Wederkerend nieuws

Alles herhaalt zich vroeg of laat en blijkbaar ook het nieuws. Zo schreef ik 17 augustus 2003 over een opvallend nieuwtje in de krant. De fietsersbond besloot toen een cursus: ‘hoe jat ik een fiets’ op te zetten voor studenten. Niet om een uitmuntend fietsendief te worden, maar opdat de fietsende student weet welke sloten makkelijk open gaan. Vandaag is het opnieuw nieuws volgens het ANP en de Volkskrant. 

Enfin, ik denk er nog zo’n beetje hetzelfde over. Waarom leren hoe je een fiets jat als je hetzelfde doel kan bereiken met informeren over de kwaliteit van verschillende sloten?

Comments (4)Previous

Europese Unie 2.0

Next

ANWB voor de intellectueel?

4 Comments

  1. Misschien omdat het voorkomen van fietsendiefstal niet alleen een kwestie is van goede sloten, maar ook van andere zaken: Zet je fiets in de buurt van waar veel mensen zijn, ergens aan vast, zorg dat het slot waarmee het vast zit niet te dicht bij de grond ligt, gebruik meerdere sloten, maak je fiets opvallend, etc. Ik zie er wel wat in, in die cursus. Ik heb mij na enkele gestolen fietsen ook eens proberen te verplaatsen in het hoofd van een fietsendief, en sindsdien is er nooit meer een fiets van mij gestolen.

  2. Misschien is het mijn achterdochtige houding van de laatste tijd, maar het lijkt me dat het originele artikel niet genoeg stof heeft doen opwaaien. De verwachte, spreekwoordelijk, storm in een glas water is misschien uitgebleven of door de Duyvendak-gate ondergesneeuwd.
    Normaliter worden over de eerste en beste artikelen van de voorpagina tegenwoordig spoeddebatten gevoerd – de politiek denkt niet met de burger mee, maar vaart op de hectiek van de media in een poging aan te tonen dat de band tussen de burger en de politiek niet geheel verdwenen is – een schierbaar ontuitvoerbare taak aan de politiek vandaag de dag, maar dat terzijde.
    Maar het kan natuurlijk ook zijn dat ze bij de ANP ook een beetje lagen te slapen..

  3. @Jaco: zit misschien wat in. Maar ook die informatie kan je toch bespreken zonder te demonstreren hoe je precies het slot openmaakt en daadwerkelijk de fiets jat?

    @Riff: het orgineel is van 2003, dat zal niet verloren gegaan zijn door de Duyvendak-affaire 😉 Het zal wel komkommertijd zijn ofzo.

  4. Is het nog steeds komkommertijd dan?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft