantrekkelijk voetbal, dan is Van Basten god. Dan kan de jeugdopleiding een bende zijn, het bestuur elke dag vechtend over straat rollen, de koffiejuffrouw slechte koffie zetten en de ArenA instorten, Van Basten is en blijft god. Dat snapt hij ook, en daarom heeft hij geen behoefte aan onrust in de vorm van een olifant in de porseleinkast die Cruijff heet.

  En wie moet hem nou overullen? Jaakke? Die is blij als hij het eind van het seizoen nog haalt. Van Geel? Die dankt god op zijn blote knieeen dat hij er nog zit, want Van Basten nam het voor hem op. Een keer tegenspreken en hij is ook weg. Fontein dan? Neen, want die is al weg. De ledenraad? Dat rapport is al een keer door Cruijff opzij geschoven, die kijken wel link uit, die kennen hun plaats. De macht ligt bij Van Basten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft