Aanhouding voor bezit van sla

Zo af en toe gebeurd het weer eens, toeristen die denken wiet te kopen maar uiteindelijk met een kropje sla of andijvie huiswaarts keren. Dat is op zichzelf al verbazingwekkend, sla oogt en riekt toch een tikkeltje anders. Nog verbazingwekkender vind ik het dat de kopers van groente en fruit als het even kan, aangehouden worden.

Is er ooit iemand veroordeeld voor het kopen van een belachelijk duur blaadje sla?

Comments (6)Previous

Waar rook is, is een terrasje

Next

Het gemak van relativeren

6 Comments

  1. Hij trof vooral sla aan in zijn pakketje. Kennelijk zat er dus ook nog iets anders in, waarschijnlijk om toch de juiste geur te creëren. En daar zal hij dus wel voor aangehouden zijn.

  2. Dat zou je nav dit artikel kunnen denken. Ware het niet dat vaker mensen opgepakt worden terwijl ze een kat in de zak kochten. Vermoed eerder voor de intentie soft-drugs te kopen. Maar uiteindelijk kom je met d ebewijsvoering toch niet erg ver lijkt me.

  3. Lijkt mij ook niet, en ik kan me ook geen artikel voor de geest halen waarin “intentie” strafbaar is gesteld voor overtredingen (wel voor enkele zware misdrijven onder de noemer “samenzwering tot…” maar zelfs daar heeft men nogal problemen om dat wetteleijk overtuigend te bewijzen)

  4. Was hij met die zelfde sla in bijvoorbeeld door de douane in canada gesnaaid, had hij een aardige boete gekregen. (verboden i.v.m. gevaar voor plantenziektes). Zo zijn er meer plantjes en meer landen; eigenlijk heeft hij een domme belg is 😉

  5. woorden overgeslagen laatste stukje moet zijn: <em>eigenlijk heeft jij mazzel dat hij een domme Belg is

  6. Maar hij zal niet veroordeeld worden vanwege het zijn van een domme Belg 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft