Lekken zwaar bestraft!

Leefbaar Rotterdam-voorman Marco Pastors wacht mogelijk strafrechtelijke vervolging omdat hij geheime informatie heeft prijsgegeven over de voordracht van Ahmed Aboutaleb als burgemeester van Rotterdam. Verder ..

Niet dat ik fan van Pastors ben, in tegendeel. Maar toch komt het me wat vreemd voor dat we een transparante democratie verlangen maar het kiezen van een burgermeester topgeheim is. Zó geheim dat een beetje verklappen je 18.000 euro en celstraf kan kosten.

Ondertussen krijgt de jonge crimineel er weer een gezinscoach bij en hoeveel taakstraf levert zware mishandling nog op?

Comments (7)Previous

Stoppen met roken

Next

Bevorderen criminaliteit in Roosendaal door gemeente

7 Comments

 1. Hoe kwam Marco aan die geheime informatie? Klinkt net zoiets als wonen op een onbewoond eiland: ook dat is technisch niet mogelijk. Regels gelden overigens voor iedereen dus ook voor mensen die menen dat regels alleen voor anderen gelden. Een verbod is een verbod en dus dient overtreding bestraft te worden.

 2. Marco kreeg die geheime informatie gewoon omdat hij een van de stemgerechtigden was he. Anders had het ook geen lekken geheten 😉

  Dat regels voor iedereen gelden, wil niet zeggen dat ze niet aan de kaak gesteld mogen worden. Daarnaast meen ik dat er een en ander scheef is als criminele daden lichter bestraft worden dan uitbrengen van informatie waarvan het mijns inziens eigenlijk al absurd is dat het geheim gehouden zou moeten worden. Wij kiezen bestuursleden maar mogen niet weten wat die ebstuursleden vevrolgens met die stem doen als het om de burgemeester gaat.

 3. Laat ik voorop stellen dat ik het inderdaad idioot vind dat de gewone burger niet zou mogen weten hoe een dergelijk besluit tot stand komt en dat de straf in geen verhouding staat tot wat voor het overtreden van veel zinniger regels opgelegd wordt. Het overtreden van bestaande regels omdat je het er niet mee eens bent lijkt mij echter niet de aangewezen weg om er iets aan te doen (en is in ieder geval een riskante methode). Zeker voor een volksvertegenwoordiger die juist als geen ander in de positie is om iets aan een in zijn ogen niet goede regel te doen.

 4. ton

  Van die € 18.000 kun je misschien wel weer bijna een halve coach inhuren!

 5. @frans: ik overtreed de regels dan ook niet, ik schrijf er alleen verontwaardigd over 😉

  @ton: ze kunnen ook een taakstraf opleggen: verplicht jongeren coachen 😉

 6. Opsluiten en keihard straffen. Meteen uit zijn functie ontheffen, met pek en veren insmeren en over de stadsgrens pleuren. Als hij tegenstribbelt volgt steniging op het bordes van het stadhuis. Het is namelijk Marco Pastors en zijn partij die heel Rotterdam terroriseren met hun normen, waarden en fatsoensgedrag. Regels zijn er om zich er aan te houden is een aloud adagium van de Leefbaren. Daarom houden ze meer dan 25.000 huisbezoeken, omdat de overheid dient in te grijpen achter de voordeur. Het kenmerkende schijnheil van alles dat stelt fatsoenlijk te zijn: Wilders met zijn strijdkreet achterlijk, TON met hun straatgevechten en leugens over het verleden en de LPF met hun verzonnen bedreigingen en andere onwelvoeglijke zaken. Om van over je nek te gaan.

 7. sterrenslag

  Hij is een klokkenluider. Die man verdient waardering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft