Politiek 2.02

De wiki van Trots op Nederland begint al vruchten af te werpen. Zo stond er volgens Dag een voorstel tot het afchaffen van rooibosthee omdat het een gevaarlijk links drankje zou zijn, worden er prachtige erotische kunstwerkjes in ascii-tekens geplaatst en was de introductietekst aangepast tot:

“Ik ben zwaar teleurgesteld. Vandaag heb ik dan ook besloten per direct naar België te verhuizen. Ik zal daar Trots op België oprichten, het koningshuis afschaffen en de eerste President van de Bananenrepubliek België worden.”

De burger is dan ook stikenthousiast over dit soort concepten, vier op de vijf nederlanders wil de digitale democratie graag eveneens op gemeentelijk niveau ingevoerd zien zodat iedereen zich tot in de eeuwigheid kan uitspreken over aanleg van wegen en dat soort zaken. Voor de wat persoonlijkere happenings als een dakkapelletje, willen velen dan weer graag wat intiemer bericht worden via een brief of e-mail. Mits de privacy gewaarborgd wordt he! Dat de hele buurt weet dat jij een dakkappeltje wil, maar dat jij niet weet wie dat dan weten. Zoiets.

Ik kijk inmiddels rijkhalsend uit naar Politiek 3.0 Beta. De overheid vervangen door bots die rechtstreeks commando’s aannemen van alles zestien miljoen en een beetje inwoners. Als dat geen ultieme democratie is!

Comments (7)Previous

Digitale bibliotheek 'leeg' door auteurswet 1912

Next

Wie?

6 Comments

 1. Orwell zal politiek 4.0 wel wezen.

 2. Ach ja, laten we de overheid nog verder automatiseren. Dat gaat bij de Belastingdienst immers ook prima :((:-w[-(=))

 3. Rooibos thee is wel vies dat dan weer wel 😉

 4. Zou Verdonk over een jaartje of 20 nog steeds vinden dat de meerderheid in een land het voor het zeggen moet hebben? Vermoedelijk bestaat dan namelijk zestig procent van de Nederlandsche bevolking uit Moslims…

 5. tja.. de mens en de comp?

 6. @Leibele: zijn voorspellingen blijken niet slecht in elk geval, alleen maar ietsje later in tijd 😉

  @Frans54: kunnen we in het huidige jaar stemmen voor het kabinet wat twee jaar terug is aangetreden 😉 Overigens kan je het de belastingdienst nauwelijks kwalijk nemen, het is de overheid die bakken aanpassingen heeft doorgevoerd die gisteren uitgevoerd moesten worden.

  @Mannie: zeker, vond het een prima voorstel 🙂

  @terrebel: vermoedelijk heeft ze er binnen drie jaar wel al genoeg van, als ze weer met asci-tekeningen het land in moet 😉 En krijgt de burger vanzelf genoeg van Rita, zodra zij merken dat Rita knopen gaat doorhakken die toch niet helemaal a la de wens van de burger zijn.

  @Feex: de sexrobots bestaan al veel langer, de automatisering draait door 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft