Godslastering makkelijker straffen

Op 15 maart vond er een debat plaats in de Tweede Kamer om het discriminerende artikel op godslastering nu eens weg te gooien. Verbijsterend genoeg liep dat uit in een aankondiging van Hirsch Ballin aan te kijken of het wetsartikel verbreed en hernieuwd geactiveerd kon worden. Lamlendige excuus: het idee dat het artikel dusdanig verbeed zou kunnen worden, dat het met godsdienst niet veel meer vandoen zou hebben.

Inmiddels is de brief daar en is het nog erger dan al gedacht:

Niet langer zou belediging van een ‘godsbeeld’ bepalend moeten zijn, maar ‘het zich beledigend uitlaten ten aanzien van een bepaalde godsdienst of levensovertuiging’. Op die manier kan het verbod zich bijvoorbeeld uitstrekken tot ‘heilige boeken of anderen kernwaarden’. (…) Om het verbod weer effectief te maken stelt Hirsch Ballin voor om daarom niet meer te kijken naar de ‘subjectieve bedoelingen’ van de dader, maar naar ‘de meer objectief te bepalen maatstaf’ van verstoring van de openbare orde.

Oftewel, elk teer zieltje kan onder de noemer religie gaan aanklagen tot aan de hemelpoort, censuur wordt het devies. Bent u nog steeds in de veronderstelling dat wij in een seculiere staat leven??

Update: via Lucas Was Hier lees ik dat de brief is teruggetrokken. Hoewel dat de zaken er alleen maar merkwaardiger op maakt: “Volgens een woordvoerder van het ministerie had de brief pas op 6 mei verstuurd mogen worden.” Volgens mij moet de brief maar meteen ritueel verbrand worden ..

Comments (3)Previous

Koninginnedag

Next

Self fulfilling prophecy van de nederlander

3 Comments

  1. Tja dat krijg je als je land in handen is van mensen die denken dat ze niet zonder geloof kunnen functioneren. Tevens vrees ik dat een grotendeels van de Nederlanders gewoon niet in de gaten heeft dat ze langzaam monddood worden gemaakt. Precies ook weer in een vakantie periode…

  2. Vrees dat de vakantieperiode het verschil nog amper maakt. De nederlander maakt zich over het algemeen sowieso nog maar weinig druk geloof ik.

  3. HKH

    Tja ik las het ook: zucht was mijn reactie. Verder in de krant las ik: Satan Sucks! Valt dat ook onder lastering?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft