Donner: chronisch zieken mogen kapot vallen

Minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verraste gisteren vriend en vijand met de harde opstelling dat forse negatieve koopkrachteffecten aanvaardbaar moeten zijn voor chronisch zieken en gehandicapten. Verder ..

Je bent christen en minister van Sociale Zaken. Sociale Zaken mensen! En dan zeg je vanzelfsprekend dat  chronisch zieken en gehandicapten kapot mogen vallen.

En kapot vallen zullen ze. Na invoering van het nieuwe zorgstelsel, privatisering van de zorg, fors ingrijpen in de WAO, invoering van de Wet maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de no-claim-regeling en vervolgens daar boven op het eigen risico, wijziging medicijnbeleid, de verzekeraar die op de stoel van de arts plaats neemt en nu nog eens ingrijpen in de AWBZ en een enorme achteruitgang in inkomen vanwege gewijzigd belastingbeleid. Elk jaar wat meer zorg, wat meer inkomen en wat meer koopkracht naar de maan.

Comments (6)Previous

Intussen bij de waterput

Next

(Vreemde) sex tegen stress?

6 Comments

 1. Wat moet ik hier nog aan toevoegen? Misschien dat sinds de invoering van de euro (dus in 7 1/2 jaar) mijn inkomen, inclusief de zorgtoeslag en belastingteruggave, netto met nog geen 150 euro netto per maand gestegen is. klinkt misschien als een leuke verhoging, maar de inflatie over 7,5 jaar is al meer terwijl die bovendien stijging al meer dan opgesoupeerd wordt door de stijging van de zorgpremie van 47 gulden naar meer dan 125 euro en de stijging van de eigen bijdrage voor de hulp van minder dan 1000 gulden naar meer dan 1100 euro? Alleen met die twee zaken kom ik al negatief uit en dan komt de rest van de inflatie, stijging gemeentelijke belastingen etc er nog overheen.

 2. En het ergste is nog wel, we kunnen niet eens gaan staken.
  Want niemand merkt het als wij staken.

 3. desiree

  Misschien is er een landelijke actie op touw te zetten door mensen met een chronische ziekte.
  Op elke rotonde met een groep mensen rondjes draaien, op auto en fietspaden door het hele land, dan worden de mensen van hun bestaan wel ineens opgemerkt…
  Want dan loopt het overal vast, en dat merk je wel hoor.
  Ze willen die achterlijke Amerikanen achterna, daar is niemand mee gebaad!
  Ik wil een hoop belasting betalen als het ook terecht komt bij de mensen die het nodig hebben!
  Ik heb nu het idee dat vooral multinationals het geld weg stelen en in andere landen pompen gesubsidieerd en al.
  Donner heeft chronisch zieke ideeen moet ik stellen… :((

 4. citrientje

  en zelf hebben ze elk jaar meer :((

 5. Schop hem kreupel!!

 6. @frans: vrees dat elke WAOer die trieste balans op kan maken. Vrees ook dat de politiek die balans maar in de prullenbak heeft gegooid.

  @Freek: precies! We kunnen geen ander werk zoeken maar ook weinig ongenoegen uiten. Brieven richting politiek maar geloof er weinig van dat die opgemerkt worden. Demonstraties zijn klein en wie kan het wat schelen.

  @Desiree: zou niet eens zo’n gek idee zijn, alleen hoe krijg je het georganiseerd? En hoeveel begrip zou er voor zijn? Want wij zijn het wel eens maar ik hoor er maar weinig ophef over. De politiek is lekker met vakantie.

  @Citrientje: ja, iets met dertig procent was het he …

  @Leibele: zelfs als zou hij in de WAO raken, merkt hij niet wat het is. de parlementaire WAO regeling is nog steeds slechts één keuring en daarna 100 % doorbetaling.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft