Dijkshoorn discrimineert Christen?

Het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) heeft na een klacht van Hanneke van den Hout een column van Nico Dijkshoorn op NU.nl strafbaar genoemd. Het gaat dan om de zin “Dat is bij Christenen altijd feest. Het woord liegen staat zwart geroosterd door Satan zelf in hun voorhoofd gebrand als ze vrome verklaringen afleggen”  in een column over het besluit van de gemeenten Staphorst, Kamperzeedijk en Genemuiden om de dodenherdenking een dag te vervroegen, omdat 4 mei dit jaar op een zondag valt.

In het Reformatorisch Dagblad staat te lezen:

“Van den Hout heeft zich „als niet-reformatorisch christen zeer gestoord aan Dijkshoorns column. Die is gewoon stuitend. Dan bedoel ik de manier waarop Dijkshoorn de mensen uit Staphorst, Genemuiden en Kamperzeedijk voor het voetlicht brengt en de manier waarop hij de Heere Jezus en het Heilig Avondmaal erbij betrekt.” Van den Hout roept christenen ertoe op zich vaker te weer te stellen tegen discriminatie. „Dit zou veel vaker moeten gebeuren.”

Nou zal niemand hier van op kijken, men voelt zich vaker beledigd tegenwoordig en dan is het heel modern naar een rechter te stappen. Maar waarom een discriminatiemelding? Voelen Christenen zich nu ‘achtersteld op grond van niet ter zake doende kenmerken’ (van Dale).

Impliceert dat niet dat Nico Dijkshoorn een waarheid verkondigd zou hebben die slechts niet ter zake doende is?  

Leesvoer: EXCLUSIEF: interview met Jezus Christus

Comments (10)Previous

Update

Next

Blunder in 'opsporing' auteursrechtschendingen?

10 Comments

 1. mensen nemen zo vlug aantstoot…ze leren niet om iets met een korrel (of schepje) zout te nemen

 2. HKH

  Aha, binnenkort een zelf moordactie op het hoofdkantoor van NU.nl?

 3. Die gelovigen hebben in iedergeval allemaal lange tenen

 4. Jongens, het is Nico Dijkshoorn! De gristenen zouden toch beter moeten weten. Beledigd worden door Nico Dijkshoorn is een eer 😉

 5. FeeXen en religie..
  Toch wel ‘knap’ dat ze weten wat allah/god of ander opperpersoon ( manlijk ook nog)wil..hoe hoger je staat hoe directer de verbinding?

  Religie is juist discriminatie, ongeacht welke..
  Nergens een vrouwlijke iman, nooit een pausinnetje, of kardinares..
  Nee.. als 9 jarige met een oude vent de woestijn ingaan.. of als maagd blijven terwijl je gods zoon baart…logisch dus..
  Elke vrouw blijft hoe dan ook een “valse Eva”
  Verder komen we niet ver in onze religie met de positie van de vrouw..
  Heksenvervolgingen?

  De dodenherdenking daar lig ik niet wakker van, staat ver van mij af.. heb zelf niemand te herdenken..Maar..ik vind het herdenken toch wel iets van bewustwording
  Dus ga ik, sta stil bij de zinloze oorlogen en zijn slachtoffers.in zijn algemeenheid dus..bewustwording van de zinloosheid en de achtergebleven ellende/gevolgen.
  Elk jaar weer blij… dat ik eigenlijk niemand persoonlijk te herdenken heb..Zo wil ik dat ook houden!

 6. Ik mis inderdaad het achterstellen in deze. Natuurlijk is een belediging ook een achterstellen, en het is behoorlijk kinderachtig dat meneer Dijkshoorn niet tegelijkertijd ook alle andere bevolkingsgroepen op deze prachtige aardkloot heeft beledigd. Bondigheid is geen excuus, zorgvuldigheid is het devies hier. Voortaan kan dus iedereen die wordt uitgescholden een aanklacht voor discriminatie indienen als niet tegelijkertijd zijn andersgeaarde buurman/vrouw/mens met een andere overtuiging en levensvisie ook beledigd is. Mensen: we moeten meer en vooral breder beledigen!

 7. Dat jij nog durft te citeren? Straks staat Cossmozz weer op de stoep.

 8. @GobboE: inderdeed. Buiten dat er overmatig gespeerd wordt op vrijheid van meningsuiting, stijlfiguren en meer.

  @HKH: dat zal wel een bidsessie worden dan 😉

  @Mannie: zouden ze ook op grote voet leven? 😉

  @Adriana: zo zouden sommigen het wel opvatten ja 😀

  @Feex: ongeacht wat jij en ik er van denken, vind ik het weinig respectvol zondagsrust te prediken bij zaken als landelijke dodenherdenking. Kan me herinneren dat de SGP eens verontwaardigd was omdat er een persbericht uitkwam over een dode millitair in Afghanistan en dat op zondag. Dat had ook wel tot maandag kunnen wachten .. *zucht*

  @Jaco: LOL dat worden nog eens langdradige colums. Misschien kunnen we er beter meteen een disclaimer voor opstellen.

  @Pascal: sterker nog, ik heb ook al prima geslapen 🙂

 9. Y

  Jezus, wat is dat interview goed! Heb serieus zitten dijenkletsen achter mijn pc. Van dat soort dingen word ik jaloers omdat ik het niet in mij opgekomen is!

 10. @Y: Dat gevoel herken ik wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft