Rene Froger in de bijstand

“Net als honderdduizenden Nederlanders zal het gezin van René Froger een maand lang van een bijstandsuitkering gaan leven. Zij ervaren hoe het is als elke cent moet worden omgedraaid en er voor etentjes, luxe, hobby’s en vakanties geen ruimte in het huishoudboekje bestaat.” Verder …

Nou nee, die honderdduizenden Nederlanders leven wel wat langer dan één maand van een uitkering vermoed ik zomaar. En zo’n ervaring is toch weer heel anders met de wetenschap op zak dat je slechts even op camera de maand moet zien door te komen om daarna in luxe van je ‘welverdiende’ vakantie te gaan genieten nietwaar. Sterker, alleen al het hebben van een erg leuke baan – ze blijven ‘gewoon’ hun werk doen hoor – levert een flinke vertekening op. Weinig reality in deze soap dus, extra benadrukt door de toevoeging:

“Voor de docusoap betrekken ze ook een nieuw huis dat ze voor een schamele 1000 euro moeten inrichten.”

Het idee erachter – aandacht vragen voor armoede en voedselbanken – is best te prijzen. En wie weet bedoelt onze René het ook allemaal idealistisch ende goed. Toch heeft het meer weg van een publiciteitsstuntje wat vooral de aandacht van de fan gaat trekken.

Of denkt u dat ik nu wat al te zwartgallig ben?

Update: de buurt is er in elk geval niet zo gelukkig mee. Buurtbewoners staan plotseling  ongevraagd in de kijker , bovendien is het rustige straatje omgetoverd tot soapdecor. (SBS6 shownieuws)

Update: Ja hoor, het circus is al begonnen. Natasja Froger heeft een dag meegedraaid op de voedselbank en wil tegen de critici van het programma zeggen dat zij nu ‘écht weet hoe het is’ *zucht*. Over de hoogte van de inkomsten die zij zelf aan de docusoap overhouden, worden geen uitspraken gedaan. Wedden dat het meer is dan een voedselpakket? 

Comments (22)Previous

Rikus Spitshorst verliest baan over column

Next

Gesubsidieerd kinderen dumpen

20 Comments

 1. sjan

  symphatieke mensen rene en natasja, maar reality is het zeker niet.
  een gezin in armoede maakt ook de nodige druk en stress mee van de instanties en bureaucratie.
  dat is in 1 maand niet te realiseren, het sluipt erin en wordt van kwaad tot erger.
  ze breken je langzaam tot de grond toe af.
  vindt het wel een goed idee om eens meer van deze werkelijkheid te laten zien, want het is schandalig in een landje met welvaart.

 2. citrientje

  ik vind het goeie zaak, rene en nastasje zijn favoriet en nederland en er word dus goed naar gekeken. Laat het land maar zien hoe het gaat. Voedselbanken horen niet nodig te zijn.

  Denk ook niet dat het mensen zijn die het als publiciteitstunt doen om er zelf beter van te worden. Ze hebben immers alles al.

 3. Het zou zomaar een publiciteitsstunt kunnen zijn. Aan de andere kant: voro de aandacht en het geld hoeft hij het niet te doen. Het vraagt iig wel aandacht, maar of er dan ook wat mee gebeurd, dat is een tweede

 4. Realitysoaps zijn per definitie niet realistisch. Ik ken in ieder geval heel weinig mensen die constant met camera’s om hen heen leven b-)

 5. Ron

  Een jaartje, Froger, een jaar, dan ben je een vent.x(

 6. desiree

  Ben het eens met Ron, en dan uit gaan van de eerste 6 weken helemaal geen geld, want dat hoor je van de overheid zelfstandig te kunnen overbruggen en van de gemeente hoef je niet eerder geld te verwachten als je inderdaad een uitkering van hun krijgt…
  Dus dat ziet er dan als volgt uit?
  Zes weken njente centen, en dan het geld dat je van de bijstand krijgt gebruiken om van rond te komen en dan het huis aankleden van alles wat je toevallig weet te krijgen, dus de eerste twee maanden ook geen bedden, banken of televisie, want die moet je zien te ‘ritselen’.
  Dat benaderd eerder de realiteit vrees ik 🙁
  Froger…Wie is dat?

 7. @sjan: het laten zien op zich is denk ik weer een goed plan, maar dan eens de werkelijkheid.

  @citientje: ik wil best geloven dat de intenties goed zijn. Maar het blijft iets stekends houden. Zo zei Natascha Froger vandaag na een dagje meehelpen bij de voedselbank, dat zij nu écht wist hoe dat reilt en zeilt. Ondertussen verdienen ze wel aan de docusoap.

  @GobboE: denk niet de aandacht van degenen die er werkelijk iets aan kunnen doen.

  @SCM: dat is waarheid als een koe, maar er kan toch geprobeerd worden een goede poging te doen 🙂

  @Ron: inderdaad 🙂

  @Desiree: de zanger Rene Froger, onder andere onderdeel van de ‘Toppers’. En inderdaad, dan zou hij beter in de buurt komen.

 8. He gatise weer zo’n suf programma. Ik denk dat ik voortaan alleen nog maar naar animal planet ga kijken. Of ik lees een boek. Maar niet over Froger.

 9. Renald

  Op een 1 of andere manier heb ik moeite met armoede als onderwerp en de Frogertjes als de aangewezen mensen om de problematiek ervan aan te kaarten. Hoewel de mevrouw een positieve bedoeling zal hebben vind ik het voorstel van Ron een betere, een jaartje. 1 jaar ‘afzien’ voor ze weer kunnen terugkeren naar hun huidige maatstaven, dan kunnen ze misschien beter recht doen aan het realistische karakter wat ze met deze soap voor ogen hebben.

 10. HKH

  Ik begrijp die Fro(g)gers niet, wat willen ze (en vooral die Natalja, Nattealinea, Natasja F.) bereiken? Je brengt toch geen vertier om armoede?

 11. @HKH: laten we er vanuit gaan dat ze inderdaad aandacht voor bepaalde maatschappelijke problemen willen hebben, alleen niet zo doordenken over de reality.

 12. agossie, RF kan een maand niet op vakantie. Zou hij in die ene maand het verschil merken? Dan krijg ik zomaar het vermoeden dat hij normaal elke maand op vakantie gaat.

  Ik hoop wel dat ze niets aan hobby’s, pc’s e.d. uit hun eigen huis mee mogen nemen en dat in die maand de wasmachine kapot gaat. Geeft nog iets kans dat ze een klein beetje door krijgen hoe het nu echt is.

 13. citrientje

  hee bedenk ik ineens ik wil wel maandje als rijke leven 🙂 Misschien willen ze in volgende soap huisje ruilen.

 14. pola

  get losed miljonair je krijgt geld voor jullie doen niets gratis heb je ook een zoon die later bekend word familie van B.Nnershebben meer kans dan onbekende vb. jantje smit zijn zus kan niet eens zingen alleen omdat haar broer bekend is jullie doen alsof neppers zielig
  :(( mail me je mening frogsx(

 15. pola

  get losed frogs je vrouw doet ook zogenaamd een pragramma op sbs6 weet niet meer de naam pas helemaal niet bij haar wendy doet het beter sorry wijfie geld moet binnen komen voor je zware auto en je merk kleden gaan jullie naar huis bekend zijn zegt mij niets het jullie gunnen de armen niet eens om een progrema te maken zielig ga weg zielige mensen spelen NIET DOEN PAST NIET BIJ JULLIE
  IK HOOP DAT NIEMAND KIJKT NAAR DIE CUT PROGRAMA KOMT OOK EEN AMTENAAR BIJ JULLIE OVER DE VLOER OM TE CONTROLEREN OF JULLIE NIET ZWART GAAN WERKEN OF EEN PLASMA AAN DE MUUR HEBBEN ENZ.

 16. AvR

  Ik vind dit meer dan belachelijk.
  Ver naast de waarheid.
  Echt de spot drijven MET…..dit programma!!!!!!!!

 17. johan

  Ik vind het programma een aanfluiting. Voor mensen die daadwerkelijk van een bijstandsuitkering moeten uitkomen. En de Frogers lenen zich voor dit programma omdat het alleen maar goed is voor hun eigen beurs. Ik had Froger al niet zo hoog zitten, dus nu kan ik hem echt nog maar omschrijven als een echte geldwolf, en het ergste nog: hij spot met de echte minima.

 18. johan

  Nog even een aanvulling: dit is net zo’n programma als “Froukje zoekt een man”. Vindt ze zogenaamd in dit programma een man, is ze een jaar later zwanger van haar echte vriend. Allemaal NEP, en alleen maar zoeken, waar scoor ik mee en hoe behaal ik de goede kijkcijfers. Maar het ergste is, ze doen het over de rug van anderen.
  Gewoon met zijn allen niet kijken, naar zo’n nep-programma’s.
  Sommige BNérs: BAH, shame on you!!

 19. Doerak

  Is dit de afreageer-rubriek van de jaloerse medemens?
  Tuurtlijk is dit niet realistisch,maar je moet dit eens een jaartje doen met onze regering.
  Kijken of ze nog zo piepen over ons ‘rijke’land!

 20. :d ik wil wel een maand rijk leven dan wil ik ook in de villa van rene en natasja een maand wonen nou laten ze mij maar helpen ik zit ook met 4000 euro in de schulden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft