Slappe koffie oppositie

“En het heeft ook met rechtvaardigheid te maken. Het moet zo langzamerhand maar eens afgelopen zijn met al dat Bos-bashen.”

Aldus Femke Halsema in een interview in Vrij Nederland. Met als onstellende reden:

Ik vind Wouter Bos een goede vice-premier. Als minister van Financiën probeert hij correcties aan te brengen op het beleid van Zalm, en hij is redelijk zichtbaar op onderscheidende onderwerpen. Als ik een Kamerdebat heb met Balkenende en Bos, ploeg ik me eerst drie uur lang door inhoudsloos gepraat van de premier. Dan is het een verademing als Wouter Bos aan het woord komt.’

Zie hier de overweldigende kracht van een linkse opossitiepartij. U staat als WAOer volgend jaar half aangekleed, nog steeds niet geopereerd maar met de goedkoopste medicijnen op zak bij de voedselbank voor de deur maar dat geeft niks, want Wouter kletst zo gezellig weg in een debatje. Of u uw kritiek wat vaker wil wegslikken. Het kan immers zo gezellig zijn bij de koffie …

Comments (11)Previous

Intussen bij de waterput (2)

Next

Upgrade

11 Comments

 1. Nu vind ik inderdaad ook Bos meestal een stuk prettiger om aan te horen dan Balk (die praat inderdaad als een een in planken gezaagd bos: in keurig op maat gezaagde opmerkingen die steeds hetzelfde zijn, welke vraag er ook gesteld wordt), maar dat vind ik allesbehalve een reden om de kritiek op de inhoud van wat hij zegt maar in te slikken.

 2. Renald

  Slappe koffie, peukje weg, het zijn politiek zware tijden als het gaat om profileren met een zinnig onderwerp (links of rechtsom).

 3. Tja, in de Volkskrant werd er ook al aandacht aan gegeven. Onder pseudoniem plaatste ik daar mijn kijk op het verhaal. De PVDA en W.Bos hebben het toch wel aan zichzelf te danken.. Femke weet dat ook wel, maar wellicht ziet ze toekomst in de flink geslonken arbeiders partij..

 4. Dat bedoel ik… politiek. Bah.

 5. citrientje

  allemaal koffie prut daar. ~o)

 6. Dit kabinet zal het meest dramatische worden sinds WOII

 7. Bureaucratisch kabinet..

 8. Nou, ik kan me voorstellen dat je, als je in de kamer zit, het een verademing vindt als Bos aan het woord is…wat niet wegneemt dat het gros van Nederland (en ik) het kabinet toch niet echt vertrouwd

 9. @Renald: Was dat sarcasme? Want de zware onderwerpen liggen tot aan het plafond, de politiek laat ze alleen liggen.

  @Redstar: Je gaat het je afvragen. Beetje PvdA als opvulling, die hebben toch weinig meer in te brengen na de volgende verkiezingen. Het viel me nogal tegen van Halsema.

  @GobboE: en met reden als je het mij vraagt.

 10. Renald

  @Cinner: ben het geheel met je eens, er zijn meer dan genoeg problemen die aangepakt kunnen en moeten worden. Antwoord is dus ja.

 11. Iemand die ik ken is stenograaf in de tweede kamer en hoort het liefste Bas van der Vlies: mooie volzinnnen, met een haast uitgesproken interpunctie, een fantastische dossierkennis en een zeer respectabel debater, gewaardeerd door alle kamerleden. Wat hij verder te zeggen heeft, daar is ze het verder nooit mee eens. Het hangt dus af vanuit welk perspectief je naar iemand luistert.
  Maar het lijkt er wel op dat Femke lonkt naar Wouter in plaats van hem aan te spreken op het abominabele punt waarop de PvdA nu is beland in de geschiedenis. En ja, in vergelijking met Balkenende is er zelfs voor Wilders nog wel een compliment te verzinnen. Met moeite, dat dan weer wel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft