Bots, crawlers en searchers

Sinds ruim anderhalve dag wordt er – voornamelijk door een blijkbaar overgeïnteresseerd persoon vanuit Belgie – ineens druk gezocht naar plaatjes op mijn log. Zoekopdrachten die niet gericht zijn op specifieke plaatjes of zoektermen, maar zoekopdrachten gericht puur op welk plaatje dan ook in verschillende directory’s. U weet wel, directory’s waarvan vrij algemeen bekend is dat wordpress deze standaard gebruikt om alle eventueel gebruikte beeldmaterialen in te plaatsen.

Omdat dat toch enigzins eigenaardig is, ben ik wat verder in mijn stats gaan kijken en kwam ik ook aardig wat voor mij tot nog toe onbekende bots tegen die de laatste dagen druk aan het werk zijn gezet. Bots die gebruikt worden om makkelijk plaatjes boven water te krijgen. En nog enkele bots die vooral aan tekstzoeken lijken te doen. Bots die van alles indexeren en/of verzamelen wat los en vast zit en daarnaast veel ingezet worden om auteursrechtschendingen op te sporen, of zo heb ik me laten vertellen.

Dat is natuurlijk allemaal stom toeval en heeft niets hiermee te maken.

Toch blijft het een wat onaangenaam idee. Dat er mensen zijn die alleen nog geïnteresseerd zijn in wat er te halen of te vingerwijzen valt.

Comments (5)Previous

Ultiem verbijsterend

Next

DE film

5 Comments

  1. Ik zou maar vast een papiervernietiger aanschaffen voor al dat papier dat je binnenkort gaat ontvangen.:)>-

  2. Is geen toeval. Je wordt inzake swordstone nogal wat gelinkt op het internet. Bots volgen die links, die denken van verrek, da’s alweer Cinner.com, komen bij jou terecht en zien jou als belangrijk. Vandaar dat deze site dan ook doorgenomen wordt. Nu je op de kaart staat, blijven ze bij regelmatige updates komen. Je hebt googlepagerank vier, en dat is best aardig, zodat je regelmatig hoog in een zoekopdracht komt te staan. Niks om je zorgen over te maken en erg gunstig. De helft van het bezoek op LWH komt via google binnen. Als je dezelfde shoutbox als ik hebt, kun je de bots zichtbaar maken. Op LWH zie je in de shoutbox dat googlebot bijna voortdurend online is.

    Je hebt inderdaad crawlers die naar auteursrechtschendingen zoeken. Geen Nederlanse, bij mijn weten. Geen zorgen maken, want je schendt het auteursrecht niet.

  3. Tnx voor de uitleg, ik ben geheel niet thuis in googleranks enzo. Maak me overigens geen zorgen dat er iets gevonden zou worden. Maar het idee haalt de lol een beetje van het loggen vind ik. Trekt wel weer over ..

  4. Je kunt je altijd nog beschermen ook tegen bots. Met uitzonderingen ook weer. Bv de Googlebot toestaan en anderen weer niet. Tis maar hoe en wat je wil. Mensen weten en beseffen niet dat je jezelf behoorlijk kan indekken tgen dit soort crawlers. Ze zijn ok niet allemaal onschadelijk.. But hey, its only me telling…

  5. @Redstar: ja heb wel een bottxt staan maar er komen telkens zoveel nieuwe bij, dat moet ik meer up to date gaan houden geloof ik. Wat doen de schadelijke trouwens?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft