Nederlandse vrouw relaxed

Nederlandse vrouwen hebben veel zelfvertrouwen en ervaren weinig stress in het leven. Vergeleken met andere Europese vrouwen zijn wij zeer trots op onszelf en ook nog eens succesvol. Verder …

Ja ja, wat een kek vrouwenvolk in dit koele kikkerlandje. Bijna negen op de tien vrouwen is trots op zichzelf en 83 procent gaat vol zelfvertrouwen door het leven. Bovendien zijn we nog eens stervensassertief en een weinig gestressed. Zestien procent van de vrouwen beweerd zelfs helemaal nooit last van stress te hebben.ย 

Precies, ‘beweerd’ denk ik dan. Uit andere onderzoeken blijken we immers een maatschappij vol angststoornissen en depressies te zijn. Waarbij vrouwen doorgaans sneller en in grotere getalen stress ervaren dan het mannelijke deel van de bevolking. Opvallend is ook dat het aangegeven zelfvertrouwen niet bepaald gelijk loopt met hoe we onszelf bezien in hetzelfde onderzoek. Slechts 59 procent van de vrouwen zou zichzelf aantrekkelijk vinden en maar 47 procent vindt zichzelf sexy.

Maar goed, het zal sowieso een weinig betrouwbaar onderzoek zijn denk ik zomaar. Uitgevoerd door Nike is toevallig de conclusie: “Hieruit blijkt dat het zelfbeeld en zelfvertrouwen van Europese vrouwen positiever worden naarmate ze meer sporten.” Aangezien maar liefst 43 procent van de Nederlandse vrouw gewoonweg niet sport, slechts een omslachtige reclamecampagne voor sportschoenen en -kleding dus?

Of zie ik nu een hoop ontstressde, assertieve lezeressen vol zelfvertrouwen over het hoofd?

Comments (5)Previous

Sla een regenput

Next

Buma/Stemra niet blij met Neelie

5 Comments

 1. desiree

  Jeeeeezzzz, ik sta stijf van alle stresssss :-&
  Net verhuisd in een maand tijd en oude huis afgesloten, 24 uur per week blijven doorwerken en al drie dagen nu mijn witte kat kwijt :((
  Aan beweging kom ik nu niks te kort, en de stresssss stroomt heftig door het bloed ๐Ÿ™
  Fuck Nike, vind mijn kat!

  Verder gaat het wel met de stress, na alles geloof ik niet dat ik ooit stressloos zal zijn in dit leven…

 2. Ik denk het… mijn lief is echt heel relaxed. ๐Ÿ˜‰

 3. pjotr

  Uit het krantenbericht blijkt, dat er in ieder geval vragen zijn gesteld aan Nederlandse, Franse, Britse, Russische en Turkse vrouwen. Dat betekent, dat er vragen in zeer verschillende talen zijn gesteld en alleen daardoor al grote verschillen in antwoorden kunnen optreden. Het krantenbericht vermeld niet, HOE het onderzoek heeft plaatsgevonden. Maar er zijn vragen gesteld, dus zullen het interviews (duur!) of schriftelijke of telefonische enquetes zijn geweest. Of misschien wel een internetpoll (veel goedkoper!). Niet duidelijk is, hoe de selectie van deelnemers tot stand gebracht is. Die selectie is het moeilijkste deel van een onderzoek en veroorzaakt vaak grote fouten.
  Bij elkaar is het artikel een zeer slordig stuk journalistiek zonder enige kritische zin. Dat het “onderzoek” is uitgevoerd door een sportartikelenfirma zou de journalist extra kritisch moeten maken. Mogelijk een waardeloos onderzoek, maar dat kan ik niet goed beoordelen, want de krant was niet kritisch genoeg om daarover iets te schrijven.
  Helaas zijn er zo veel krantenartikelen, zeker in de komkommertijd.

 4. Vooral die 16% die nooit stress ervaart lijkt mij bijzonder onwaarschijnlijk. Nooit nog net een trein moeten halen, nooit een etentje voor familie of vrienden georganiseerd, nooit kinderen die “lastig”zijn, nooit een telefoon die gaat terwijl je eigenlijk al weg had moeten zijn etc? Ik zou gestresst worden omdat er kennelijk totaal niets in mijn leven gebeurd.

 5. @Desiree: net als Frans denk ik eigenlijk dat helemaal niemand totaal stressloos door het leven gaat. Het zou wat ongezond zijn?

  Heel erg veel succes met vinden van de kat. Neem aan dat je ook in je oude buurt gevraagd hebt?

  @Pascal: ah, heeft ze toevallig meegedaan aan een onderzoek voor Nike? ๐Ÿ˜‰

  @Pjotr: Weet het natuurlijk niet zeker maar ik vermoed een internetpoll, waarbij selectie plaats vindt op wie zich daarop inschrijft. Met een grote bak sociaal wenselijke antwoorden en een onderzoeksconclusie die wellicht toevallig waar is, maar vast niet uit dit onderzoek kwam rollen.Sorry voor de komkommertijd ook hier meteen ๐Ÿ™‚

  @frans: misschien beschouwden ze dat als ‘gezonde spanning’. Of zitten ze zo onder de ant-depressiva dat er geen stress meer ervaren wordt ๐Ÿ˜‰

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft