René Froger nog steeds in de bijstand

De straat roept echter niet direct associaties op met bijstandsgezinnen. Sterker nog: de woning ligt in een prachtige bosrijke omgeving waar menig Bijlmer-bewoner een moord voor zou doen. De straat heeft in Hilversum dan ook een redelijk goede reputatie. De meeste mensen hebben gewoon een prima baan. Ook handig voor René: er zit zelfs een platenmaatschappij in de straat. Verder …

Buiten dat een de Frogers met een maandje bijstand weinigen onder de indruk brengt, blijkt de hele boel al een farce voor het begonnen is. Lichtelijk lullig ook voor de bewoners, die gisteren bij RTL-Boulevard werden weggezet als wonende in een a-sociale wijk, een krot van een huis met een triest bestaan…

Comments (12)Previous

Waarom de stiltes

Next

Wie 'verdient' de beste zorg?

11 Comments

 1. christinA

  Maar vergeet niet dat ook Rene Froger weet wat het is iets kwijt te zijn:
  Hier

  En het leukste is

  zitten momenteel midden in de opnamen van het programma ‘De Frogers: effe geen cent te makken

  In Cannes.

 2. Het wordt er steeds geloofwaardiger op x(

 3. In de bijstand en een horloge van 30k om je pols, ik zou zóóó graag de medewerker van het CWI willen zijn die hem sommeert om eerst maar even zijn horloge op te eten en pas na drie jaar weer terug te komen :d
  Nee, geloofwaardig kun je dit niet noemen. Durft ie niet in een échte achterstandswijk te wonen? Vogelaar heeft nog wel een lijstje, toch?

 4. Vogelaar wil nog steeds de nummering in de lijst niet weergeven, dat zal het zijn.

 5. Heerlijk, wéér een tv-programma waar ik niet naar hoef te kijken! 😉

  Maar even serieus: ik word hier (als voormalig “lang ziek in de bijstand”-zitter) toch wel een beetje verdrietig om, om dit hele gebeuren. Maar blijkbaar zijn er adverteerders en publiek, anders werd deze ongein niet gemaakt.

  Als je toch een “goed beeld” wilt geven van hoe het is om in de bijstand te leven, zoals ze beweren, zou het dan niet een beter idee zijn om er een échte docu (opzouten met die soap) van te maken? “Een jaar in het leven van iemand met bijstand”. Ik “vermoed” alleen dat dat niet voldoende entertainmentwaarde heeft. En daar gaat het toch om? *kan er allemaal niet om lachen*

 6. Het zou een beter beeld geven maar inderdaad, waarschijnlijk lage kijkcijfers en een erg deprimerend programma. Toch had dit ook gewoon beter in elkaar gezet kunnen worden. Waren de Frogers zo verstandig geweest aan te geven dat het om de aandacht te doen is maar zij nu heus niet veel beter weten hoe het is van een bijstandsuitkering te leven, was de kritiek al stukken minder geweest vermoed ik.

 7. citrientje

  ik dacht dat het beter beeld zou geven, maar ondertussen vind ik het lachwekkend worden. Hoeveel bijstanders lopen er in cannes met een mega duur horloge. :-w

 8. Of krijgen de kapper aan huis omdat ze bij een tv-programma werken ..

 9. citrientje

  ook dat nog 😕

 10. patchwork

  Nou eh.. mensen in de bijstand doen het ook meestal met een kapper aan huis toch- een handige buuv ofzo. Als ze niet zelf klooien met 3 spiegels en een nekverrekking…

 11. dorus

  Ja ja.
  Als ze mij zouden filmen in mijn antikraakpand voor 340 euro met mijn 840 euro wao, zou het vast lang niet zo leuk zijn.
  Wel leuk dat ze van RTL 4 mogen STELEN en goederen in natura mogen aannemen en blijven werken zonder dat het van hun geld wordt afgetrokken en ze dat huis helemaal niet in hoeften te richten want de plavuizenvloer lag er al en de lampen hingen er ook. Knappe keuken erin.

  Zij hoeven niet bij al die instanties op hun knieën voor een plekje onder de zon met een wachttijd van 12 jaar en de voedselbank is niet voor mensen in de bijstand ALLEEN VOOR SCHRIJNENDE GEVALLEN MAX 3 jaar.

  Nu weet ik niet wanneer je een schrijnend geval bent, maar ik heb na 650 euro vaste lasten nog net 200 euiro over per maand. En zicht op vooruitgang heb ik niet, want werk wil niemand mij geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft