Vrouwenspinsel?

Velen vonden dat ik het niet moest doen. Allereerst al het blonde niet want ‘dat maakt je zo flets’. Maar eenmaal blond vond men het toch maar erg natuurlijk staan. (Logisch, ik ben ergens onder al die verfbeurten van nature blond). Maar mijn haar eraf laten knippen, dat moest ik toch zéker niet doen. Alle feministische golven ten spijt staat lang haar nog steeds voor ‘vrouwelijk’ en ‘mooi’ en vrijwel iedereen was overtuigd: lang zou me beter staan dan kort.

U raadt het al. Afgelopen week heb ik alles eraf laten knippen en ben weer in bezit van een korte, rommelige coupe. Niet alleen ben ik er intens gelukkig mee, tot nog toe vindt iedereen het ‘beter dan daarvoor’.

Dat laatste maakte me een beetje onzeker. Sowieso vertelt het me dat ik nooit meer naar anderen moet luisteren maar mijn eigen zin moet doen. Maar langzaam vraag ik me ook af: betekent het dat ik de jaren hiervoor een beetje voor lul liep misschien?

Vooral mannen vinden dit een stompzinnige onzekerheid. Ik krijg nu toch complimenten, dus waarom het negatieve opzoeken? Maar ik denk: wat als ik het ooit weer wil laten groeien?

Wat denkt u, normaal onzekerheidje of dom (vrouwelijk) hersenspinsel?

Comments (12)Previous

File verantwoordelijkheid

Next

Politieke windhandel

12 Comments

 1. Ik vind zo’n compliment wat dom onder woorden gebracht, met enige onzekerheid als gevolg. Ik laat het in zulke situatie bij de medededeling dat het goed staat en laat het verleden verder met rust. Ik denk dat je het ook zo op moet vatten en die doorredenatie naar wat ze over het vorige uiterlijk dachten maar achterwege moet laten. En anders gewoon doen wat ze tegen je zeggen: niet luisteren naar wat ze zeggen en doen wat jou het beste bevalt.

 2. PS: je kunt natuurlijk ook gewoon vragen “dus voorheen zag ik er niet uit?”. Levert waarschijnlijk wat fraaie rode koppen op en gestamelde antwoorden….;)

 3. @frans: moet bekennen dat je de eerste man bent die er net als ik wat meer in ziet dan alleen het compliment. 🙂 Overigens heb ik enkelen gevraagd of ik er dan daarvoor niet uitzag en dat leverde geen enkele rode kop op, laat staan gestamel. Ze bedoelden het gewoon complimenteus als in ‘leuke verandering’. En waarschijnlijk is jouw advies dan ook het juiste, als compliment opvatten en de rest niet zo serieus zien. Eigenlijk moet ik gewoon blij zijn dat iedereen het leuk vind. Maar ik was toch nieuwsgierig hoe lezers er tegen aan kijken 😀

 4. Foto ??? 😉

 5. Misschien moet je het aan een man vragen die ook dol is op crypto’s en andere woordspelletjes en het daardoor normaal vindt om redenaties geregeld ook eens om te draaien. Bovendien heb ik dan nog door mijn ziekte ook heel wat van dit soort complimenten te horen gekregen. “Je ziet er vandaag een stuk beter uit” e.d. waren zo ongeveer standaard begroetingszinnen op een gegeven moment. Het is heel inspannend om er iedere dag weer beter uit te zien dus ben ik daar maar ironisch/sarcastisch opmerkingen tegenover gaan stellen (“Jij mocht er gisteren ook wel wezen” :d ) waardoor dat tegenwoordig flink afgenomen is.

 6. Maak je maar geen zorgen, zo zijn vrouwen nu eenmaal. Eens maakte ik onze office-manager een compliment over haar kapsel. Wat denk je dat ze zegt? “Oh, dus je vond het vorige niet mooi”. Nou ja zeg!

 7. Keeske de Vlaming

  Wat ik denk……meis toch!

  Doet jij effe gewoon wat jijzelf leuk vindt!

  In de hedendaagse race voor het uiterlijke bewustzijn worden we dagelijks gebombardeerd meet leeghoofdige poppekoppen, met zéér goedkope medische herstelcorrecties, met preparaten die gevaarlijke scheuren in de huid dichtmetselen, die enige ontbrekende biactieve trumulendus, die je zeker maakt voor mannen….

  Jaaah, Dag Jan Poep in een ui!

  Doet jij effe gewoon wat jij wilt!

 8. @Angela: is nog niet gemaakt maar wie weet binnenkort 🙂

  @frans: Mooie manier om dat te laten minderen ja 🙂 In verband met ziekte heb ik dat ook al wel eens gedaan, dit is een oppervlakkig uiterlijk dingskie ofzo 😉

  @CasaSpider: LOL Je doet het als man ook nooit goed 😉

  @Keeske: Dat had ik gelukkig al gedaan :d

 9. citrientje

  ook al liep je voor lul al die jaren daar kun je nu niks meer aan doen dus laat die onzekerheid maar hangen en je haar knippen zoals je het zelf wilt. Je moet altijd doen wat je zelf wilt want dan voel je je het prettigst. Niks zo verandelijk als de mens.

 10. Kijk, citrientje is een ferme vrouw met solide advies 😀

 11. Ik kan me alleen maar bij mijn wijze oompje aansluiten 🙂 Whatever wat een ander er van vindt, jij vindt het leuk en daar gaat het om meid…

 12. desiree

  Ik heb lang haar, en in mijn geval is dat het wijste.
  Ik heb zo’n hoofd dat als ik mijn haar kort doe de mensen ongemerkt me eerst met meneer aanspreken en dan pas verder kijken en ontdekken dat het mevrouw moest zijn en dan sorry sorry stamelen, dat gezeur heb ik niet met lang haar en voel ik me daarmee ook prettiger.
  Vrouwen raden het altijd aan om het kort en pittig te laten knippen, mannen vragen of ik gek ben als ik vraag of ik mijn haar kort moet laten knippen.
  Dat zegt iets over de ander, niet over mij.
  Dus ik bepaal zelf wat ik wil, tenminste, in zoverre dat mijn vriend aangeeft het eeuwig zonde te vinden als ik het kort zou laten knippen.
  En in mijn relatie heb ik dat graag voor hem over om het lang te houden, en dat is een keuze die ook ik alleen hoef te maken en of dit voor mij een probleem zou zijn of niet.
  Dus Cin, doe waarbij je je goed voelt, je bent al mooi, ongeacht kort of lang haar :d
  😡 @};-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft