De reacties op Fitna

De eerste nacht na de verschijning van de film verliep rustig, meldde het Nationaal Crisiscentrum vrijdagmorgen. Er hebben zich geen incidenten voorgedaan. De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding meldde dat er geen verandering is opgetreden in het dreigingsniveau. Deze blijft ‘substantieel’, het een na hoogste niveau. Op het Plein in Den Haag bij het gebouw van de Tweede Kamer was het vrijdagochtend rustig. De dranghekken die donderdag werden neergezet, stonden er nog. Van demonstranten was echter geen sprake. Verder

Op 29 februari jl. verklaarde Balkenende het land nog in crisis. Doden en gewonden zouden er vallen! Onze minister-president vond zelfs een beetje legitimiteit voor de terrorist in de afschuwelijke film die komen ging. Nu is het nationaal crisiscentrum blij dat de dranghekken niet zijn gejat…

Een ander eigenaardigheidje:

Mensen die aangifte willen doen tegen Geert Wilders wegens de film Fitna, kunnen hiervoor voorgedrukte aangifteformulieren gebruiken. Verder

Ja ja, voorgedrukte aangifte formulieren. Je hoeft alleen Geert Wilders en Fitna in te vullen en dan kan je aankruizen onder welk artikel je aangifte wilt doen. Om ‘uniformiteit in aangiftes’ te waarborgen, dus. Vraag me af welke artikelen erin staan. Zou je ook auteursrechtschending aan kunnen kruizen? Of psychisch leed na het horen hoe een pagina uit een telefoonboek werd gescheurd? Klagen dat het bufferen zo lang duurt als je het filmpje wil gaan bekijken misschien ..

Enfin, de verontwaardiging over aanstormende misere is in enkele uren geminimaliseerd naar een beetje kwetsend tot een filmpje van niks. Balkenende wil als vanouds dat gelovigen niet gekwetst kunnen raken, Mark Rutte vind het ‘een gemiste kans’ en Marijnissen neemt de moeite niet te reageren op knip- en plakwerk. Opvallend is Bas van der Vlies (SGP) die meent dat Geert Wilders niet bewust probeert te kwetsen en de film ‘een prikkelende inzet voor het debat’ vindt. Eigenlijk staan we vooral erg voor paal als je het mij vraagt.

Ondertussen las ik bij Lucas Was Hier een stukje uit Trouw over een andere film:

Woensdag meldde Netwerk al beelden van de film van het voormalig PvdA-raadslid uit Leidschendam-Voorburg [Ehsan Jami] te hebben gezien. De profeet Mohammed zou daarin met zijn 9-jarige vrouw Aisa hand in hand naar de moskee lopen om haar daar te ontmaagden.

Blijkbaar verwacht men daar dan weer niets van in de politiek, ik heb er tenminste nog geen politicus over gehoord. Maar goed, de dranghekken staan er nog en wie weet zijn die vooringevulde aangifte formulieren daar dan nog goed voor ..

Comments (5)Previous

DE film

Next

Wat 'verdient' men?

5 Comments

  1. Mick

    Inderdaad … zucht.

  2. tfoe tfoe

    waar gaat de wereld na toe?:(

  3. Balkenende had gewoon wetenschapper moeten blijven. Gewoon veilig achter de gesloten deuren van de VU.

  4. @Jolie: en toch is het CDA opnieuw gestegen in de politieke barometer 🙁

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft