Politiek 2.01

Het is toch ronduit griezelig om te zien. Een tweede kamerlid wat zelden op haar werk verschijnt omdat ze – op uw kosten – een eigen bedrijf op poten aan het zetten is, slingert wat (op zichzelf al griezelige) algemene standpunten en one-liners de ether in en zonder ook maar een partijprogramma of zelfs maar een partij te kunnen presenteren, haalt ze 25 zetels in de opiniepeilingen. Sterker, 20 procent van de nederlanders zou zelfs hopen dat ze premier wordt!(?) Daarmee staat ze net achter Balkenende (wat ik bijna net zo onbegrijpelijk vind trouwens).

En dat is dan ook precies de reden waarom ik denk dat het concept Politiek 2.0 sowieso niet zou werken, met of zonder Rita. Want het mag in de politiek tegenwoordig nergens meer over gaan, de burger toont zich weinig meer intelligent wat dat aangaat. Ik zie het al helemaal voor me, een wiki vol nog meer algemeenheden, one-liners en waarschijnlijk de nodige scheldcanonades. Bijdragen die aan de lopende band door anderen weer aangepast worden en uiteindelijke oplossingen die er op neerkomen dat we maar eens wat ‘linkse rakkers’ kapot moeten schieten.

Moeten we hier nou trots van worden?

Comments (19)Previous

Politiek 2.0

Next

Achter de schermen …

19 Comments

 1. Ik word er ook niet goed van.
  Het is zo makkelijk om in te spelen op de angsten van het volk, en op die manier de kiezers te trekken, die denken dat ze dat allemaal kan waarmaken.

 2. TOR !

  Nee toch niet, afgekeurd wegens buitenspel.

 3. Kijk maar wat de acties zijn van mevrouw Verdonk in de tweede kamer… nope. Helemaal niets. Gewoon weg een flater. Politiek van de angst. Niets waard.

 4. Arlo

  Eh, volgens zou het 2.0.1 Beta moeten zijn; er zitten duidelijk nog wat bugs in, nog niet alles is geïmplementeerd en er wordt veel energie gestoken in hypen. Heel normaal voor 2.0 startups.

 5. Als die andere 80% maar een betere keus maakt..
  Maar de politiek is net als met de tv zijn er veel zenders.. weinig keuze?

  * Zucht*

 6. @Greetje: wát kan ze dan waarmaken? Blijkbaar hoeft er niets concreets op tafel te komen ..

  @Willem: was het maar waar 😉

  @Pascal: oftewel de burger reageert niet veel anders dan de premier :/

  @Arlo: LOL En het is hard op weg niet veel meer te worden dan commercie, marketing en prive gegevens op straat gooien 😉

  @feex: voor de rest voorspelt het ook niet veel goeds geloof ik.

 7. Ik vraag mij af hoe wikipedia denkt over het gebruik van hun mogelijkheden tbv het opstellen en verzamelen van stukken voor een politieke site.

 8. Dat mens is een ongeleid projectiel, ik bergijp niet dat de aanhang vergeten is dat ze van blunder naar blunder flaterde.

  Is er nog ergens een lijst online met Rita’s blunders? HP/DeTijd heeft geen online archief he, helaas…. ;-/

 9. Voor Rita…

  …………………./´¯/)
  ………………..,/¯../
  ………………./…./
  …………./´¯/’…’/´¯¯`·¸
  ………./’/…/…./……./¨¯\
  ……..(’(…´…´…. ¯~/’…)
  ………\……………..’…../
  ……….’’…\………. _.·´
  …………\…………..(
  …………..\………….\

 10. Rita is maar een fase, zoals Wilders ook maar een fase is en Fortuijn er een was. Jammer dat de media zoveel aandacht schenkt aan deze nitwits.

 11. Als de media er inderdaad eens niet zo bovenop zouden zitten en gewoon afwachten wat er in de nieuwspoort wordt medegedeeld, dan zijn we ook af van al die media geile beleidsmedewerkers die maar wat graag met hun rotte kop op de buis willen komen en daar de meest idiote dingen voor verzinnen…

 12. Arme Rita. Over een jaartje of tien zullen mensen een geschiedenisboekje moeten inkijken om te zien wie zij ook alweer was. Want -ondanks zijn indertijd immense populariteit- hoeveel mensen verschenen er op de Pim Fortuijn herdenkingsbijeenkomst? 12?

 13. @frans54: je zou denken dat ze dat wel voldoende besproken heeft. Maar je weet het niet, Wilders was ook net even vergeten toestemming te vragen .. Begrijp ook niet waarom ze niet zelf een systeem heeft aangekocht maar goed, dubbeltje eerste rang enzo?

  @Jolie: er zal vast nog wel zo’n lijst zijn. Maar de kiezer blijkt vaak kort van memoires (en steeds korter?)

  @Erwin: mooi stukje proza 😉

  @Rian: Waarschijnlijk wel. Maar vrees toch dat zowel Wilders en Verdonk eerst zeer secuur zullen moeten bewijzen dat het niets is, net als de LPF eerst flink het schip in moest. De media speelt wel een enorme rol in het schenken van publiciteit maar sta toch ook wel versteld van de burger die er net zo hard achteraan rent.

  @Kurai: de spindokters zitten voorlopig nog op rozen ..

  @Terrebel: Zoiets ja. Hoewel Rita meer tijd heeft om zich te omringen met mensen dan Pim Fortuyn destijds.

 14. Nog even en de Kamer wordt vervangen door Geenstijl. Tijd voor emigratie?

 15. @CiNNeR ja, de kiezer is omgekeerd dement aan het worden: alleen korte-termijn-geheugen en korte-termijn-visie :((

 16. Tonen van enige intelligentie van burgers heeft wellicht te maken met de serenades van tegendraads gezeik op het moment dat er enig initiatief wordt genomen. Ook daar zitten veel burgers niet op te wachten, het krijgen van kritiek zonder enige constructieve bijdrage. In dat opzicht vind ik oneliners een goed instrument, je weet dat er gezeur komt dus hoef je er niet al te veel aandacht aan te besteden.

  Volgens mij is politiek 2.0 een goed concept.

 17. Die wiki is gekaapt door volgens mij bezoekers van Retecool, zo aan de humor te zien. En de bezoekers van GeenStijl zullen de hint die vandaag op die site stond ook begrepen hebben: lekker kutten in de Wiki van Rita. En dat is natuurlijk best een aardige bezigheid op een verloren zondagmiddag. Ik had het er toevallig nog over met iemand: ‘wedden dat elke zichzelf respecterende internetter eens lekker los gaat op die wiki?’

  En geef toe, het is best lollig. Laat die kamer maar vervangen worden door GeenStijl. Zou een zegen zijn.

 18. Alle sites van Rita/TON schijnen zwaar overbelast te zijn of, wat ik waarschijnlijker acht, uit de lucht totdat ze klaar is met haar internetcursusen: ze laden sinds in ieder geval gisteravond niet of leveren alleen een blanco pagina op.

  Of zou dat de bedoeling zijn U mag meepraten, zolang u maar uitsluitend blanco papiertjes aandraagt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft