Leugen over baarmoederhalskanker

“In Nederland overlijden per jaar ongeveer 200 vrouwen aan baarmoederhalskanker. Het is de enige vorm van kanker dat door een virus veroorzaakt wordt.” Kijk/lees verder

Nee mensen, dat is niet waar!! Het kán veroorzaakt worden door een virus, dat hoeft echter niet. In meer dan dertig procent van de gevallen van (voorstadium van) baarmoederhalskanker is het virus niet aanwezig.

Ik begrijp niet waarom media daar zo verdomde laks over doen. In hun enthousiasme de inenting tegen het virus wat baarmoederhalskanker veroorzaakt, te promoten, sluipt zo een leugen binnen die ernstige gevolgen kan hebben. Zeker, inenten kan een zeer goede zaak zijn om in elk geval de kans op (voorstadium van) baarmoederhalskanker te verkleinen. Maar vrouwen moeten zich zeker niet 100% veilig wanen!

We willen toch niet over enkele jaren het nieuwsbericht horen dat er nog steeds 200 vrouwen per jaar dood gaan aan baarmoederhalskanker, omdat zij zich veilig waanden na inenting?

Comments (18)Previous

DE uitslag

Next

Waarschuwing

18 Comments

 1. Renald

  Kan worden of wordt is een wereld van verschil. Waren de berichtgevers maar net zo scherp als jij!!!

 2. En als een arts in een interview dan zegt dat dat virus wel het meerendeel maar niet alle gevallen veroorzaakt wordt daar snel overheen gepraat door de reporter, want daar ging het niet over. Het was mij ook al eens opgevallen.Meestal heb ik niet zo veel op met tegenstanders van inentingen, maar in dit geval zou het misschien wel goed zijn die een keer aan het woord te laten. Dan weet je zeker dat dit punt ook luid en duidelijk naar voren wordt gebracht. Want zoals het nu wordt gebracht in de media en door de politiek loop je inderdaad een levensgroot risico dat vrouwen die ingeënt zijn denken dat een uitstrijkje volledig overbodig is en dat daardoor het aantal slachtoffers dus uiteindelijk toe- ipv af neemt.

 3. citrientje

  dat is dan dit artikel ik had al eerder op nieuws gehoord dat ondanks het vaccin de 5 jaarlijkse controle nodig blijft.

 4. Heb ik net “inentings-aandelen” gekocht, begin je mijn welvaart te verstieren 😉

 5. nog even en de chocolade rantsoenen zijn weer bijgesteld, of was dat vierentwintig jaar geleden? 🙁

 6. Tja.. De ‘het is goed en gezond’ DEShormonen van toen, bleken de borst en de baarmoederkankers van nu.. Het zit in de welbekende doofpot.. Vanaf de jaren 40 gebruikt tot in de vroege jaren 70..

  Moet ik mijn nog niet sexueel actiefzijnde dochter nú al laten enten?
  Waarom de jongens niet?
  Door hun LUL lopen de meiden het toch op?

  * ziet de bui al hangen*
  Omdat er nú een stijging is in cijfers van de kanker van de voortplantingsorganen? Plus de consumptie van de vlees en toegevoegde groei en kleurmiddelen..
  Al met al..
  Vind ik het maar nix..

  * denkt verder*…. de spuit dus..Wie weet krijgten ze daarom juist meerlingen ..of heeft het een ander bijkomend effect die op lange termijn pas zichtbaar blijken.

 7. @Renald: tnx!

  @Frans: ja, dat is mijn angst ook. Of dat Klink later besluit dat bevolkingsonderzoek niet meer nodig is ofzo. Er gebeuren gekkere dingen.

  @Citrientje: gelukkig. Ik zag laatst de standaard brochure en daar gaven ze ook d eindruk dat het alleen om het virus ging, daar schrok ik wel van. Ook omdat ik zelf degene ben zonder virus.

  @Henk: geld is niet altijd het belangrijkste he 😉

  @Kurai: erm, ik ben je even kwijt (moet meteen denken aan menstruatie en chocola)

  @Feex: dat is niet eerlijk tegenover jongens/mannen denk ik. Geloof dat 80% van de mensen met dit virus te maken krijgt, veilig vrijen helpt er niets tegen (het is erg makkelijk overdraagbaar) en het heeft in dat opzicht meer weg van een griepje dan van een SOA. Veel vrouwen merken het virus al niet op, mannen merken er helemaal niets van. Soms is de natuur gewoon wat vervelend, dat komt toch niet meteen door de mannen 🙂

  Ik ben wel voor het enten in deze maar kan me goed voorstellen als je het nog niet wil doen vanwege de nieuwheid. Het is niet ontwikkeld vanwege een stijging van die kankersoort trouwens, het is ontwikkeld om kansen te verkleinen. Dat is medisch gezien toch geen slecht doel?

  Enfin, ieder moet zijn afweging maken denk ik. In elk geval wilde ik waarschuwen voor de baarmoederhalskanker die niet door een virus wordt veroorzaakt. Daar ben ik een voorbeeld van toevallig en gezien de langzame ontwikkeling is het eind pubertijd al begonnen.

 8. @Cinner: reken maar uit.. 20 jaar terug(als je er dan nog niet uit bent mail me dan maar even 🙂

 9. excuus 24 jaar dus(1984)

 10. @Kurai: ah, iets met Orwell?

 11. Dat is waar…je hebt gelijk. Die info is misleidend…Het kan inderdaad, maar het hoeft niet. Het kan zich, net als pfeiffer, ook ontwikkelen

 12. Sabine

  Tja dat vind ik er ook zo eng aan, alle meisjes worden nu heel leuk ingeent tenminste dat is de bedoeling.
  Ik ben bang dat daardoor de controles weg gaan vallen, want naja controles kosten geld inentingen ook en hoe ze het spelen lijken de controles dan niet meer nodig.
  Het bevalt me niks.
  Al zouden ze de controles houden, dan zijn er genoeg meisjes die denken ik ben ingeent dus ik hoef geen controle.
  Nee dat ministerie van volksgezondheid mag wel beter zijn best gaan doen.

 13. citrientje

  nee ik zag een duidelijk waarschuwing, volgens mij op journaal ofzo dat de inenting alleen voor de virus was maar dat je ook gewoon baarmoederhals kanker kon krijgen en dat daarvoor nog wel de 5 jaarlijkse controle is.

  Dat neemt niet weg dat het dom is voor programma’s om te zeggen dat het alleen komt door de virus want ik heb toevallig andere stukje gezien maar andere zien dat weer niet.

  Maar zover ik weet blijven de controles dus.

 14. @Sabine: precies mijn idee. Er zijn nu al voldoende vrouwen die bevolkingsonderzoek uitstellen of helemaal niet willen gaan. Die info moet echt duidelijker worden.

  @Citrientje: Vooralsnog blijven ze maar dat zou ik ook graag zo houden. Maar sowieso is het misleidend voor vrouwen. De officiele brochure over baarmoederhalskanker is er bv ook niet erg duidelijk over. Dat is toch absurd eigenlijk.

 15. Tja, baarmoederhalskanker, verminderd onvruchtbaar, borstkanker..
  Het overkomt ook mijn generatie steeds meer…in het dagenlijks leven zijn er ook steeds meer kankerverwekkende stoffen te vinden in onze producten.

  Mocht het ( merendeel) echt door een virus komen dan is de bron van de besmetting aanpakken het meest nuttige preventie..
  Ghe he.. de mannen (be)spuiten dus!:d

 16. Wie zegt dat de man de hoofdverspreider van het virus is Feex?

 17. 1 van de berichten ergens gelezen..
  Waar ik mijn vraagtekens bij had.
  meer niet.
  dit onderwerp ligt bij mij vrij gevoeliig,
  ondanx /dankzij rijkeluiswens.
  wel vind ik het vreemd dát ..
  tja.. Tja,,
  de baarmoeder
  Iets wonderbaarlijks , maar gemeenschappelijk goed is?

 18. De baarmoeder is toch geen gemeenschappelijk goed in deze? De zorg dat het aantal gevallen van een afschuwelijke ziekte terug gedrongen kan worden, dat is het gemeenschappelijke goed. Een een van de zeer weinige dingen waarin onze overheid ansich eens zorgend optreedt door het gratis te maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft