Slecht beleid

Waarom we nog willen gedogen is inmiddels een raadsel, nu men zelfs eigenaren van growshops aan wil pakken en ‘alles wat de productie in cannabis faciliteert’ wil verbieden. Als het uit een growshop komt neem ik aan, het zou toch knap vervelend worden als je telkens gearresteerd wordt omdat er tuinaarde in je schuurtje staat. Maar goed, het hele idee komt op mij nogal belachelijk over. Blowen mag, zolang de wiet maar uit de lucht komt vallen?

Than again, legalisatie zit er al niet meer in met onze christelijk gevulde overheid. Eerder zal het gedoogbeleid er ook wel aangaan. Nu Ab Klink zal laten onderzoeken wat de gevolgen van dertig jaar gedoogbeleid zijn, lijken de uitkomsten wat al te voorspelbaar ..

Gezien het alom bekende comazuipen en andere alcoholistische tendensen in deze maatschappij stel ik voor dat ze alcohol ook maar meteen gaan verbieden. Wie weet reageert onze overheid dan in de toekomst ook weer wat nuchterder op nog niet uitgebrachte filmpjes…

Comments (15)Previous

Slechte wiet

Next

De Verlosser verlost

15 Comments

 1. Ze moeten maar eens space hosties gaan maken en verspreiden in de kerken 😉

 2. Dat er voor wiet een gedoogbeleid is terwijl alcohol en tabak gewoon vrij verkrijgbaar zijn (hoewel voor dat laatste de mogelijkheden het te gebruiken al aardig ingeperkt worden) heb ik altijd al wat eigenaardig gevonden, ze zijn allebei behoorlijk schadelijker terwijl voor alcohol niet eens het argument dat het niet op het functioneren inwerkt l niet opgaat (meestal wordt dat argument omgekeerd gebruikt overigens: wiet zou dan niet goed zijn omdat het de geest beïnvloedt. Daarmee ten onrechte insinuerend dat alcohol dat niet zou doen)

 3. Tja ach, het is minister Klink he. De zelfde minister die zich druk maakte over een stuk bloot op een poster en de grote donershow trok hij ook niet.

 4. En natuurlijk ook gelijk de tabak verbieden.

 5. Ach, konden we maar ophouden met het gedogen van domheid en gelovigen 🙂

 6. @Mannie: als je sommigen in trance ziet, vraag je je af of ze geen hele spacecakes naar binnen hebben gewerkt 😉

  @frans54: denk toch omdat alcohol wijd verspreid is en sociaal geaccepteerd. In combinatie met dat men zich kan verschuilen achter het feit dat een of twee wijntjes alleen maar een goede invloed heeft op d egezondheid (waar je dat bij roken niet kan zeggen). Maar het blijft eigenaardig.

  @beeobee: helaas ook weer zo. Het lijkt geen vooruitgang na Hoogervorst.

  @Leibele: ja hallo, vind dit wel erg genoeg!

  @Jaco: Dát zouden we af moeten schaffen!
  *Jaco for president* 😉

 7. @Cin: dat een of twee wijntjes een goede uitwerking hebben is eveneens een wijdverbreid misverstand. Het is hooguit zo dat het bij beperkte inname naast de ongunstige ook een paar gunstige effecten heeft maar ook kleine hoeveelheden blijven schadelijk voor m.n. hersenen en lever en al een minieme hoeveelheid meer en die gunstige effecten zijn helemaal weg omdat alcohol ook de vaten aantast zodat dat gunstige effect op hart en vaatziekten dan weer omslaat in het tegendeel.

 8. HKH

  Tja, idioot. Bij de weg, in de smartshop wereld bereiden ze acties voor, omdat Hirch Ballin vindt dat het fout is en dat wil gaan verbieden: 30.000 mensen op straat! Dus: actie actie actie actie actie! 😉

 9. Ik blijf er bij dat het bestrijden van welke vorm van drugs dan ook een uitermate domme bezigheid is.
  Het werkt niet, alleen de prijs stijgt.
  Dat is leuk voor de maffia.
  Zonder dat naïeve domkoppen als Klink het beseffen is het namelijk de mafia die via een omweg de politiek opstookt om te vervolgen.
  Als iedere Nederlander bijvoorbeeld hasjplantjes mocht kweken verdienen die lui geen moer.
  Verslaafden zijn er altijd geweest en zullen er ook altijd blijven.
  Het vervelende van de prijsopdrijving, door lieden als Klink mede bevorderd, is dat de verslaafde moet stelen en dat kost miljarden aan extra premies voor verzekeringen opsporings- en detentiekosten.
  Dat geld kan men beter besteden aan hen die vrijwillig willen afkicken.

  Misschien kan er ook een afkickcursus voor verslaafden aan onpraktische ideeën worden overwogen 😉

 10. @HKH: zal zo even op straat gaan staan 😉 (oew flauwe bui)

  @Henk: helemaal mee eens.

 11. Het zijn van die halfslachtige regeleingen…en bemoeizucht van de overheid.
  Niet zeuren erover en gedogen dan komt er ook geen criminaliteit over…
  dat geld ook voor de paddo’s

 12. Renald

  Naar mijn mening wordt er selectief omgegaan met het beoordelen van verslavende middelen omdat er vanuit beleidsmogelijkheden enkele zijn die in een breed maatschappelijk perspectief als ‘slecht’ worden bestempeld. Met hetzelfde gemak wordt daarbij aangenomen dat de betreffende middelen oorzaak zijn van de problemen.
  Volgens mij gebruiken gebruikers het middel omwille van het resultaat en niet vanwege het middel zelf. “Ik heb een kop koffie nodig om wakker te worden.”;”Dat durf ik pas na een aantal biertjes.”;”Als ik stoned ben voel ik mij ontspannen.” De eerste twee voorbeelden vervallen vrij snel in maatschappelijke onschuld en de derde wordt door een deel van de bevolking ernstig bekritiseerd.
  Kritiek uiten en oproepen tot aangepast beleid is eenvoudiger als het draagvlak groot is. Jammer, want het draagt volgens mij slechts bij tot het demoniseren van een groep gebruikers en geeft veel mensen het idee dat maatschappelijk geaccepteerde verslavingen minder ernstig zijn.

 13. @Renald: Waarbij je zelf voor het gemak uitgaat van verslaafden of verslavingen en per ongeluk mee doet aan het heersende vooroordeel.

 14. Renald

  @Cinner: Nee, ik weerleg je mededeling want een gebruiker is iets anders dan een verslaafde zoals je het in comment 13 hanteert. Je spreekt dan wellicht over een verslaafde gebruiker, alleen weet ik niet wanneer ik een gebruiker als verslaafde moet aanmerken. Bovendien is het voor mij niet bewezen dat het gebruik als enige oorzaak van kennelijk grote maatschappelijke problemen is te bestempelen. Ik kan er nog wel een aantal bedenken die volgens mij belangrijkere beleidsonderwerpen zijn.

 15. Medicijnverslaving is ( dacht ik) de grootste verslaving..
  Een geaccepteerde voorgeschreven verslaving eigenlijk..
  Ondanx dat .. hoor je nooit iets daarover..
  Zorgwekkend eigenlijk…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft