Knuffelpolitiek

”Mensen worden vaak ongeduldig of zelfs agressief als de verpleegkundige niet meteen begint met behandelen. Terwijl het beter is om eerst te kijken wat iemand mankeert.”

Aldus Wethouder Marijke Vos die blijkbaar serieus meent dat geweld en bedreigen van ambulancepersoneel voortkomt uit ‘niet weten wat het werk van broeder inhoudt’. Dus wil ze er een lespakketje tegen aan gooien. Opdat je op school leert dat een verpleegkundige niet gelijk staat aan een helderziende.

En dat je mensen gerust mag bedreigen cq aanvallen als je weinig van hun beroep weet?

Comments (3)Previous

Leuk, zo'n aanbod

Next

Relatiecrisis in de genen

3 Comments

  1. Ik ben er bang voor dat nogal wat landgenoten na jaren nog steeds geen benul hebben in wat voor land ze wonen. Niet dat ik zo’n hoge pet op heb van de educatieve uitstraling van SBS6 maar ik denk dat ik er niet ver naast zit als ik veronderstel dat zij vooral naar tv-kanalen kijken waarop slachtoffers van aanslagen te zien zijn die met veel lawaai en hysterisch gedoe als bloederige hompen vlees in auto’s gegooid worden om zo snel mogelijk naar een ziekenhuis vervoerd te worden. Daardoor kunnen ze weinig anders dan het professionele handelen van ambulancepersoneel als lanterfanten zien. Marijke Vos heeft natuurlijk gelijk dat gebrek aan informatie een rol speelt maar dat komt door de totale afwezigheid van een begin van integratie. Dat los je niet op met een lespakketje maar door die bevolkingsgroepen nu eindelijk eens serieus te nemen door ze als geheel aan te pakken. Vervang dat achterlijke onderwijssysteem, waarin iedere levensovertuiging de kans moet krijgen, eens door een systeem waarin kinderen een aantal basisvaardigheden leren om met elkaar om te gaan in plaats van zich tegen anderen af te zetten, uiteraard met als hoofdvak Nederlands met alle aspecten die onlosmakelijk bij een taal horen. En natuurlijk hoort daarbij dat je met je fikken afblijft van ambulance-, brandweer- en onderwijspersoneel zodat die mensen fatsoenlijk hun werk kunnen doen.

  2. Ik heb er geen probleem mee als er tijdens maatschappijleer aandacht wordt besteed aan ongewenst gedrag en de mogelijke gevolgen daarvan. Ik heb er echter weinig hoop op dat het veel zal helpen: naar mijn inschatting ligt de oorzaak van dergelijk gedrag niet zozeer in onbekendheid met het vak van ambulancebroeder maar veelal in de hoeveelheid het beoordelingsvermogen vernietigende drank of andere substanties die zijn ingenomen.

  3. @Metabool: dat lijkt me echt ver van waar, dat ons Marijke hier een punt heeft. En wat een stereotypering ook, is nu plots elke allochtoon ook nog achterlijk? En leert op de basisschool een ieder hoe je moet bedreigen en schelden. Ik weet dat de kwaliteit van vele scholen bedroevend is, maar dit gaat wel weer weer erg ver. Als er bovendien zoveel tv gekeken wordt, dan ziet men dat hulpverleners niet aangevallen worden maar doorgaans meegeholpen.

    Wat telkens frappant is bij oplopende incidenten van geweld en bedreiging, is dat het gebeurd zodra er geen of minimaal consequenties op staan. De dader kan het doen, immers er gebeurd niets. Vaak wordt er al geen aangifte gedaan omdat in dit land de gegevens van het slachtoffer bekend worden gemaakt aan de dader. Wordt er wel aangifte gedaan, dan lopen die gasten de volgende dag alweer rond. En daarmee onderwijs je hufters ook, namelijk dat je met veel wegkomt dus wat zou je je ook maar een seconde beheersen? Marijke Vos doet er nog een schepje bovenop: Sla een broeder op zijn smoel en krijg een lespakket voor je broertje kado.

    @frans: hier denk ik hetzelfde (als hierboven). Velen zijn zo nuchter als wat maar leven in de wetenschap dat een grote bek je overal brengt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft