Esmé Wiegman is watching you!

Er is een zeer eigenaardig fenomeen bezig in Nederland. De politiek wil minder overheidsbemoeienis en vooral véél meer éigen verantwoordelijkheid van de burger. Tenzij het om de persoonlijke levenssfeer van diezelfde burger gaat. Dán kan de overheid plots niet ver genoeg in grijpen. Althans, als het aan ons kabinet en met name de Christen Unie ligt.  

Na promoten van pailliatieve zorg en ontmoedigen van euthanasie en abortus, invoering van het electronisch Big Brother kinddossier en centra voor jeugd en gezin, ophangen van camera’s op elke straathoek, het weren van ‘praktiserend’ homosexuelen, de wens snackbars uit armere wijken te verbannen en onlangs een nota over wie wanneer zwanger dient te worden maar ook snel weer aan het werk moet, is deze week de auto aan de beurt. Want rijdend in de giftige uitlaatgassen is het u vast niet opgevallen dat we massaal onze kinderen vergiftigen met roken in de auto! En omdat het voor de politie wat lastig is te controleren op alleen papa’s en mama’s met een sigaret, moet er volgens Esmé Wiegman gewoon een algeheel verbod komen op roken in de auto. Dat is ook beter voor de volwassene, want die loopt het risico op een vonkje op de broek of ook heel ernstig, rook in de ogen!

En zeg nou eerlijk, wie maalt er nog om wantoestanden in verzorgingshuizen, crisis in ziekenhuizen, uitkleden van thuiszorg en de AWBZ, gebrek aan specialistische artsen, koopkrachtachteruitgang van ouderen, gehandicapten en chronisch zieken en meer misere bij de behandeling van de begroting van Volksgezondheid, als er een kans is dat u rook in de ogen kan krijgen!!!

Comments (5)Previous

Gewoon Lekker

Next

Zo gaat het zonder coffeeshop

5 Comments

  1. Van rook kan je tranen in je ogen krijgen. Van lachen ook. Ik heb ze nu ook bijna, maar om nog een andere reden.

  2. Gewoon vrouwen verbieden te vliegen. Dan komt er nooit meer een vrouw om bij vliegtuigongelukken! Slim he? (Wel mijn idee dus, dus als er opeens een minister mee aankomt…)

  3. @frans: verdriet om dit betuttelende kabinet?

    @Terrebel: 😀

  4. God waakt over u 😉

  5. @beeobee: ook dat nog ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & theme based on Lovecraft