Misplaatst idealisme

Dan blijkt dat een ziekenhuis jarenlang bewust risico’s neemt met jouw gezondheid. Je zou denken dat mensen daar behoorlijk de tyfus over in hebben. Althans, dat zou ík denken. Maar de werkelijkheid is blijkbaar anders:

Inwoners van Flevoland zetten zich massaal in voor het behoud van de IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad en Emmeloord. Er is veel vraag naar voorbeeldbrieven die naar Tweede Kamerleden kunnen worden gestuurd. Verder ..

Wat mankeert die mensen in hemelsnaam dat ze na zoveel misstanden toch vol overgave hun gezondheid op het spel willen zetten? “Ah ja, je kan er per ongeluk onnodig ziek worden of de pijp uit gaan maar het is zo lekker dichtbij”?

Comments (15)Previous

Groen Links wil ook graaien?

Next

Stoppen met roken

15 Comments

 1. citrientje

  volgens mij zijn er meer ziekenhuizen waar het minder is, toen ik in ziekenhuis lag lag ik alleen te gruwelen hoe smerig het wel het er wel niet was. Lijkt me ook niet gezond.

  De tijd van nu.

 2. desiree

  Ik neem aan dat men een ziekenhuis in de buurt wil hebben, een gezonde dan wel te verstaan.
  Als er fouten zijn gemaakt dan is het hopen dat men daarvan geleerd heeft en het anders wil gaan doen.
  Ik snap die ver-Amerikanisering niet in dit beleid van de overheid op het gebied van deze sector, het werkt nergens, en nu wordt het duidelijk dat er slachtoffers gaan vallen.
  Sociaal beleid heeft plaats gemaakt voor economisch beleid, maar na zoveel jaar Balkenende shit wordt het nu pas zichtbaar…
  Stond die C nou voor Christelijk???
  Ik zie er geen Gristelijke gedachte meer in >:)

 3. Aan de ene kant snap ik je verbazing over de inzet voor een slecht functionerend ziekenhuis. Ik neem ook aan dat dat ook niet is wat men wil behouden. Het lekker dichtbij zijn is echter niet alleen een argument voor wie niet te ver wil reizen voor een bezoek aan de specialist: als er iets heftigs op gezondheidsgebied gebeurd of een ernstig ongeval is een reisafstand voordat je in het ziekenhuis aankomt van meer dan een half uur ook niet bepaald bevorderlijk voor de gezondheid, dus ook daarom is een (goed functionerend, dat lijkt mij een eerste voorwaarde) ziekenhuis in de redelijk directe omgeving wel zo prettig.

 4. Als ik het goed begrijp wil een deel van de brievenzenders het IJsselmeerziekenhuis wek splitsen in twee hospitaals.
  Dat lijkt mij een deel van de oplossing: schaalverkleining. Nou kan ook een klein huishouden een fraai smeerboel zijn, maar de mogelijkheid om het te overzien wordt wel groter.

 5. ton

  Met name als ze de tyfus hebben is een ziekenhuis hard nodig!

 6. Onbegrijpelijk. Maar inderdaad, lekker dichtbij en altijd dat gevoel van “het overkomt mij niet”.

 7. Het is dichtbij, het zal zo’n vaart wel niet lopen, overal is wel wat, waar moeten we anders heen, het is alleen op de afdelingen waar “ik” niets te zoeken heb… dat soort redenen gok ik. Het kan ook zijn dat men gelooft dat nu alle malaise in de openbaarheid gekomen is, er veranderingen komen. Ik (werkend in één ziekenhuis en vorige week fris ontslagen uit een ander ziekenhuis) ben blij dat ik niet in die regio woon, want ik zou het niet meer aandurven!

 8. Y

  Misschien omdat je als stad zonder ziekenhuis al helemaal niet meer serieus wordt genomen? Mijn dorp heeft een beetje datzelfde probleem, vind ik. Zonder universiteit of hogeschool wordt het natuurlijk nooit écht een stad.
  Maar ja.
  Dat zal wel weer aan mij liggen!

 9. Het verbaast me een beetje dat er bijna niemand suggereert te gaan pleiten voor een totale wisseling van de wacht.

  @Citrientje: ook niet best, heb je een klacht ingedient? Het kan toch niet mogelijk zijn dat ‘we’ dat accepteren in zo’n welvarend land.

  @Desiree: dit is de zoveelste keer dat er ‘iets’ fout zit, dat vertrouwen zou ik ook niet meer hebben. Pleiten voor een totale wisseling van de wacht lijkt me dan een beter idee om energie in te stoppen.

  De rest begrijp ik met je mee niet. Balkenende is amrika fan maar goed, in amerika zien ze al in dat het zo niet werkt.

  @frans: ja maar dan klim je toch in de pen dat je anderen in hetzelfde gebrouw wilt? Deze mensen gaan voor behoud van wat is, dat zou ik toch niet willen.

  @Peter: lijkt mij van geen kanten de oplossing. Er zijn vele ziekenhuizen meer die gefuseerd drie of vier gebouwen in gebruik hebben verspreid in de regio. Daar krijg je geen slechte lucht in operatiekamers, risiconemende artsen of liegende managers van als het goed is. Splitsen lijkt me alleen zinnig als het slechte deel in zijn geheel wordt afgestoten en ingewisseld.

  @ton: 😀

  @Cornette: ja dat zal ook wel meespelen, de ‘echte ongelukken gebeuren vast alleen bij de buren’

  @Poelekie: dat iemand werkend in de zorg er zelf ook niet heen zou willen, zegt al voldoende. Hoor je vaker trouwens, zelfs personeel wat in betreffend ziekenhuis werkt maar er zelf niet heen wil. Gelukkig dat je zo snel ergens anders aan de slag kon trouwens.

  @Y: Maar dat is toch geen reden om een slecht ziekenhuis te houden, lijkt me net zo weinig goed doen voor je status als grote stad.

 10. @Cin: ik zie nergens in dat artikel dat in die brieven gepleit wordt voor het aanblijven van de slecht functionerende mensen en ik betwijfel of dat de bedoeling is van de mensen die tekenen. (misschien wel van de opstellers van die brief, maar wellicht zonder dat dit de ondertekenaars direct duidelijk is)

 11. @frans: wellicht niet de bedoeling maar de brieven gaan alleen over behoud van het ziekenhuis, dacht niet dat slecht functionerend personeel er in voor kwam.

  Het is ook geen kwestie meer van enkelingen die slecht functioneren. De gehele afdeling chrirurgie hield doorwerken in slechte OK’s vol, zelfs na waarschuwing van de inspectie. Zover ik heb begrepen heeft geen hond aan de bel getrokken toen imbeciel besloten werd dat er nu eenmaal geen budget was dus het risico wel ‘kon’. Vind ik persoonlijk wel griezelig. Tel daar allerlei andere problemen bij op en denk dat het amper te overzien is wie waar fout zat en waarom.

 12. Cisca

  Wij hadden een gewldig ziekenhuis in Emmeloord. Na de fusie met Lelystad werd het uitgekleed tot een verbeterde polikliniek.Men was bezig of het ziekenhuis in Emmeloord overgekocht mocht worden door een ander ziekenhuis. Mocht niet want dat kon niet door de fusieSpeodeisende hulp is nu 40/45 km. verderop.Ik had vandaag een paar preoperatieve onderzoeken. Enkele reis 40 km.:-wIn Lelystad zien ze me nooit meer terug. Er is hier een ander ziekenhuis in de bouwplanning:-& terwijl een functineel ziekenhuis aanwezig is.Wij maken ons sterk voor een goed en “gezond”ziekenhuis hier een beetje in de buurt.Tenminste als er nog bussen naar toe gaan:d want ook daar zijn we niet rijk mee gezegend. Lang leve mijn auto van 21 jaar.;)

 13. @Cisca: maar dat is een andere actie waar je je sterk voor maakt dan de brieven waar dit artikel over gaat denk ik? Ja openbaar vervoer naar voorzieningen, ook zo”n geweldig punt. Mijn vader moest vanuit Almere in Enschede zien te komen en mag niet terugrijden na de opname. Ziekenvervoer op geen enkele manier mogelijk ene een taxi kost 270 euro enkele reis! Gelukkig kon mijn tante hem brengen en later weer ophalen.

 14. Cisca

  In wezen zijn alle acties bedoeld om hoe dan ook een ziekenhuis te hebben/houden.
  Ik hoorde dat er een speoddebat was in de kamer vandaag. Waarschijnlijk krijgt het personeel nog deze maand betaald. De tekorten zijn dan tot bijna 7 miljoen opgelopen.Er werd voor de maand october al een bedrag van ruim 6 miljoen gevraagd voor de lopende kosten. Achmea wil 3 miljoen bijspringen. De gemeenten niet. Onze gemeente heeft nog een borg van 30 miljoen uitstaan:-&Met opname en ontslag uit het ziekenhuis maak ik gebruik van Valys.Is wel bedoeld voor sociiale doeleinden maar ik zie opname maar als een midweek in welnessresort of zoiets:d

 15. Wel een erg optimistsiche blik 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft