Herstemmen tot goed ..

Wat doe je als Ierland het EU-verdrag wegstemt? Simpel, dan vraag je gewoon om een herstemming. Daar mogen de Ieren dna wel de tijd voor nemen hoor.

Als ze dan maar wel voor stemmen zeker …

Comments (5)Previous

We zijn doorrrrrrr

Next

Regeren doet pijn

5 Comments

  1. Maar zo werkt democratie toch tegenwoordig? Als de burger het er niet mee eens is, dan is dat geen kwestie van het veranderen van je plannen, maar van het aanpassen van je boodschap zodat dezelfde plannen toch geaccepteerd worden. Een tegenstem is een misvatting.

  2. tja..dat is natuurlijk ook een methode…

  3. @Jacco: ja, moderne politiek ..

    @GobboE: voor sommigen heel werkzaam.

  4. In Ierland is een positieve uitslag van een volksraadpleging noodzakelijk voor het tekenen van internationale verdragen, dat voordeel hebben wij niet. Hier besluit de regering gewoon op eigen houtje dat een veranderd verdrag wat anders is dan een aangepaste grondwet.

  5. Toch maakt het weinig verschil. In dit geval vind men dat ierland moet overwegen op te stappen of alsnog een ja te verkrijgen en gaat alles gewoon door. Het enige verschil lijkt te zijn dat dat nu heel openlijk gesteld wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft