Economische teruggang, ben je gek ..

Het vertrouwen in de economie neemt al langere tijd af door zorgen over de kredietcrisis op de financiële markten en dalende aandelenmarkten. Verder ..

Natuurlijk. Daar heeft het lage vertrouwen in het kabinet met vele financiële ingrepen niets mee te maken hoor. En de stijgende prijzen voor energie, benzine en simpel de dagelijkse boodschappen spelen vanzelfsprekend ook geen enkele rol van belang. Ben je mal!

Nou weet ik niet hoe het met u is, maar ik schrik me bijna dagelijks een hoedje tegenwoordig. Staat er geen nieuwe belastingmaaregel of aangekondigde koopkrachtachteruitgang in de krant, dan zijn produkten uit de supermarkt wel met tientallen centen verhoogd. Dat begon met dingen als cola, sigaretten of biefstuk maar inmiddels is doodnormaal beleg, vlees, groente en fruit hard bezig met stijgen. Vandaag viel de verhoging van de energierekening nog even in de bus. Daar wordt ik meer dan lichtelijk pessimistisch van …

Comments (6)Previous

De belastingdienst: hoe gek kan je het maken?

Next

De verbolgen journalist en zijn blafbrief

6 Comments

  1. Het probleem van dit soort onderzoek is dat de onderzoeker meent te onderzoeken hoe men denkt over de economie van Nederland terwijl het gros van de ondervraagden het antwoord bepaald aan de hand van de verwachting voor hun persoonlijke economische ontwikkeling. Men vraagt appels en krijgt peren en gaat vervolgens toch vrolijk aan het vergelijken.

    Ik ben ook eerder pessimistisch – ligt helemaal niet in mijn aard dus in de praktijk valt het wel mee – doordat mijn brood 25-30% duurder is dan een jaar geleden dan door de aandelenmarkten of de problemen op de financiële markten (ik zie mijn bank nog niet zo snel omvallen en anders ligt mijn kapitaal toch nog ruimschoots beneden de grenzen tot waar garanties van de Nederlandse Bank gelden en is mijn grootste probleem waar ik het nu moet gaan stallen)

  2. @frans: het valt me vooral de laatste weken opnieuw op hoe snel en fiks allerlei prijzen aan het stijgen zijn. Dan is een groetentuin zo gek nog niet 😉

  3. Euroshopper-chips steeg van 35 naar 50 cent. In één dag! Er wordt zand verwijderd onder woningen ivm de Noord-Zuidlijn en de woningen verzakken toevallig op exact hetzelfde moment! Vreemde zaken…

  4. @Terrebel: vorige week waren de aardappels in de aanbieding en de aanbieding was net zoveel als de vaste prijs de week er voor.

  5. Ja, wie eet er dan ook Euroshopper chips. Ik probeerde de pijnboompitten de pistachenoten en doe dat nooit meer. Niet te vreten die dingen. Dan maar de duurdere. Overigens kijk ik nooit naar prijzen. Of soms. Zo nam ik altijd de goedkope biefstuk bij de AH, want die duurdere waren meer dan twee keer duurder. Tot je er eentje koopt en ze hemels mals zijn en paradijselijk smaken. Ja, dan kijk ik de volgende keer niet meer naar de prijs.

  6. Tja, dan heb je nog de mensen die nu eenmaal moeten kijken naar de prijs omdat ze anders snel dakloos zijn of het zonder energie mogen stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft