Roddel en achterklap

Waar mensen zich zelden tot niet bemoeien met maatschappelijke misstanden en persoonlijk leed, strekt die bemoeienis zich ineens super ver als het gaat om neuken, zuipen, snuiven en nog meer neuken. Dán is men plots niet te beroerd het eens een keer of 36 over iemand te hebben. Dán is het plots hulpvaardig de vreemdeling aan te spreken op al dan niet bij elkaar gefantaseerd gedrag. Dán zijn hele volksstammen wel op de hoogte wie wie naait, een oor aan of de partner. Dán moet ‘het nieuws’ van het dak geschreeuwd worden opdat iedereen wel even weet wat er gaande is achter gesloten ogen en deuren. Soms schijnt het me toe dat mensen beter op de hoogte zijn denken te zijn van het paargedrag van de buren drie straten verderop dan de polisvoorwaarden van de ziektekostenverzekering of wie er in het kabinet zitting hebben.

In die zin is het verbazingwekkend dat er mensen een half jaar dood in hun huis kunnen liggen …

Comments (10)Previous

Testosteron maakt 'blind'

Next

De belastingdienst: hoe gek kan je het maken?

10 Comments

 1. Misschien neuqten, zopen en/of snoven die mensen niet genoeg?

 2. sensatie en sex sells…vrees ik

 3. Renald

  Waarschijnlijk is het product uit dit filmpje erg succesvol.

 4. Sociale controle, noemen ze dat, en het voorkomt dat het saai en burgerlijk wordt, vermoed ik zo! 😉

 5. citrientje

  hebben ze niks beters te doen dan te kleppen met een ~o)

 6. @frans: 😀

  @GobboE: ja, blijkbaar ook in kleine kring?

  @Renald: deels al ingevoerd, op een paar punten na (en ik wil geen snor!)

  @Angela: dat is toch geen sociale controle meer!

  @Citrientje: het is een vorm van ontspanning na het werk misschien?

 7. Ik heb een hekel aan verjaardagen, gezamenlijk naar de kroeg en bedrijfsborrels. Voornamelijk vanwege het gelul. Neuk lekker, snuif lekker, zuip lekker, wees saai, wees boeiend, word lesbisch, word homo, pleeg zelfmoord en doe vooral je ding en laat mij erbuiten. Wie ben ik om een oordeel te hebben over het handelen van de medemens? Het is vermakelijk om daar een mening over te hebben en er een aardig stukje over te schrijven maar niet meer dan dat.

  ‘Zeg, heb je het al gehoord van Marie?’
  ‘……’
  ‘Die neukt met de hele buurt!’
  ‘NOU EN?’

  Een mens kan het maar lekker vinden, zo’n beetje snuiven, zuipen en neuken ook. Ik als akelig monogame man bezondigde me daar een jaar lang aan, zo nadat mijn ex een ander had. En dat is best prettig, snuiven, zuipen en neuken. En dan is ineens al die woede uit het lijf gesnoven, gezopen en geneukt en dan pak je het leven weer op, tientallen ervaringen rijker, je kop loeihard gestoten en het eergevoel geschonden. En dan kom je weer tot je positieven en zweer je de vrouw voor eeuwig af. Tot je die ene unieke, lieve, geweldige, humoristische, mooie, slanke en knappe dame tegenkomt, die het ook nog eens snapt wat je allemaal hebt gedaan. Ben je weer zo monogaam als de pest.

  Ik wil maar zeggen: wie is de mens om te oordelen? De mooiste tekst uit de bijbel, de enige tekst die waar is tussen al die onzin, is niet voor niets hij die zonder zonde is werpe de eerste steen.

 8. @Robert: helemaal mee eens. Hoewel ik het wel leuk vind om naar de kroeg te gaan, dan kom ik tenminste nog eens buiten de deur en onder de mensen. Het gelul staat me dan wel weer tegen.

 9. @Pascal: dat lijkt me een erg slechte reden, tenzij het d ebedoeling is eenzaam te blijven?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft