Spoeddebatje Nekschot

Over de beschuldiging van onnodige intimidatie zei hij dat er vorige week weliswaar tien man de woning van de man binnengingen, maar dat onder hen geen geüniformeerde agenten waren. Bovendien ging dat hele gezelschap niet binnen om de man aan te houden, maar om de woning te doorzoeken.

Aldus Hirsch Ballin. Die zelf natuurlijk geheel niet geïntimideerd zou zijn als tien mijnheren even zijn gehele woning van onder tot boven fotograferen, alles doorzoeken, computer en telefoon in beslag nemen en en passant dreigen wat precaire dossiers op straat te gooien. Hij trakteert ze ongetwijfeld op koffie met een kaakje voordat hij fluitend mee gaat om dertig uur in de cel door te brengen. Normaalste zaak van de wereld nietwaar? Daar houdt toch elke publicist rekening mee?

Enfin, het debat heb ik helaas gemist maar de samenvatting op Nova en in verschillende kranten zegt wel genoeg. Met tegengestelde beweringen en/of gedragingen probeert Hirsch Ballin zich overal onderuit te wurmen. Op zich lijkt het niet erg te slagen, oppositiepartijen in de Tweede Kamer waren en bleven de pest in hebben. Maar toch, hebben we die showdebatten niet al veel vaker gezien? Nog een weekje erbij en dan is het voor iedereen mosterd na de maaltijd en gaat de poltiek weer over tot de orde van de dag.

Overigens is het opvallend dat juist de Volkskrant enorm veel aandacht blijft besteden aan de zaak Gregorius Nekschot en ook stevig stelling heeft genomen. De verboden cartoons zijn inmiddels op vele krantenpagina’s en actualiteitenprogramma te vinden. Wie weet gaat de media deze keer niet zomaar over naar de orde van de dag.

Jammer genoeg roert de weblogwereld zich dan weer weinig. Het viel me op dat menig collega logger er geen woord over geschreven heeft. Zou de gemiddelde weblogger zijn vrijheid van meningstuiting niet willen behouden?

Comments (13)Previous

Gedachtengoed boven de wet (2)

Next

De negatieve burger het zwarte schaap

13 Comments

 1. De naam Nekschot bevalt me al niet, laat staan z,n cartoons. Natuurlijk is het van de zotte dat Justitie zo is opgetreden tegen deze cartonist. Maar ik heb echt niet de behoefte om hem nu te gaan verdedigen en over dit voorval te gaan loggen. Dat laat ik maar over aan z,n advokaat. Het enigste wat me bevreemd is dat wanneer Blonde Geert W discrimineert en nog nageblaat wordt ook door Enge Rita V er geen politiemacht de huizen van deze twee met een bezoek vereren. Nekschot zelf vind ik maar helemaal niks. Een jongetje dat spotprentjes maakt in de klas om maar lekker te pesten. Strafwerk vind ik eigenlijk wel terecht.

 2. Opa-Buiswater

  De enige reden dat ik mij nog niet heb laten horen, is het feit dat mijn log kaduuk is en gerepareerd dient te worden…..
  Natuurlijk is het belachelijk om met 10 man een kamertje binnen te stormen om een tekenaar te arresteren omdat zijn plaatjes sommige mensen niet welgevallig zijn. Had de man een briefje gestuurd en hij was waarschijnlijk keurig langsgekomen….toch? Het gaat om een paar tekeningetjes, er is toch geen direct levensgevaar? Het is natuurlijk wel weer lachen bij de kamervragen: “ernstig geschokt” loopt iedereen te blaten over de vrijheid van meningsuiting terwijl bijvoorbeeld de kamerleden verdonk en Wilders net weer aangifte hebben gedaan wegens “bedreiging”( een alternatieve oproep op een spandoek….) , dat is dus weer geen “vrijheid van meningsuiting”
  Wat mij betreft doet eenieder zijn best maar, maar zelf ga ik van het standpunt uit dat ik kwetsen om het kwetsen ( oh, kijk eens, die moslims kenne nergens tegehhh…) een hopeloze excercitie vind! En die cartoons van Gregorius hebben meer met persoonlijke frustratie als met vrijheid van meningsuiting te maken zo te zien….. 😉

 3. Lieden die de prentjes van Gregorius Nekschot als gefrustreerd werk zien missen denkvermogen. Zelfs een kind kan zien wat hij er mee bedoelt. Het heeft bovendien niets met kwetsen om het kwetsen te maken, maar met een discussie aan de gang brengen. Elk debat brengt nu eenmaal uitersten met zich mee. Dat kun je leuk vinden, het kinderachtig of zelfs gefrustreerd noemen getuigt van een stompzinnige arrogantie die niet van deze wereld is. Stellen dat Nekschot alleen moslims pest toont bovendien aan dat men het werk van de man niet kent. Even zo vaak gaat de PvdA of het CDA of Christenen door de mangel van de cartoonist.

  Hoe zouden Opa B en Leibele het vinden als ze zelf eens opgepakt worden? Vanwege een of andere interdepartementale werkgroep tegen onnozelheid? Ik bedoel, tegen cartoons bestaat die groep al. En het is maar een kleine stap om de onnozelen van de aardbodem te vagen.

  *kots*

 4. Opa-Buiswater

  Hr Engel: begrijpend lezen is moelijk zo te zien; ik dacht dat ik duidelijk aangeven had dat ik de arrestaie van G.N belachelijk vind! En ja, IK vind de prenten van Gregorius werk van een frustraat, van een xenofoob, van iemand die op een voor mij misselijkmakende wijze maatschappelijke prblemen aan de “kaak”wil stellen. ik ken het werk van deze tekenaar en IK vind het kut, met een groote K en DT. Dát is mijn goed recht en dat heeft óo’k met vrijheid van meningsuiting te maken. Of bewijst u mijn stelling dat deze tegenwoordig alleen ter rechterzijde geldt?
  Over arrogantie gesproken………*grooote kots*

 5. Opa-Buiswater

  Hr Engel: begrijpend lezen is moelijk zo te zien; ik dacht dat ik duidelijk aangeven had dat ik de arrestaie van G.N belachelijk vind! En ja, IK vind de prenten van Gregorius werk van een frustraat, van een xenofoob, van iemand die op een voor mij misselijkmakende wijze maatschappelijke problemen aan de “kaak”wil stellen. ik ken het werk van deze tekenaar en IK vind het kut, met een groote K en DT. Dát is mijn goed recht en dat heeft óo’k met vrijheid van meningsuiting te maken. Of bewijst u mijn stelling dat deze tegenwoordig alleen ter rechterzijde geldt?
  Over arrogantie gesproken………*grooote kots*

 6. Het handelen van justitie verdient nu niet bepaald de schoonheidsprijs.
  Het debat in de kamer er over was ook hoofdzakelijk gezwets voor de bühne.
  Een stukje daarvan aardig verwoordt onder kopje “grote broek van http://www.poliziek.nl/
  😉

 7. Ik schrijf alleen nog over circussen en het songfestival. Heb geen zin om midden in de nacht van mijn bed gelicht te worden… b-)

 8. Stefan

  Ik denk dat een heleboel mensen, ook Leibele en Opa vergeten dat het hier om de vrijheid van meningsuiting gaat en als gevolg daarvan de buitensporige maatregelen die gebruikt zijn om dhr. Nekschot op te pakken.

  Als dit hele gebeuren wordt veroordeeld door de rechter, puur vanwege angst voor represailles door de moslim gemeenschap kunnen we onze borst nat maken.

  Want daar vanuit gaande kunnen we straks niet eens meer godverdomme roepen, want misschien voelen een aantal christenen zich dan beledigd.

  And we’re back to burning books… (Harry Potter bijvoorbeeld)

 9. Stefan

  Out of Hand

  Fools gather round to whatch me bleed
  but there are things you’ll never see
  to protect and serve one nation under god
  a nation in which no-one’s free

  Their flesh begins to rot
  what’s left of what they’ve got
  a boring life is getting old
  mischief won’t turn to gold

  By going back to burning books
  ripping apart things that doesn’t fit
  one times one equals nine
  Your make – believe reality is full of shit

  Jesus christ
  lord of flies
  in disguise
  fuck !

  It’s fucked to hear one idiot’s words
  but worse to see others believe it
  fucked up minds in fucked up times
  it’s up to you to foresee it

  Jesus christ
  lord of flies
  in disguise
  it’s all built upon lies
  out of hand
  is this a fucking joke
  out of mind
  and it makes me fucking choke
  fuck !

 10. @Buiswater
  ik betwist van niemand de vrijheid van meningsuiting, ik ben het niet met je eens. Onnodig dus om in de verdediging te gaan. Waar je overigens vandaan haalt dat ik rechts ben is mij een raadsel. Maar goed, je kent de werken van Nekschot niet, anders zou je niet van xenofoob spreken. Discussie voorbij.

 11. @Leibele: het gaat niet om jouw persoonlijke smaak over Nekschot en zelfs niet om het verdedigen van Nekschot’s persoon. Het gaat om het verdedigen van een vrijheid die ook jij wilt genieten. Zoals je bijvoorbeeld de vrijheid hebt genomen publiekelijk te kotsen op Cozzmoss zónder dat je vervolgd wordt. Omdat jij je mening mag uiten. En dat zo graag willen houden.

  @Opa: ik ben een van de mensen die cartoons van Nekschot pas beter heb leren kennen door deze trammalant. En ik moet zeggen dat het op mij niet overkomt als beledigen om het beledigen. De grens wordt gezocht, wellicht soms overgegaan maar er zit serieus veel werk in. Het kan je smaak niet zijn, dat is wat anders.

  Bevreemde me wel dat je het persoonlijk zo veroordeeld. Immers val je zelf voortdurend over vele kabinetslieden. Moeten we daar dan uit concluderen dat je slechts gefrustreerd bent en per defenitie wars van alles waar politiek in zit? Schrijven om het schrijven? Dat hoop en denk ik niet, maar je werkt zelf net zo hard aan de kracht van herhaling en één focus (nog meer dan Nekschot doet denk ik zelfs).

  Niet zo op rechts-links gaan hangen he, dat is wel lichtelijk ouderwets en achterhaald 🙂

  @Robert:

  Dat kun je leuk vinden, het kinderachtig of zelfs gefrustreerd noemen getuigt van een stompzinnige arrogantie die niet van deze wereld is

  Naar jouw bescheiden mening. *Denkt hoge kast te zien*

  @Henk: Nja, het zal een bühnestukje zijn idd. Maar het stukje van de grote broek kan ik me toch niet helemaal in vinden. Beetje appels en peren misschien?

  @CasaSpider: zonde, want – al is het een geintje – is een teken dat zo’n beleid wel werkt. De staat intimideerd en wij gaan over huis-tuin-en-keuken dingen schrijven. En jij schrijft toch ook wel eens een politiek stuk 🙂

  @Stefan: we denken gelijk ..

 12. Renald

  @Opa-Buiswater: voor sommige mensen is begrijpend lezen wellicht geen probleem, slechts een overspanning van het werkelijk denkvermogen tot ver boven de eigen limiet. Onderschijten kunnen ze goed, onderscheidt wat minder.

  Ik waardeer het werk van GN over het algemeen niet, volgens sommigen beperk je daarmee de vrijheid van meningsuiting. Snapt u het, snap ik het:o

 13. @ Cinner [11]
  Ik ben gek op fruit 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft