Prinsjesdag

Prinsjesdag was een dag vol verrassingen. Zo vernam ik enkele malen dat chronisch zieken en minima in voorgaande jaren er jaarlijks op vooruit gegaan zijn. Zij zouden daarnaast voortdurend gecompenseerd zijn. En werd er plotseling beweerd dat de zorg er kwalitatief op vooruit is gegaan. Euh, pardon? Dat is dan zeker het best bewaarde geheim van Nederland?

Daarnaast bleek het afblazen van een lastenverzwaring de boeken in te gaan als lastenverlichting. En zou het gebruik van de auto extra belast worden waar de aangekondigde verhoging van de wegenbelasting toch echt draait om autobezit. Balkenende verklaarde met droge ogen dat burgers eerder onvrede hadden gehad over zijn beleid maar aan het einde van termijnen inzagen dat het allemaal toch maar goed uitgepakt was. *Zucht*

Enfin, alles bij elkaar is de miljoenennota waarschijnlijk zo slecht nog niet. Tenzij je chronisch ziek, uitkeringsgerechtigd (of de juiste politieke term lijkt tegenwoordig ‘uitkeringstrekker’ te zijn) of AOWer bent. Met twee uit drie zit ik duidelijk verkeerd. En daar laat ik het maar even bij …

Misschien wilt u nog iets kwijt over de miljoenennota?

Comments (14)Previous

Geluk(kig) bij een ongeluk

Next

Huishoudelijke update

13 Comments

 1. Kitty

  ik zag net een stukkie op hart van nederland dat er werd gezegd dat nederlanders er idd weer een beetje op vooruit zouden gaan. nl:”nu er voor bepaalde dingen toch te veel werd betaald, geven we aan de burger terug”. waarna werd gezegd dat de geplande verhoging van btw niet door zal gaan.

  ZIJN WIJ NOU GEK OF ZO? IETS WAT NIET DOORGAAT IS TOCH GEEN TERUGGAVE!!

  Dacht al wel dat jij er een bericht over gepost zou hebben dus ik dacht in alle vroegte…eens kijken wat cinner er over te zeggen heeft…hihi..!!

  ik heb gister maar eens bewust niet gekeken om mijn humeur op peil te houden, heb het al druk genoeg met school.

  love joe lots!!!

 2. Laat ik dat maar niet doen, ik zou zomaar behoorlijk respectloos mijn gevoel voor normen en waarden kunnen verliezen.

  Eén aantekening bij jouw stukje: die verhoging van de wegenbelasting zou als het goed is gepaard gaan aan een verlaging van de bpm. Zou dus over de levensduur van een auto op nul uit moeten komen en is bedoeld om bij de omschakeling te voorkomen dat mensen eerst de bpm betalen en vervolgens ook nog de kilometerprijs met daarin begrepen ook een stuk bpm. De wegenbelasting zou ook op het moment van invoering van de kilometerheffing moeten vervallen of verlaagd worden. Daarmee beweert men dubbele belasting te voorkomen. Waarbij men voor het gemak over het hoofd ziet dat mensen die al een auto hebben al de bpm betaald hebben en dus nu al nog een keer diezelfde, nu deels in de wegenbelasting begrepen, bpm betalen. Men voorkomt die dubbele belasting dus niet maar verdeelt het wat over de jaren waardoor het (volgens hen) (hopelijk) minder opvalt en men dat extra geld eerder in handen heeft.

 3. citrientje

  heb ook maar niet gekeken naar die strakke gezichten met mooie hoedjes, als ik de gouden koets zie dan erger ik me al rot genoeg.

  Maar hé ik heb net 47 euro terug gekregen, een schijntje voor wat we betalen moeten, maar ja tis verlichting hé. :((

 4. @Kitty: denk dat je het zo deprimerend verder niet gevonden had eigenlijk, voor de gros van d emensen valt het mee. Luv joe 2!

  @frans: Daarnaast gaan de tweedehands auto rijders mee op draaien voor de bpm die van nieuwe auto’s wordt gehaald. Maar hoe dan ook is de tussentijdse oplossing niet gericht op het rijden maar nog net zo goed op het bezit. En moeten we maar afwachten hoe dat met de kilometerhefing zal verlopen, aangezien de provincies hun deel willen behouden.

  @Citrientje: de gouden koets was het enige mooie wat ik langs zag komen 😉

  Begin me lichtjes zorgen te maken. Iedereen om me heen heeft de 47 euro van het CAK al ontvangen waar wij allebei nog niets hebben vernomen. Dat kan nog tot eind oktober en anders moeten we het zelf gaan aanvragen. Toen ik het ging nakijken bleek dat twee van mijn medicijnen niet onder de regeling valt en de ander heb ik een recept voor ‘indien nodig’ en weet ik niet of mijn verzekeraar me wel aangemeld heeft. Maar goed, moet het eerst afwachten nog .. Het is een beroerde compensatie maar het is beter dan niks.

 5. Ik heb die 47 euro ook nog niet terug, maar wel al bericht gehad van CAK, als ze daar net zo goed werk leveren als bij de belastingdienst zal er vast wel het nodige mis gaan.

 6. citrientje

  zoals ik begrijp moet je jaar lang zelfde medicijn gebruiken en op lijstje voorkomen.

  vraag me af wat er gebeurt als je altijd zelfde medicijn gebruikt maar de zorgverzekering heeft besloten dat je goedkoper merk krijgt. Telt die dan ook???

  maar ja binnen is binnen er komt ook nog wel es posipost 😉

 7. Marc

  Hoi Cinner,

  Ik mag toch wel hopen dat je een vervolg gaat maken op dit stukje, want vanavond CG-Raad wat berekend en ik mag voor je hopen dat je niet in de boot valt die zij bedoelen.

  Ik val er helaas wel in de boot met mijn spierziekte.

  Kijk op de volgende pagina:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/1959616/__Chronisch_zieke_minima_achteruit__.html?p=13,1

 8. @Marc: ik ben ook zeer benieuwd naar die compenserende maatregelen en wat die precies voor effect hebben. Ik kwam met de maatregelen die eerst bekend werden gemaakt ook op een min van 8 a 9 %, dus ik vrees dat ik ook in de groep zal vallen die er nog steed tot 2% op achteruit gaat. De soep mag dan niet zo heet gegeten worden als hij geserveerd werd, ik brand er toch nog steeds stevig mijn bek aan.

  Het commentaar van JPB over een en ander was trouwens bedroevend. Ze moesten nu eenmaal het misbruik van de buitengewone lasten regeling aanpakken. Ja, en dat doe je dan door iedereen – dus ook degenen die er volkomen terecht gebruik van maken – flink in de beurs te tasten. Ook bij een ander punt waarbij de achteruitgang voor niet werkenden (gepensioneerden en mensen met een uitkering dus) aan de orde kwam wist hij het leuk te brengen : werken moest aantrekkelijker gemaakt worden. Juist, en dat bereik je dus door mensen die niet kúnnen werken af te straffen.

 9. Relativerend: de afgelopen maanden hebben wij zonder TV en koelkast en dergelijke geleefd. Nu we dat weer wel hebben beseffen wij dat dat fijn is maar dat zonder ook prima kan.

 10. Politiek… bah.

 11. HKH

  Het is mij nog steeds niet duidelijk hoe het zit met de kinderopvang straks.

 12. Chronisch gezien is het verstandig om aandelen te kopen in de antidepressiva?
  Tenminste.. als je nog iets van spaargelden hebt kunnen behouden?

 13. Keeske de Vlaming

  Prinsjesdag?
  Prinsjesdag?
  Prinsjesdag?

  =))=))=))

  * Dizzy man’s band – The show*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft