Commercie en vermoeidheid

Hoewel het een beetje onduidelijk is of ik nog wel geclassificeerd kan worden als ME-patiente, word ik nog regelmatig getipt als er nieuws op dat gebied is. Zo hoorde ik van een nieuw iniatief: een Vermoeidheidscentrum in Lelystad, bedoeld voor ME-patienten en zware gevalen van burn-out. Ze menen de eerste te zijn maar dat klopt niet helemaal. Het lijkt alleen wel het eerste centrum te zijn die stelt dat het gaat om chronische vermoeidheid zonder dat er een fysieke of psychologische verklaring vindbaar is. Dat laatste is vrij uitzonderlijk in Nederland, waar ME frequent wordt gezien als uitsluitend psychisch probleem of pure aanstellerij.

Zo ver zo goed dus. Alleen jammer dat behandeling daar vooral weggelegd blijkt voor de wat welgesteldere patienten:

De intake en behandeling in het VermoeidheidCentrum zijn dermate uitgebreid, dat ze maar ten dele worden vergoed door de zorgverzekeraar. De behandelaar declareert rechtstreeks aan de zorgverzekeraar. Is daarvoor geen dekking op uw polis, dan volgt declaratie aan de patiënt. Onderdelen als meer tijd besteden aan de patiënt, fysieke- en mentale belastbaarheidtesten worden (nog) niet vergoed. Het deel van de kosten die voor eigen rekening zijn, zetten we vooraf duidelijk op papier. We introduceren daarnaast een abonnementsysteem voor de eigen kosten met een vast maandbedrag dat de toegankelijkheid vergroot. Verder

Comments (2)Previous

We zijn weer online ..

Next

File verantwoordelijkheid

2 Comments

  1. citrientje

    nou lekker dan.

  2. desiree

    Vermoeiend…! :-<

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft