Europese Unie 2.0

Steeds meer auteurhebbende organisaties richten zich op de kleine blogger als zou het gaan om plagierende criminelen die de gemiddelde auteur bakken met geld afjatten. Misschien zouden zij beter eens aandacht kunnen besteden aan zaken als ik weet niet, de Europese digitale bibliotheek bijvoorbeeld? 

De Europese Commissie is ontevreden over de inbreng van EU-landen voor het project van de Europese digitale bibliotheek. Die moet dit jaar in november op internet open gaan, maar nog maar 1 procent van de 2,5 miljard boeken in Europa is nu digitaal beschikbaar.

Comments (3)Previous

UWV als Big Brother

Next

Wederkerend nieuws

3 Comments

  1. Dingen waar geld aan te verdienen valt, daar zijn ze meestal als de kippen bij

  2. HKH

    Het lukt mij niet om digitaal een boek te lezen. Een blog lukt wel en schrijven gaat ook goed. Maar een boek digitaal tot me nemen (en zeker op een pc) dat lukt me niet. Teveel afleiding.

  3. @GobboE: ja zo lijkt het wel. En ik begreep dat de auteur er dan weer niet mee gaat verdienen. Weet jij daar meer van?

    @HKH: ik zou het ook niet pretig lezen vinden moet ik zeggen. Maar het gooit wel de deur naar verspreiding en uitprinten van boeken open lijkt me. En daar horen we de jagers niet over ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft