Waar rook is, is een terrasje

De roker is nog niet buiten gezet of de klager heeft alweer wat nieuws gevonden: ze worden massaal omgebracht op het terras! Want let wel, er zijn wel tientallen klachten binnen gekomen op het heuze meldpunt rookoverlast terrassen.

Dat het puur om te zeiken is, ligt voor de hand.

Of dacht u echt dat de roker voorgaande jaren binnen bleef zitten met 29 graden in de schaduw??

Comments (17)Previous

Gemiddelden

Next

Aanhouding voor bezit van sla

17 Comments

 1. Ik was het bij Rob Hamilton al tegengekomen. Straks moet er op terrassen ook een afzonderlijke rookruimte komen. Lijkt me een komisch gezicht zo’n mistig plexiglas hok op elk terras. Alleen waar moet die rook vervolgens heen, die kun je niet tot in de eeuwigheid in dat hokje houden? Afzuiginstallatie dan maar (met uiteraard rond het punt waar die de lucht uitblaast een duidelijk gemarkeerde onveilige zone)?

 2. Ja, dat het vervelend is om met zonnig weer in de rook van een ander te zitten is logisch, maar de roker moet toch ook ergens heen en bovendien, in Nederland blijft het nooit lang mooi weer, straks zitten alle niet rokers gewoon weer lekker binnen en staan de rokers nog steeds buiten. Dus al met al lijkt het me dat de rokers wel weer even genoeg water bij de wijn hebben gedaan toch?

 3. Dit land is een land van zeurpieten geworden.

 4. jan

  Zelfs als nauwelijks-roker begin ik me boos te maken over Clean Air Now. Die slaan echt door.

 5. @frans: waarschijnlijk gaat het selecte groepje zeurende niet-rokers dan klagen over het verstierde uitzicht op het terras. Paar jaar erbij en sigaretten staan op de lijst van verboden middelen denk ik ..

  @SillyCrazyMe: en meer dan dat 🙂

  @Leibele: dat was al geloof ik

  @jan: er zijn al zat niet-rokers die het wel gehad hebben met het gezeur. het wil toch wat zeggen idd.

 6. Nu nog een rookvrije campings!
  Hoewel een barbecue verbod voor mij persoonlijk al een leuk begin is 😉

 7. Ik vond het rookverbod op waaigatachtige stations al zo belachelijk, maar terrassen gaat nog een stuk te ver. What’s next? Een rookvrije stoep? Alle rokers de openbare weg op, slalommen tussen de drollen in de goot? Ik ben niet-roker, maar het gezeur mag nu wel ophouden, dunkt me.

 8. Wolvin

  tjeeezus make up your freakin’ mind. Wil de niet roker nu binnen of buiten zitten? Binnen niet roken buiten wel roken hadden we toch net afgesproken met zijn ene (niet met zijn alle want mij is nix gevraagd) Of andersom is wat mij betreft ook goed. Samen gaat niet, volgens de niet roker dan he, want de wel roker had daar geen bezwaar tegen. Lijkt wel een stoelen dans. Binnen buiten binnen buiten binnen buiten. Fok word er kriegel van. :-&

 9. @Henk: wees gerust, dat komt er ook nog wel. Beiden. Met daarna een verbod op humor. Want er wordt al teveel gelachen en het leven is niet om leuk te vinden ..

  @Jacco: een oepnbaar rookverbod waarschijnlijk. De roker thuis onder de afzuigkap, stiekem, omdat tabak op de lijst van vebroden middelen staat.

  @Wolvin> deze groep wil uiteindelijk gewoon vooral alles verbieden neem ik aan.

 10. Aanvulling op mijn barbecue opmerking
  Hoort men het ook eens van iemand anders 😉

  Kijk vanavond naar Ned3
  21.55-22.30 uur KEURINGSDIENST VAN WAARDE
  Consumentenprogramma over eten, vandaag:BBQ.

  Driekwart van de wereldbevolking barbecuet altijd uit armoe en zou graag op een gasje willen koken onder een afzuigkap
  En wij doen het voor de lol, buiten stinken in de wind.

  De Keuringsdienst gaat barbecuen en vraagt zich af:
  wat is houtskool en waar komt het vandaan?
  Kun je met de dampen van de barbecue je buren vermoorden?
  En ook hiervoor ging weer een boom om.
  herhaling van 11-10-07

 11. Marcovski

  Ik rook zelf niet… vind het rookverbod in sommige gevallen wel heel prettig maar ook op terrassen?? gaat wel ver hoor vind ik. Het moet de roker niet onnodig moeilijk worden gemaakt… Vroeger hadden ze een hele mooie slogan: “Roken? we komen er samen wel uit.” en ik ben dan ook nog maar weinig tot geen rokers tegengekomen die onbegrip tonen jegens niet rokers. Niet netjes om ze nu te laten stikken.

 12. @Henk: 😀

  @Marcovski: Vrees dat het onbegrip wel wat sterker zal worden, de roker gaat zich op deze manier alleen minder genegen voelen zich vriendelijk op te stellen.

 13. Ik ben nu al 4 jaar gestopt en ik zou bijna weer gaan denken om te gaan roken. Wat een stelletje …. En dan straks? Geen auto’s meer? Dit zijn fundies in kwadraat. Levensgevaarlijk en wat levensgevaarlijk is, is niet goed voor je gezondheid. Dus…

 14. Had vanavond naar aanleiding van deze onzin een aardig idee. Ik laat mezelf een zwartgrijs Supermanpak met cape aanmeten. Daarbij doe ik een futuristische blaasbalg vol met rokende tabak en ren als SUPERSMOKER al blazend een terras over. Camera erbij en lang leve de lol.

  Misschien moet ik dat toch doen. En gewoon op huisbezoek gaan bij malloten als die van Clean Air. Gewoon even een astma aanval naar binnen blazen.

 15. Doen!! Wel met camera, wie weet hoeveel mensne je op een idee brengt (Hoewel, het is wel erg idealistisch dan hoor ;))

 16. @Robert Engel: je beseft wel dat een astma aanval dodelijk kan zijn en dat het van te voren uiten van de opzet een astma aanval te veroorzaken derhalve als (het voorbereiden van) een (poging tot) moord kan worden geïnterpreteerd?

  Ik waarschuw maar even 😡

 17. Ludiek, Cinner. Niet idealistisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft