Ook leuk tijdverdrijf

Ooit geprobeerd een panische bol klauwen en tanden te knippen? Ja ik kan ook wel wat gezelligers bedenken om met de poes te doen. Maar goed, het moest. Vorig jaar leverde de renovatie wat stopverfvlekken in het tapijt op, waar Knoepie heerlijk in had liggen rollebollen. Daarna mocht ik er nog niet naar kijken wilde ze niet veranderen van lief scheetje naar wild horrorbeest. Dus besloten we maar te kijken of het er vanzelf weer uit zou groeien. Nee natuurlijk, waarom makkelijk doen als het moeilijk kan. Dus inmiddels was het verworden tot een kluwen smerige klitten.

Weinig gezond voor zowel haar als voor ons, kwam er vandaag een dierenartsassistente cq kattentrimster (cq redder in nood) over de vloer. Ok, eerst liet zij de kop van het scheerapparaat in mijn vuilnisbak vallen en duurde het enkele minuten voor we die terug hadden. Daarna klom Knoepie alleen al van het geluid van het apparaat via het raam richting plafond (wat op zich ook knap is), ons dwingend over te stappen naar de schaar. Vervolgens wist ze me tussen de knipjes door tot vijf keer toe te ontkomen. Maar na twee opengehaalde armen, een opengehaald been, een beet, een kapotte handdoek, een verstierd t-shirt, een beschadigde bank en een astma aanval (bij mij, de trimster is ongehavend uit de strijd gekomen) was het gelukt, de knoet zooi is volledig weggeknipt.

Nu denkt u waarschijnlijk dat ze me niet meer aankijkt na zo’n lynch- en wurgpartij, maar tot mijn eigen verbazing is niets minder waar. Ze kwam nog geen tien seconden later een knuffel halen en ineens mag ik plukken en kammen dat het een lieve lust is. Sterker, ze komt geheel vrijwillig d’r kalige plek onder mijn neus duwen zodat ik de overgebleven schilfers kan weghalen!

*Zucht*

Nou ja, de assistente was zo lief om niets in rekening te brengen (waar vind je tegenwoordig nog zo iemand!), Knoepie is weer helemaal in d’r element en de ontstoken halen op mijn arm zullen vast ook wel snel helen ..

Handige tip voor kattenmensen die voor eenzelfde probleem komen te staan: gebruik een handdoek om het zicht te ontnemen (van de kat, niet uzelf) en de kat in een wurggreep te houden. De kat vecht ietsje minder terug en tanden en nagels kunnen beter de handdoek te lijf gaan dan u. Ow en ook handig, meteen een handdoek gebruiken. Niet zoals ik pas na de derde poging.

Comments (13)Previous

PvdA 'vaste' nationale zondebok?

Next

'FF geen cent te makken'

13 Comments

 1. Ik zal me wapenen als het zover is. Bedankt voor de tip.

 2. Lol, wat heerlijk zo’n tijdverdrijf!

  Toen ik mijn eerste katten kreeg, dacht ik ze te kunnen ontdoen van vlooien door ze in bad te stoppen. Dat heb ik geweten… 😉

 3. LOL! Het was eventjes alsof ik over m’n ex las…Ontzettend veel moeite moeten doen om iets gedaan te krijgen waar zij alleen maar tegenin gaat omdat zij wil laten zien dat zij haar “eigen” mening heeft. Heb je haar na een verbeten strijd zover dan doet zij’t opeens uit zichzelf, poeslief…;))

 4. Joke

  Het lijkt wel of je over onze cavia schrijft.
  Bij hem geen vacht wat geknipt moest worden maar zijn nagels.
  Normaal laat hij zich helemaal vertroetelen en vind hij het lekker om heerlijk op je schoot geaaid te worden.
  Maar zodra we zijn nagels willen knippen is het bijna een complete worstelpartij.
  uit ellende naar de dierensrts gegaan om de nagels te laten knippen.
  die heeft dus een flinke beet in haar hand er aan over gehouden.
  Als iemand een tip heeft om de cavia onder controle te houden…… ik zal het binnenkort in iedergeval het eens proberen met een handdoek over zijn hoofd al heb ik het idee dat het niet veel zal helpen.
  🙁 :((

 5. desiree

  Wat heerlijk dat die knoepert al gauw toch bij je kwam knuffelen !!!

  Ik moet mijn hond kalmeringstabletjes geven om haar te mogen borstelen op haar buik. Daar zit het meeste vilt en zij wordt ook helemaal panisch als je daar aan zit.
  En echt sinds ik haar heb als pup doe ik het heel voorzichtig, altijd zodanig dat ik niet trek aan haar haren maar de pluk en de begin van de vacht vasthoud van elkaar en voorzichtig lostrek beetje bij beetje, plek voor plek.
  Ze is vreselijk overgevoelig, ik kriebel haar op haar buik terwijl ik dat tracht voorzichtig te doen en geef om de drie plukken haar wel een beloning, maar zenuwachtig dat ze blijft, en dat terwijl er nooit iets vervelends is gebeurd of vervelend ben geworden tegen haar, het zit er gewoon in.
  Met kalmeringstabletten gaat het nog het best, dan durft ze zich een heel klein beetje over te geven aan dit alles.
  Maar ik zie er altijd tegenop zeker nu ze ouder wordt en het vervilten alleen maar erger lijkt het wel.
  Het is toch een hond van 20 kilo, dus in haar zenuwachtigheid moet ze niet op een kwade dag ook nog eens gaat bijten, dat heeft ze nooit gedaan maar met die kalmeringstabletjes loop ik dat risico minder.
  Het is een oplossing so far 🙁
  ~o) 😡

 6. ik laat het kortwiekenklauwen van malle pietje wel aan de echte eigenaar over, hij is bij mij tenslotte alleen maar een aanloopgast.

 7. Wij rollen Krentje (het konijn) altijd in een handdoek als we d’r nagels gaan knippen. Het pootje dat aan de beurt is trekken we dan uit de handdoekdwangbuis 🙂 Nu ze wat ouder wordt is ze een stuk rustiger, maar vroeger zat ik ook altijd onder de krabbels. Konijnen kunnen heel hard met hun achterpootjes trappen!

 8. Fran

  Cinner, ik heb helemaal blauw gelegen onder de tafel van het lachen. Ik zie het voor me. Met mijn poezenkind hoef ik dat niet te proberen, die gilt de hele straat bij elkaar en wordt totaal hysterisch. Terwijl ze me nog nooit heeft gebeten of gekrabt. Ze is zoooooo vreselijk lief. Ze is al bij me vanaf 6 weken dus rare trauma’s kan ze volgens mij ook niet opgelopen hebben. Gekke, leuke, lieve diertjes:))))

 9. @Pascal: verf ook niet goed voor huisdieren 😉

  @Angela: ook levensgevaarlijk 😉 Hoewel, mijn vorige poes mocht ik mee onder de douhe nemen. Die had een auto-imuun ziekte en moest ik elke maand douchen en om de dag kammen. Die was zo makkelijk, tomeloos vertrouwen de scheet.

  @Terrebel: hoei, een ex om met handschoentjes aan te pakken 😮

  @Joke: een handoekje eromheen wikkelen en dan steeds een pootje eruit laten, zou misschien wel kunnen werken.

  @Desiree: en eens professioneel laten plukken en trimmen, misschien een idee? Het bijhouden is vaak iets makkelijker dan en misschien hebben ze nog wat tips. Ze zal vast niet snel bijten, als ze dat nooit gedaan heeft. Anders in uiterste nood een muilkorf om bij het knippen maar goed, liever niet natuurlijk.

  @frans: ja idd, geen risico’s die je wil nemen voor een ‘gast’ 🙂

  @Adriana: konijnen kunnen sowieso meer schade toebrengen dan je denkt, geloof ik. het is een wonderschone tip, dat ik er niet eerder aan gedacht heb.

  @Fran: Knoepie is gek genoeg ook al van erg jongs af aan bij ons. maar uit het nest en op straat gegooid, dus toch aardig wat eigenaardigheidjes ontwikkelt. Zo heeft ze leren kwispelen van de hond, wat voor een kat toch iets heel anders betekent.

 10. desiree

  Ik wil je graag uitnodigen om mijn hond mee te maken als ze buitenshuis onder handen wordt genomen…
  De laatste keer heeft de dierenarts gebeld na een behandeling om haar meteen op te komen halen omdat ze zo hard gilde (niet eens meer blaffen of joelen…) uit panische angst dat ze daarna in shock zelfs geraakte. Tegen de tijd dat ik er was herkende ze me niet eens meer.
  Dan maar een paar keer op het jaar een dag met een paar pilletjes aanmodderen met een redelijk tevreden en ietwat grokky hond ;o)

 11. Hm ok, dan is grokky een beter idee ja. Hoe gaat dat met medicijnen geven, lukt dat nog?

 12. desiree

  Als ik dat doe geen probleem :d
  Gewoon in een stukje kaas verstoppen 😉
  De dierenarts gaat trouwens wel als ik er bij blijf, maar als ik weg ben dan zet ze uit pure panische angst de boel op stelten 🙁

 13. Wij gebruikten altijd paté 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft