Duyvendak en zijn 'goede zaak'

“Mijn eerste milieuactie vlakbij het Binnenhof stamt uit 1985 en was een inbraak in het ministerie van Economische Zaken“, (…). De buit waren plannen voor nieuwe kerncentrales. “Minister Van Aardenne kwam in het nauw, de actie was een groot succes. Niemand heeft ooit geweten wie er in deze actiegroep zaten.”

Aldus Wijnand Duyvendak, sinds 2002 Tweede Kamerlid voor Groen Links, in een uitnodiging voor zijn boekpresentatie 20 augustus aanstaande. Blijkbaar nu de inbraak is verjaard, denkt hij nog wat neven inkomsten te vergaren door o.a. zijn ‘grote succes’ in de milieu activistische hoek misdaad te publiceren. In zijn ogen destijds een legitieme daad want hela, het was voor een ‘goede zaak’ moeten we maar denken.

Elsevier geeft subtiel weer wat er mis is met dat idee:

Duyvendak, wiens naam net als die van Pim Fortuyn officieel met ‘ij’ moet worden geschreven, heeft ook altijd ontkend betrokken te zijn bij het zware geweld van de actiegroep Rara.

Comments (2)Previous

Het gemak van relativeren

Next

DE uitslag

2 Comments

  1. Het doel heiligt de middelen? Misschien moet Duijvendak solliciteren bij de PVV? Ordinair en elitair, ik wist dat er leugenaars in de Kamer zaten, maar misdadigers had ik er niet zo gauw verwacht.

  2. Nee idd, zeker geen misdadigers die blijven pretenderen dat het een goede zaak was.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft