Koninginnedag

Mensen worden gewaarschuwd de winkeltijden in de gaten te houden, met name op koninginnedag. Hier zag ik dat supermarkten tot 18:00 uur open zijn. Ben ik nou zó ouderwets dat het gisteren lijkt toen alle winkels gewoon dicht moesten zijn op deze feestdag? En ben ik zó ouwbollig dat ik van mening ben dat dat een goed iets was? Ik bedoel maar, er wordt volop gezeurd en gelobbyed om de zondag terug te brengen tot rustdag maar op een jaarlijkse feestdag vol evenementen en vrijmarkt moet de cassiere gewoon aan de slag.

Enfin, wij hebben een BBQ op stapel staan. Vooropgesteld dat we de straat niet uitwaaien of plaatselijk verzuipen dan. U nog iets leuks van plan/gedaan?

Comments (15)Previous

Loze politiek

Next

Godslastering makkelijker straffen

15 Comments

 1. Nou ik vind het wel handig dat de winkels gewoon open zijn ;))

 2. desiree

  Vroeg naar bed gegaan en heerlijk uitgeslapen.
  Om acht uur hoorde ik een hoop herrie koninginnedag getrouw.
  Maar toen was ik al wakker.

  Dat was weer leuk genoeg voor mij…

 3. Ik doe wat ik iedere dag doe. De koningin viert haar feestje maar achter haar eigen voordeur.

 4. Niks bijzonders gedaan/in de planning. Gewoon lekker een dagje relaxen en een beetje rommelen in huis.
  Wel heeeeerlijk lang uitgeslapen 😉

 5. Geen plannen, oranjegebak gehaald, en verder aan het genieten van een heerlijke dag. En tja, ik kan me ook nog de tijd herinneren dat je een kwartier in de rij moest staan in het postkantoor als je geld wilde opnemen, en in het weekend in noodgevallen met cheques moest betalen. Vroeger was een vooruitziende blik broodnodig, tegenwoordig overbodig. Het is mij om het even of de winkels open zijn of niet vandaag. Ik bereid me meestal wel voor op dit soort dagen.

 6. Geen koninginnedagvierders hier vandaag dus 🙂

  @Jaco: ja het lijkt vooral wel of een vooruitziende blik nogal extreem ovebrodig gemaakt wordt. jammer maar misschien ook ouderwets van me om dat te denken 🙂

 7. Roze Nijntje-ballonnen met ‘Hoera, een meisje’ erop opgeblazen en aan het balkonhek vastgemaakt.
  Bezoek ontvangen en beschuit met muisjes gegeten.
  Dochter getroost die last had van darmkrampjes.

  En meer van dat soort dingen! Kortom, niet erg des Koninginnedags 😀

 8. desiree

  @ Adriana, gefeliciteerd met het prinsesje dan 😉

 9. nee, ik ga even uitpuffen 🙂

 10. Ingrid

  Als echt overtuigd republikein vind ik dat op koninginnedag de zon moet schijnen en de winkels dicht moeten zijn 😉

 11. Marc

  Ja, wij vinden het ook handig dat de winkels gewoon open zijn. Zelfs vandaag zijn we naar een supermarkt geweest. En als je nu zou zeggen, daar is niets te doen? Net wat wij dachten, staan er gewoon rijden bij alle 10 kassa’s die open waren.

  Maar we zijn gisteren naar de kermis in Den Haag geweest. Ook daar was het lekker druk, maar wel heel erg duur..

 12. @Adriana: en bewegende nog wat kunsten op de dansmat vertoond? 😉

  @GobboE: de vrije dag pakken dus 🙂

  @Ingrid: LOL Toch niet zo ouwbollig dus 🙂

  @Marc: Ik zeg niet dat er niets te doen is, maar zeg wel: de cassiere wil óók graag een leuke dag.

 13. citrientje

  hier was alles nog ouderwets dicht op 1 kledingzaakje na.

 14. Zo hoort het ook 😉

 15. In de omgeving van mijn vakantieadres was gewoon markt en was circa 2/3 van de winkels open.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft