ANWB voor de intellectueel?

Een verzekeraar in Dordrecht biedt een pechhulpservice aan die is voorbehouden aan hbo’ers, academici en middelbaar en hoger personeel. National Academic zegt op die manier ver onder de tarieven van concurrenten als de ANWB en Route Mobiel te kunnen duiken. (…) Volgens directeur Laurens Geysendorpher kan de prijs tientjes lager zijn dan de concurrentie omdat de doelgroep ,,net wat zorgvuldiger met spullen omgaat en net wat vaker aan onderhoud doet.  Verder …

Wie dat belachelijke, ongefundeerde vooroordeel heeft uitgedacht zal geen helder licht zijn. Wat ook wel blijkt uit de totaal onduidelijke voorwaarden:

Wie onder de doelgroep middelbaar en hoger personeel valt, is niet met duidelijkheid te zeggen. ,,Maar mensen moeten een aanvraagformulier invullen waarin daarnaar gevraagd wordt. Als bij een schademelding blijkt dat iemand gelogen heeft, zullen we het netjes afhandelen, maar hem wel verzoeken ergens anders heen te gaan.”

Vraag me meteen af, wordt je dan als schoonmaakster geweigerd maar als interieurverzorgster met open armen verwelkomt? Kan de automonteur geen gebruik maken van de hulpdienst? Of wordt iedereen geaccepteerd en is dit slechts een stomzinnige publiciteitsstunt?

Comments (5)Previous

Wederkerend nieuws

Next

Rikus Spitshorst verliest baan over column

5 Comments

  1. Zou de machinist van een torenkraan onder “hoger personeel” vallen?

  2. De mensen die het allerbeste met hun auto’s omgaan lijken mij de automonteurs 😉

  3. vreemde zaak…ik betwijfel ten zeerste of dit vooroordeel waar is (ik denk het namelijk helemaal niet)

  4. Renald

    Hoewel ik een gedifferentieerde benadering op zich geen probleem vind, verwacht ik dat deze marketing opvatting net een gesegmenteerd stapje te ver is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft