Blij als een kind!

Het was natuurlijk leuker geweest als ik een tekeningetje had kunnen laten zien terwijl ik verkondig dat ik een tekentablet voor de computer heb gekocht. Maar dat gaat nog wel even duren vrees ik, dus bij deze alleen de ‘blij-als-een-kind’ mededeling: yay, ik heb eindelijk een tekentablet voor de computer gekocht! Was wel al gewaarschuwd dat het nogal anders werkt dan een vel papier voor je neus maar je merkt het verschil pas goed als je het werkelijk gaat proberen. Het tablet is geschaald op het gehele beeldscherm en de pen geeft een soort van vertraging. Mag de pret niet drukken, houd me voorlopig van de straat in elk geval.

Heb ik ook een nieuwe videokaart gehad voor mijn komende verjaardag (vier mei) en daar ben ik ook al zo blij als een kind mee. Altijd weer verrassend te zien hoeveel verschil een grafische kaart kan maken voor zo’n beetje alles tot de snelheid waarmee je internet aan toe. Maar het voornaamste is dat Unreal 3 eindelijk echt te spelen is! (Een van de weinige keren dat we een redelijk nieuw spel hadden gekocht en toen werkte het dus niet omdat de computer slechts een half jaar ‘oud’ was). Command & Conquer 3 oogt ook meteen fabeltastisch en ik heb me vanmiddag heerlijk misselijk zitten spelen.

Zeggen ze dat spullen niet gelukkig kunnen maken …

Comments (9)Previous

Auteursrechten: wel de lusten, niet de lasten?

Next

Digitale bibliotheek 'leeg' door auteurswet 1912

9 Comments

 1. Ik had ook zo’n tablet, maar ik kon er echt niet aan wennen

 2. Ik ben nu redelijk nieuwsgierig naar je kaart. Wat voor een heb je? 🙂 Ik heb pas een Radeon HD3870 X2 gekocht. Erg impulsief overigens, maar eigenlijk veels te laat 🙂

 3. Inderdaad, spullen maken niet gelukkig…
  Tot het moment dat het mijn spullen zijn;)

  Heel veel plezier.

 4. @Mannie: ken nog iemand die uiteindelijk fijner werkte met een muis dan een tekentablet. Nou ja, ik heb nog even goede hoop 🙂

  @Redstar: een XFX GeForce 8500GT. Ik neem aan dat de Radeon ook uitmuntdend bevalt? 😉

  @Renald: precies 🙂

 5. Heb al jaren zo’n pen.
  Wil niet meer zonder !
  Ben al aan m’n tweede (Wacom).
  :);)):-?

 6. @Anders: gebruik je hem alleen om te tekenen of om alles mee te doen? (Dat kost mij veel moeite, voor ik het weet sleep ik mijn hele desktop alle kanten op 😉 )

 7. ‘k Gebruik ‘m voor alles !
  DTP-en, fotosjoppen enz.
  Wacom tablets hebben een muisfunctie én een tekenfunctie…
  Kat heeft de muis opgegeten,
  da’s dé manier om er aan te wennen.

  ps. M’n laatste wacom komt gewoon van de Aldi.
  ( € 19,95 )
  ( onder het toetsenbord ligt nog ‘n full-page (A4) tekenbord, maar die tablet is veul fijner…)

 8. Wacommmmmmmmmmmmmmmm! (Ik lees hier al dat jij een andere hebt, maar toch schreeuw ik het, klinkt zo lekker. 😛 )

  Even wennen, maar dan wil je inderdaad echt niet meer zonder. Tip: probeer eens van een foto een vectortekening te maken door het ‘overtrekken’ van lijnen, daar kun je de cewlste dingen mee maken, uniek en custommade! (Misschien moet je deze tip doorsluizen naar vriendjelief, kan hij een foto van jou gaan bewerken, heeftie een cadeautje op 4 mei. 🙂 )

  Geniet ervan! Enne, natuurlijk wachten we op de eerste tekening hier online, dat begrijp je. 😀

 9. @Andersom: ziet er handig uit trouwens. En goedkoop. Deze (Trust) muist ook maar dat vind ik toch wat onhandig. hoewel het waarschijnlijk DE manier is te wennen.

  @Wenz: vrees dat het even gaat duren. Heb amper de tijd om er voor te gaan zitten deze week, laat staan dat ik ook maar een beetje gewend ben. Maar zodra er iets te zien is, zijn jullie de eerste natuurlijk 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft