Nou MOE

Eigenlijk is dan alles al gezegd: ik ben MOE. Daar mag u uit concluderen dat ik nog steeds om de dag naar de sportschool ga inderdaad. Waar het sporten zelf zo slecht nog steeds niet gaat maar de vermoeidheid wel erge parten gaat spelen. En niet alleen dat, ook mijn evenwicht, concentratie en zicht gedragen zich eerder slechter dan beter. De laatste dagen ben ik buiten het sporten dan ook alleen nog maar hangerig, druilerig, klagerig en depressievig.

Nou is dat niet direct uniek, ze zeggen dat het gemiddeld vier weken duurt voor het lichaam helemaal gewend is geraakt aan de beweging. Maar langzaam ga ik me realiseren dat ik weinig gemiddeld ben met dat soort dingen dus dat het zomaar vier maanden zou kunnen duren (Toch niet vier jaar?! Niet aan denken, niet aan denken!). Alleen al de gedachte nog lange tijd met een stopverfhoofd rond te banjeren doet de motivatie door te zetten weinig goed. Daar komt bij dat jan en alleman zich erg vaak verwonderen dat ik nog geen gram ben afgevallen, waar ik ook niet al te vrolijk van word (zowel dat ik niet afval als de herinnering daaraan).

Maar goed, dit is niet de eerste keer dat ik overvallen wordt door het idee dat het nooooit meer beter wordt en ik heb het de vorige keren toch voor elkaar gekregen. Dus daar moet ik me op richten: Het duurt even maar dan heb je ook wat. Uiteindelijk is het hardstikke gezond. Het is de vermoeidheid die praat, niet naar luisteren. Ik heb alle tijd, niet teveel haast willen maken. Ergens in mijn achterhoofd ben ik heel trots dat ik dit doe. Straks ga ik het opnieuw weer leuk vinden. Wat zeg ik, morgen is het vast alweer beter! En wat klaag ik nou, het sporten lukt tenminste al. Ha! Ofzo. Morgen nog maar eens lezen …

Anyhoe, het is ook de reden dat het loggen op een wat lager pitje staat en er van lifeloggen helemaal niets terecht komt momenteel… Komt ook wel weer in orde.

Comments (14)Previous

De Verlosser verlost

Next

Zoöfilie op de politieke agenda

14 Comments

 1. Mick

  Ik heb heel veel bewondering voor je! >:d< Go, CiNNeR, go!

 2. Het zou ook een combinatie kunnen wezen , bijvoorbeeld dit trieste weer. Daar wordt je ook depri van 😉

 3. Ik denk idd dat er ‘ iets’ in de lucht hangt…
  Maar goed dat je nog blijft sporten!
  ~o)

 4. Goed dat je het doet.

 5. Ik ben trots op je CiNNeR! Gewoon volhouden, dan kom je vanzelf in dat ritme. En het weer werkt absoluut niet meer de laatste weken: niets dan harde wind: dat werkt ook bijzonder op het gestel, en is moemakend.

 6. desiree

  Na een maand is het altijd even zwaar Cin.
  Als je het nu opgeeft merk je straks hoeveel extra energie je er mee inmiddels had gekregen en eenmaal voor een paar weekjes opgegeven merk je ook dat je weer behoorlijk er aan moet trekken om te komen waar je eerder die 2 of 3 weken geleden zou zijn geweest.
  Dan is het wel taai om nu door te gaan, maar dit tegenelkaar opwegend is de moeheid die je nu hebt prettiger dan de zwaarte van voor het gevoel opnieuw op te moeten bouwen.
  Sterkte meid, ff volhouden en een maand verder straks de winst ervan gaan zien!
  Je kan beter moe zijn van de inspanning dan moe zijn van het ‘ niets’ doen omdat dit laatste je stukken minder voldoening zal geven.
  😡 @};-

 7. veel sterkte en rust CiNNer

 8. Ik zal er maar de draak mee steken:
  Het verschil tussen succes en afhaken in deze kwestie is dus het verschil tussen lenig en log loggen 😉
  Ik hoop dat je succes zult hebt.
  Maar mocht het niet slagen, weet dan wel dat een mens ook zich zelf niet aan het onmogelijke kan houden.

 9. Tnx allemaal

  @Desiree: ik begrijp wel dat je het lief bedoeld en voor gemiddelde mensen zal het zo ook werken neem ik aan. Voor mij werkt het alleen niet zo en dat is nu eenmaal niet anders. Om te komen waar ik nu ben heeft me twee jaar gekost, dit gaat niet in een maand lukken. Dus ik vat het heel supportive op maar voorlopig geen updates verwachten waarin ik me grandioos zal voelen 😉

  @Henk: dat hou ik mezelf deze dagen ook maar even voor 🙂

 10. desiree

  Ik verwacht ook niet dat je je zo gauw grandioos gaat voelen.
  Ook ik heb moeite met al die fysieke zaken en energie.
  Niet vergelijkbaar met jouw situatie, maar ook ik ben total loss nadat ik me heb ingespannen, iedere keer weer op nieuw.
  En na langere tijd me te hebben ingespannen via werk in vorige baan of via sportschool, het blijft suck.
  Maar helemaal niet bewegen is diepere suck na langere tijd en geeft daarmee ook totaal geen voldoening.
  Ik beweeg/span me in omdat het in totaal toch beter voor me is.
  Maar om nou te zeggen dat het me zo vrolijk maakt, nope.
  Goed die maand was iets te kort door de bocht, kan beter geen tijdsbestekken plannen voor een ander.
  Het is meer het positieve denken dat me voort stuwt dan het gevoel van winst is ook vaak mijn gedachte.
  Maar het gevoel ergens aan te werken en niet passief er bij te gaan zitten is hetgeen wat voor mij het meeste opleverd. Dat is voor iedereen weer iets anders.
  En dat laatste geeft een wat positiever zelfbeeld wat ik voor mezelf af en toe nodig heb.
  Alle kleine beetjes helpen Cin, dus ik strooi af en toe wat ‘rozeblaadjes’ en andere positieve fysieke zooi rond… 😉
  Jouw persoonlijke struggle is op zich al een sport, dat je nu zo bezig bent is mega knap.
  En verder verwacht ik alleen maar dat je update over wat er werkelijk te vertellen is, niet over wat er van je ‘verwacht’ wordt te updaten, dus blijf vooral jezelf! @};-

 11. Weet wel dat je het positief bedoeld en zo vat ik het ook op. Kom gewoon veel mensen tegen die er wel erg veel van verwachten in korte tijd dus voor de zekerheid toch maar uitgelegd 🙂

 12. @Cinner
  Een diepe buiging!
  En gewoon doorgaan, het komt vanzelf dat gevoel. Let nog niet op het gewicht ook dat komt vanzelf. Het ritme en de balans dat is het belangrijkste.

 13. Oveigens CiNNeR, de titel van dit stukje is Nou Moe, weet je heel toevallig dat dat ook de favoriete utispraak is van Guust Flater, een legendarisch stripfiguur. Die het als utidaging ziet om te slapen, misschien had je dat ook in gedachten, maar ik vind de titel dus leuk gekozen 🙂

 14. citrientje

  Nog maar es proberen want mijn tekst floepte weg.

  Sport lukt niet altijd, ook bij mij ging het niet, heb het maanden geprobeert. Probeer het nog poosje vol te houden lukt het niet zoek dan een andere manier van sporten.

  B.v stukje wandelen met je vriend, dansen zoals je al deed met Nederland in beweging of met chipzzzz op kindernet. Net nederland in beweging maar dat leuker.

  Of plan es een paar uur winkelen in. Krijg je ook beweging.

  Ik tracht te fietsen op electrice fiets en dat gaat ene keer wel andere keer niet. en dan maar paarhondert meter. Maar hé. dat zijn wel top meters en ik krijg beweging. ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft