Politiek 2.03

“Ze vertrouwt iemand op zijn woord totdat het tegendeel blijkt.” aldus Kay van de Linde over Rita Verdonk. En dus werd ze bij officiele start van haar nieuwe partij Trots Op Nederland meteen voor 135.000 euro opgelicht én loopt wellicht nog wat extra toegezegde miljoenen mis.

Dat de Wiki nog steeds wat probleempjes geeft was al bekend en dat de .nl domein naam voor Rita’s neus verdween was ook al wat flauwig. Wat je af doet vragen of de enorme trots op dit land inmiddels niet een deukje heeft opgelopen.

Of zou dat helemaal bij de Politiek 2.0 horen?

Comments (11)Previous

Henk Blanken: dit deugt niet

Next

Tjanne Hartman: positief signaal

11 Comments

 1. Kay van de Linde was ook de man die toegaf dat de “demonisering” van Fortuyn was opgeblazen en misbruikt door kay van de Linde zelf in een poging zijn baas aan de macht te krijgen. We weten allemaal hoe het afliep met meneer Fortuin dus Rita mag wel oppassen.

 2. tja, ik dat dat mevrouw wel trots is op het land, maar nie top heelveel inwoners….

 3. Die Rita mag helemaal oppassen, aangezien zij voor haar achterban heeft gekozen voor de oh zo betrouwbare vastgoedbranche. Zet de aambeienzalf maar vast klaar, of was iedereen dat voorstel van Ton alweer vergeten? 😉

 4. Alfred

  Ik snap nog steeds niet hoe ze is belazerd. Ik bedoel eh… als ik kijk naar de uren werk die ik stop in wat ik doe en mijn inkomsten vergelijk met zo’n oplichter, tja dan denk ik soms: kon ik maar voor één dag per jaar oplichtertje zijn. Geen zorgen over het betalen van huur, gas, water en all that plus die Rita die komt er wel weer overheen. (Ze schept trouwens zelf gevaar door een beweging te beginnen, ze zoekt als het ware de onbeheersbaarheid, ik begrijp haar niet, ik snap niets van megalomane figuren.)

 5. Y

  Waarom zou zij anders zijn dan ieder ander mens? We leven om opgelicht te worden. Doet me denken…

  Beroemd helderziend medium, bekend door doeltreffendheid en werkresultaten. Authentiek en groot vertrouwensman.
  HET IS NOOIT TE LAAT!
  ———————————————————
  Sjamaan Ben Adr’i Kadhabr’i
  (Drager van het Groot Geheel)
  ————————————————————–
  Helpt bij problemen, zelfs wanhopige: examens, zaken, bevordering van loterijgeluk, familiemoeilijkheden, boze geesten en genezing voor alle lichamelijke en morele kwalen. Ook als u slechte dingen hebt gedaan, help ik.
  ?
  Gegarandeerd resultaat in 2 dagen! 100% garantie
  Als u snel resultaat wilt, kom langs
  SJAMAANBEN@GMAIL.COM

 6. Het idee voor Politiek 2.0 vind ik interessant. Wat ik tot op heden jammer vind is het ontbreken van concrete plannen. Op de website van Trots op Nederland staan een aantal thema’s. Bijna ieder thema heeft een kop “Het plan” en daaronder staat dat er nog aan gewerkt wordt.

  De Wiki van Trots op Nederland vind ik een goed voorbeeld van de grote mate van desinteresse in politiek. Toch vind ik deze aanpak een leuke verandering. Als de plannen verder ontwikkeld zijn ben ik nieuwsgierig of er geluisterd is naar de meer serieus bedoelde mededelingen van de wiki. Verder verwacht ik dat de plannen oplossingen aandragen voor de geconstateerde problemen die bij de introductie van de thema’s zijn opgenomen.

  Ik vind het idee van Politiek 2.0 zo gek nog niet (work in progress).

 7. @Terrebel: dat zegt inderdaad veel over Kay van der Linde. Hoewel Fortuyn is doodgeschoten vanwege een extreem milieu-activist, dus dat zou ik er dan weer niet aan verbinden.

  @GobboE: LOL, zou zomaar kunnen

  @Jaco: misschien vertrouwt ze mensen nu wat minder zomaar op hun mooie blauwe kijkers. Ik geloof nooit dat een en ander echt zo duidelijk op papier is vastgelegd maar zij ‘een langdurige procedure’ wil ontwijken.

  @Alfred: tja, in dit geval heeft de oplichter er zelf niet aan verdiend, alleen Verdonk gedupeerd. Hij had beloofd al de ‘goedkope’ kaarten voor haar feestje te betalen zodat Rita deze gratis kon uitdelen. Ze zijn gratis uitgedeeld, alleen het geld volgde niet.

  @Y: kan het advies wel raden: neem een alcoholische versnapering! 😉

  @Renald: dat op TON alleen opzetjes staan is ook de bedoeling van TON, de bevolking moet het doen enzo. Er wordt dus ook aan gewerkt, dat is de opzet.

  Persoonlijk ben ik toch niet zo fan van Politiek 2.0 zoals Rita verdonk het presenteert. Luisteren naar het volk is mooi, mensen input laten geven ook. Maar zelf geen enkel standpunt hebben is gelijk ook meewaaien met elke populistische wind die langskomt. En dat levert nooit stevige politiek op denk ik.

  En inderdaad, een groot deel van de mensen is geheel niet geinteresseerd in de politiek. Dat is al langer zo.

 8. Alfred

  Nou CiNNer in dat geval vind ik het een oplichter van niks. Je ziet het: ik ben slechts op zoek naar mogelijkheden mijn schamele inkomsten wat te verruimen 😉 Wat Rita aan politiek neem ik niet zo serieus, al is zo’n volksbeweging op zich wel griezelig te noemen. Ik zie mezelf al staan met mijn koffertje omdat ik met een miljoen anderen het land word uitgezet op grond van het feit dat mijn vader niet hier geboren is.

 9. @Alfred: ja in dit geval zal het misschien meer gegaan zijn om het schaden van TON hoewel we geen idee hebben wat de motieven zijn geweest. Ik vind het ook wel griezelig allemaal. Vooral omdat ze in de peilingen zo belachelijk hoog staat, blijkbaar willden hordes mensen er op gaan stemmen. En dat zegt wel iets over heersend gedachtengoed wat zeker niet de mijne is.

  Als je je inkomen wil verruimen, kan je altijd nog stukken verspreiden en dan claims gaan versturen misschien 😉

 10. Alfred

  Ha ha ha, CiNNeR, lol – nah, ik zie wel eens stukken van me op andere websites staan. Soms stuur ik ze een mailtje, meestal hoor ik niks en halen ze het weg. Of ze mailen ze dat ze er niet meer bij kunnen. Ik heb alle stukken van me offline gehaald omdat er ook sites waren die ze gewoon gebruikten voor ads en zo. Maar nu kom jij met dat idee, lol. Alles er weer op kwakken en lid worden van die griezels! Weet jij wat die lui met je spul doen? Ik bedoel: ze slaan die zooi toch op, niet? Nou, waar? En voor hoe lang? En kun je het nog weghalen daar? En zijn ze op te voeden, in die zin dat ze wat milder zijn en vooral fatsoenlijker? Dus eerst een mailtje. Dan nog eentje etc. Nah, ach, nee joh zo’n beweging als TON heeft meer poen 🙂 Enfin, zonder dollen: het wordt wel heel naar allemaal. Heb er mijn hele leven mee te maken maar zoals het nu naar buiten komt, is wel heel gortig. Was gister op het strand. Blank en bruin, wit en zwart, christenen, heidenen en moslims gezellig door elkaar heen, de vermenging wordt met het jaar zichtbaarder, wat een wereldvreemdheid televisie al niet teweegbrengt met die beroepsleugenaars in de politiek. Hier in Den Haag een nieuwe trend: kankeren op Polen. Waarom? God mag het weten. Eerst waren ze blij omdat die Polen zo lekker goedkoop waren, nu komen ze zich hier vestigen en wordt er op ze gescholden. “Het zijn er zo veel’ hoor je dan. Wat een gezeik allemaal. Ze doen geen vlieg kwaad, werken zich het lazarus en zijn goed voor de drankindustrie. Nah waar maak ik me druk om. Komt wel goed allemaal.

 11. Grinz, ik zou het ook niet echt serieus aanraden om zo geld te verdienen. Hoewel, misschien zelf zo’n buro oprichten maar dan fatsoenlijker. Dat zal wel niet gaan, zodra bekend is dat je fatsoenlijker bent, wordt daar vast voldoende misbruik van gemaakt. Toch maar een wetswijziging dan 🙂 (Of toch weer gaan tekstschrijven voor erbij?)

  Wel grappig dat je ziet dat de vermenging elk jaar meer wordt. Ik heb het idee dat het in golf bewegingen gaat en het nu weer aan het minderen is. Welliswaar gebaseerd op niets komt het op mij over alsof groepen mensen weer meer tegenover elkaar zijn komen te staan. En denk ik dat partijen als Ton niet alleen een gevolg maar grotendeelds ook daar de oorzaak van zijn. En wat je zelf noemt, media en elkaar achterna roepen.

  Het zal wel weer beter worden denk ik ,maar of het echt goed komt. Misschien nog een paar honderd jaar erbij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft