Wat 'verdient' men?

Aandeelhouders hebben donderdag een voorstel van Philips om de beloningsregeling aan te passen naar de prullenmand verwezen. Het is de eerste keer dat in Nederland een plan over salarissen door beleggers is weggestemd. (…) De beleggers konden zich niet vinden in de voorstellen van Philips om ook opties uit te keren bij matige prestaties Verder 

Positieve ontwikking dacht ik nog. Wie weet, als er een schaap over de dam is enzo .. Maar helaas, slechts een paar centimeter verderop kopt de Volksrant dan weer: ‘Topsalaris stijgt met 23 procent’. Dat is dan uiteraard een gemiddelde, zo blijkt topman Ad Scheepbouwer van KPN – u weet wel, dat bedrijf waar in 2007 4500 mensen hun baan in rook zagen opgaan - er in datzelfde jaar 236 procent op vooruit ging. Dankzij de uitkering van een extra bonus en het verzilveren van opties maar dan nog, daar kan uw kerstpakket, winstuitkering en/of dertiende maand niet tegenop schat ik zo in.

Je begrijpt toch eigenlijk niet waarom werknemers niet eens massaal in staking gaan tegen dat soort praktijken? Zelfs al heeft de man het wellicht fabeltastisch gedaan in zijn functie, is tweehonderdenzesendertig procent loonsverhoging toch wel een tíkkeltje overdreven?

Comments (13)Previous

De reacties op Fitna

Next

Lucas Was Hier correspondeert nog even door

13 Comments

 1. Ik verdien heel veel. Ik krijg het alleen niet. 🙂

 2. Tjah, dat werdt betaald van het geld van de onstlagen mensen dan denk ik

 3. Het wonder van prestaties, contracten en afspraken, verschillende belangen. Aandeelhouderswaarde heeft bij Philips inmiddels een andere ontwikkeling doorgemaakt, dat vind ik ook een positieve stap. Ik hoop dat het is ingegeven door de aandacht die het onderwerp van hoge salarissen en vergoedingen heeft gehad.

 4. @Adriana: vandaar de aanhalingstekens bij voorbaat 😉

  @Mannie: en was ook nog bedoeld voor de winsten die het massaontslag opleverde vermoed ik ..

  @Renald: dat wordt indirect wel gesuggereerd maar dan zal het wel moeten doorzetten. Vooralsnog lijkt het geen trend.

 5. citrientje

  ik vind zo wie zo die loon verdelingen om te :(( laagverdienende werken net zo hard als hoogverdienende maar krijgen voor hun zware werk maar een schrijntje. Laten ze de boel maar es wat recht gaan trekken.

 6. Ja Verschil mag er van mij best wezen, maar dit is een wat al te groot verschil aan het worden.

 7. De Nederlandse arbeider staakt? Dan hebben we toch eerst echte “verenigingen van werknemers ” ofwel in de volksmond geheten vakbonden nodig. Sinds deze bonden te veel connecties hebben met het bedrijfsleven en vooral de politiek heb ik de hoop opgegeven. Als voormalig kaderlid van de FNV ben ik wat dat betreft zeer pessimistisch.

 8. Enig logisch denkwerk leert dat Scheepbouwer om 236% meer te verdienen toch ook minstens 236 % meer gepresteerd moet hebben. Dat geeft ernstig te denken over de mate van inzet van die man in het jaar ervoor. Ik ken tenminste weinig mensen die in staat zijn hun prestatie nog met 236% te verbeteren als ze daarvoor al hun uiterste best deden.

 9. @Leibele: goed ik verwacht er in de praktijk ook niets van. Maar het zijn inmiddels niet alleen de vakbonden meer die rustig van alles over zich heen laten komen denk ik wel eens.

  @frans: Op zich hoeft dat niet zo te zijn, een gemiddelde werknemer krijgt ook geen jaarlijkse CAO-verhoging omdat ‘ie dat percentage meer zou presteren. En ook al gaat het om bonussen en beloningen, het is geen extra belong voor speciale prestaties. Nu zou je met een percentage van 236 wel verwachten dat hij iets fabeltastisch gepresteerd heeft maar daar deel ik je mening, dat vermoed ik zomaar toch niet.

 10. Kitty

  effe een klein maar relevant zijpad:

  zo is mijn werkgever ook ineens erg genereus:

  met ingang van 2009 geven ze geen 1,5 % jaarbonus meer aan de medewerkers…NEE….dit word 3%…JOEHOE!..Nieuwe CAO-akkoord..MAARRRRRR……als je hier gebruik van wilt maken als oud medewerker kost het je 25 vakantie-uren…jaha…want wij mogen kiezen wat we willen…enkel de nieuwe medewerkers die zijn aangenomen na 1 jan 2008 hebben geen keuze en wordt het zowieso verrekent…

  je zou de brief moeten lezen…het wordt zo enthousiast gepresenteerd dat je bijna( let wel: bijna) zou vergeten dat je er nix op vooruit gaat…want het ene verruild voor het andere waar je uberhaupt ook al recht op had…

  *wat zakelijk gezien toch knap is om mee weg te komen*

  LEVE DE ZORG!!!!

 11. Wat bizar? Mag dat eigenlijk wel, dat je verplicht vakantie-uren moet gaan inleveren?

 12. @Cin re. Leibele: vandaar dat oude werknemers een keuze voorgelegd krijgen, die kunnen spreken van een verworven recht en dan zou het voor problemen kunnen zorgen. Voor nieuwe werknemers is het geen enkel probleem zolang die maar minimaal de wettelijke minimumvakantie krijgen en daar zitten we in Nederland allemaal ruimschoots boven dus die speling is er wel.

  @Cin re Frans54: die gebruikelijke CAO verhoging is in de orde van 2-3 % en valt dus in het niet bij die andere 233-234 % en heb ik dus voor het gemak even buiten beschouwing gelaten.

 13. @frans: ja dat is ook weer zo, hoe dan ook struikelen we er beiden over 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft