Swordstone vs Fok! afgedaan

Het is weer eens wat anders. Waar Fok op een dagvaarding van Swordstone zat te wachten, heeft Swordstone ineens besloten de zaak af te doen. Op zich logisch, in dit geval was het immers een forumgebruiker die auteursrecht had geschonden en daar kan een forumhouder niet verantwoordelijk voor gehouden worden.

Op Fok wordt meteen gedacht dat elke claim de prullenbak in kan. Daar zou ik weer mee uitkijken. Een andere partij is wel gedagvaard en voor de rechter verschenen namelijk. Daar ligt de jurisprudentie minder duidelijk en is het afwachten hoe geoordeeld gaat worden…

Comments (4)



Previous

Een claim, wat te doen?

Next

De auteur versus de gebruiker

2 Comments

  1. Deze zaak was duidelijk. Een user plaatste een foto. Wij zijn daar niet voor aansprakelijk. Als je als site-owner zelf een foto gebruikt zonder toestemming is dat een compleet andere zaak. Wel is het zo dat in dergelijke zaken de 200% verhoging zoals Swordstone deze nog weleens wil claimen zover ik kon zien telkens door de rechter van de hand werd gewezen. In dat opzicht kan het nog steeds gunstig zijn alsnog de stap naar de rechter te nemen.

  2. Ja ik heb de opmerking ebrij geplaatst omdat sommige reagluurders wel erg enthousiast werden, dat mensen niet gaan denken dat er nooit gedagvaard wordt. Overigens zag ik ooit een zaak waar de verdubbeling wel werd toegekend, daar nam de rechter klakkeloos het ‘protocol’ over (en was de verdediging erg slecht trouwens). Maar veel vaker is het toegekende bedrag lager dan zelfs 100% van het gebruikte werk. Het is erg afhankelijk van hoe de zaak in elkaar steekt en welke rechter je treft.

    Doorgaans lijkt het inderdaad verstandig de rechter af te wachten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft